Un tânăr din Brăila, campion balcanic la înot, a murit la o petrecere
Foto: Foto: realitatea.net

Un tânăr din Brăila, campion balcanic la înot, a murit la o petrecere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr de 18 ani din Brăila, campion balcanic la înot, a murit, duminică noapte, la o petrecere organizată de un prieten. Conform declaraţiilor date de prieteni, băiatul, Octavian Ciocan, a consumat aproximativ jumătate de litru de vişinată, după care i s-a făcut rău. Cei cu care se afla au încercat să îl îngrijească şi, când au văzut că tânărului îi este din ce în ce mai rău, au chemat salvarea. Medicii s-au chinuit mai bine de o oră să îl resusciteze, dar, fără rezultat. Au declarat decesul, iar trupul neînsufleţit a fost preluat de medicina legală.

În urma necropsiei, medicii legişti au constatat că Octavian suferea de o afecţiune a inimii. „A dezvoltat o cardiopatie pe fondul efortului fizic început la o vârstă fragedă. Se putea întâmpla oricând, la un efort sau pe fond emoţional. Vom face şi un test de alcoolemie, dar nu are prea mare legătură. Aţi văzut că sportivii de performanţă mor subit, chiar pe terenul de sport, cauzele fiind asemănătoare. O astfel de afecţiune, care nu dă simptome, se depistează destul de greu la controalele de rutină”, ne-a explicat Gina Ilie, şefa serviciului de Medicină Legală Brăila.

Octavian Ciocan a participat, alături de mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, la o petrecere unde au consumat băuturi alcoolice. „La un moment dat, i s-a făcut rău şi a mers într-o altă cameră. L-am văzut şi l-am pus să stea pe o parte. Apoi am chemat o ambulanţă”, ne-au spus prietenii lui Octavian.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă. "După primirea sesizării şi constatarea decesului, poliţiştii au început o anchetă, au făcut cercetări şi au deschis dosar penal pentru moarte suspectă", a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Politiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor.

Octavian era singurul copil la părinţi şi era cunoscut ca fiind un băiat foarte liniştit. Înainte de petrecere fusese la ziua bunicului său. Tatăl lui Octavian va veni în ţară din Italia, acolo unde lucra, pentru a-şi conduce copilul pe ultimul drum.

Octavian Ciocan era campion balcanic la înot, multiplu medaliat la diverse competiţii, el obţinând în total patru medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Citit 2781 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.