UPDATE Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral
Foto: Foto: forbes.com

UPDATE Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ora 16:25 - Fostul premier britanic Margaret Thatcher, nu va avea funeralii naţionale, ci doar o ceremonie care va fi organizată la catedrala St Paul, a anunţat Downing Street, citat de AFP."Downing Street este în măsură să anunţe că, prin consimţământul reginei, Lady Thatcher nu va avea o ceremonie cu onoruri militare", a anunţat un purtător de cuvânt, precizând că aceasta va avea loc la catedrala St Paul din Londra şi va fi urmată de o "incinerare privată".


 

 

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral, informează BBC.

Baroneasa Thatcher avea 87 de ani şi a suferit un atac cerebral luni dimineaţă, a declarat purtătorul său de cuvânt, lordul Bell. "Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a precizat purtătorul de cuvânt.

Baroneasa Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", a fost premier în perioada 1979 - 1990. A fost prima femeie care a deţinut postul de premier al Marii Britanii. A deţinut funcţia de ministru al Educaţiei şi a candidat împotriva premierului Edward Heath pentru postul de lider al Partidului Conservator în 1975. A câştigat alegerile generale în 1979, 1983 şi 1987.

Baroneasa Thatcher, născută cu numele Margaret Roberts, a devenit deputat conservator în circumscripţia Finchley (Londra) în 1959. S-a retras din Camera Comunelor în 1992. Ea este de asemenea una dintre cele mai controversate figuri politice, fiind iubită şi contestată în egală măsură.

Citit 1502 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.