La Galaţi a fost inaugurat un modern centru de recuperare medicală

La Galaţi a fost inaugurat un modern centru de recuperare medicală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre cele mai moderne centre multifuncţionale din ţară, destinat atât prevenţiei, cât şi recuperării medicale, funcţionează de acum la Galaţi. Gândit iniţial ca o bază multifuncţională pentru tineri, cu servicii de prevenţie pentru sănătate, consiliere psihosocială, servicii socio-medicale de recuperare prin hidrokinetoterapie şi înot, ergoterapie şi electroterapie, Centrul "Delfinul" acoperă acum şi o gamă de servicii de recuperare şi de menţinere a sănătăţii.

"Promovăm astfel un concept nou pentru sănătate în Galaţi. Beneficiile aduse de Centrul "Delfinul" nu se limitează însă doar la judeţul nostru, ci şi la regiunea învecinată. Ideea echipei care a creat proiectul a fost aceea de a evidenţia importanţa serviciilor de recuperare ca o continuare logică şi necesară a procesului terapeutic medical, pe care literatura de specialitate le denumeşte ca "A treia medicină"", explică Violeta Simion, coordonatorul Departamentul de comunicare.

Centrul oferă atât servicii gratuite, destinate în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, cât şi servicii contra cost, destinate autosusţinerii instituţiei. Serviciile gratuite sunt posibile datorită unui contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi, contract ce intră în vigoare din luna mai.

În ediţiile viitoare ale "Vieţii libere" veţi putea afla mai multe despre acest proiect. Mai ales că, deşi de-abia a fost inaugurat, în jurul lui au început să apară tot felul de controverse.

Citit 12541 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.