Descinderi în sălile de curs! Poliţiştii au invadat şcolile pentru a-i instrui pe elevi

Descinderi în sălile de curs! Poliţiştii au invadat şcolile pentru a-i instrui pe elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiune de amploare a poliţiştilor gălăţeni în unităţile şcolare din Galaţi. Oamenii de la Ordine publică, de la Proximitate, de la Prevenire şi de la Circulaţie sunt în aceste zile în mijlocul elevilor pentru o nouă rundă de educare în privinţa adoptării unor conduite civilizate în şcoli, în afara acestora sau pe stradă. Explicaţiile poliţiştilor au rostul de a-i instrui pe elevi asupra consecinţelor comportamentelor violente şi de a-i conştientiza totodată asupra riscurilor ridicate de a  deveni victime ale infractorilor.

"Vor fi prezentate filme tematice şi vor fi organizate dezbateri pe marginea unor subiecte de interes pentru grupurile ţintă. În acelaşi timp, poliţiştii vor acţiona şi pe linia prevenirii absenteismului prin verificarea locurilor şi zonelor frecventate de elevii care absentează de la orele de curs", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

O altă parte a acestei acţiuni vizează identificarea şi sancţionarea intruşilor în unităţile de învăţământ precum şi societăţile comerciale din preajma şcolilor. Tot în aceste zile au fost activate patrulele şcolare de circulaţie şi caravanele şcolare, sub directa coordonare a poliţiştilor rutieri şi în colaborare cu cadrele didactice, în vederea însuşirii corecte a normelor rutiere şi respectarea acestora de către toţi elevii.

Citit 1747 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.