Căldura penală. Primarul Marius Stan vrea să scape de directorul Electrocentrale Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Căldura penală. Primarul Marius Stan vrea să scape de directorul Electrocentrale Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va încerca să-l destituie pe directorul de la Electrocentrale, Petre Tudor, după ce acesta ar fi lăsat în frig gălăţenii, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

"La o temperatură ce a căzut sub zero grade Celsius, în noaptea de vineri spre sâmbătă, furnizorul agentului termic, Electrocentrale, a oprit căldura pentru o mare parte a populaţiei", a spus Marius Stan. Conform aceleiaşi surse, conducerea Electrocentrale ar fi dat vina pe Romgaz pentru cele întâmplate, spunând că Romgazul a dispus oprirea gazului furnizat către Electrocentrale din cauza unei datorii. "Am luat legătura şi cu cei de la Romgaz şi cu cei de la Minister. Ni s-a comunicat, pe cale oficială, că nu s-a oprit niciun metru cub din gaz din cantitatea destinată populaţiei. Practic am fost minţit, lucru care m-a deranjat foarte tare. Nu este prima dată când la populaţie ajunge mai puţină căldură decât ar fi trebuit, dar în trecut am fost anunţaţi din timp", a mai comentat Marius Stan.

Conform primarului, municipalitatea va face o plângere penală împotriva lui Petre Tudor. "Am trimis sesizări inclusiv minister pentru ca acest director să fie schimbat din funcţie", a completat Marius Stan. "Probabil că organele de anchetă vor stabili unde a ajuns acel gaz, dacă a ajuns la vreun agent economic sau pur şi simplu a fost stocat de Electrocentrale", a mai comentat Marius Stan.

Reacţia lui Petre Tudor

Directorul Electrocentrale, Petre Tudor, se apără, punând toată situaţia pe seama vechimii instalaţiilor.  "Nu asta a fost relaţia mea cu domnul primar. Mă surprinde reacţia dumnealui. Eu am avut un angajament profesional şi personal să traversez iarna fără probleme. În condiţiile în care a fost zarva cu APATERM-ul, cu reorganizarea sa şi cu datoriile sale, mă uimeşte. Am trecut prin amărăciune, acum sunt puţin furios. APATERM a reuşit să anuleze datoriile către CET de 340 de milioane de lei, numai că eu nu am reuşit să anulez datoriile către proprii furnizori. Eu nu am de unde să iau aceşti bani pentru că nu sunt bancă. Unul dintre furnizori, ROMGAZ, a trecut la restricţii. În urma acestor măsuri, am rămas cu 25 la sută disponibil de gaze pentru consumatorii industriali. Cei urbani, populaţia, au rămas teoretic neafectaţi. Numai că, din cauza instalaţiilor noastre, a fost afectată şi populaţia. A fost un puseu de temperatură. Acum vom da cu subsemnatul", a spus acesta.

Citit 4624 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.