GALERIE FOTO / Când ADP-ul se ascunde prin boscheţi. Mi-a dat statul legitimaţie de şmecher!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / Când ADP-ul se ascunde prin boscheţi. Mi-a dat statul legitimaţie de şmecher!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fără uniforme şi fără legitimaţii, oamenii ADP-ului blochează roţile maşinilor parcate neregulamentar când şi cui vor * Salvarea vine de la o maşină cu geamuri fumurii, fără niciun însemn distinctiv * Conducerea serviciului subordonat Primăriei încearcă să se disculpe


În cursul zilei de ieri am avut proasta inspiraţie de a-mi parca maşina în parcarea de la Winmarkt, pentru fix cinci minunte. În timpul cu pricina, angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) au ieşit dintr-o ascunzătoare necunoscută, au pus caracatiţa pe roată şi au fugit spre zări mai blânde. Cetăţean model, am apelat numărul de telefon şi s-a trimis maşina de deblocat roţi. Aici intervin fazele comice ale problemei.

Maşina de blocat şi deblocat roţi nu are absolut niciun semn distinctiv. Mai mult, ca lucrurile să fie foarte clare pentru toată lumea, respectivul autoturism are geamurile fumurii, astfel încât nimeni să nu poată vedea cine sau ce este înăuntru. În plus, cei care se ocupă cu această acţiune nu au absolut nicio uniformă sau alt însemn distinctiv al instituţiei. Am încercat să vorbesc cu respectivii angajaţi, cărora le-am cerut o legitimaţie de serviciu. Am recunoscut că am greşit, dar în momentul în care am cerut să mi se explice de ce numai o singură maşină din toată parcarea are caracatiţă, unul dintre domni mi-a dat un răspuns cât se poate de pertinent. "Nu este treaba dumneavoastră!".

Cea mai distractivă fază a reprezentat-o momentul efectiv al plăţii amenzii. Prin geamul fumuriu, pe jumătate coborât a ieşit o mână de femeie, care a încasat banii. Mi s-a dat o chitanţă de mână. La fel, ca un bun plătitor de taxe, am cerut şi un bon fiscal. "Noi nu avem casă de marcat. Dacă vreţi bon fiscal trebuie să mergeţi la firmă", mi-a explicat unul dintre angajaţi. De altfel, din patru indivizi veniţi pentru o deblocare, unul singur a prezentat şi o legitimaţie, un anume domn Valentin Puescu. Ceilalţi aveau probabil legitimaţii de şmecher!

Aberaţii în trafic

În primul rând, aparatul de taxat cu pricina din zona Winmarkt nu este plasat la vedere. În al doilea rând, respectivele aparate nu îţi dau posibilitatea de a plăti cu card bancar. În al treilea rând, oamenii ADP-ului stau ascunşi în maşini cu geamuri fumurii, fix ca membrii lumii interlope. În al patrulea rând, aceştia nu pun caracatiţe decât pe un anume tip de autoturisme.

Eduard Grosu, directorul ADP, a încercat să facă lumină în acest caz. "Noi nu putem pune caracatiţe decât în parcările special amenajate. Mai mult, pentru a evita astfel de situaţii, le-am spus oamenilor mei ca, înainte de a pune caracatiţa, să îi avertizeze verbal pe cei care parchează neregulamentar", ne-a spus acesta.

În momentul în care am întrebat care este situaţia maşinilor din Ţiglina, scoase la vânzare fix în parcările dotate cu parcomat, Eugen Grosu a spus: "Acolo am lipit flyere, pentru a-i atenţiona pe proprietari că maşinile pot fi blocate", a mai spus acesta. Mergând puţin mai departe, am încercat să ne interesăm de ce maşinilor parcate în curba de la Tribunal nu li se pune niciodată caracatiţă. "Acolo putem pune caracatiţă numai la indicaţiile Poliţiei Locale sau ale Poliţiei Municipiului Galaţi. Acele maşini nu sunt de competenţa noastră", a mai spus Grosu, care a promis că de mâine (astăzi - n.a.) oamenii săi vor purta uniforme.

Pe de altă parte,  purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, a spus: "Atât Poliţia Locală cât şi ADP-ul au la dispoziţie toate mijloacele legale pentru a-şi îndeplini îndatoririle. În ceea ce priveşte zona Ţiglina şi cea a Tribunalului, lucrurile vor intra pe făgaşul normal în momentul în care va fi instaurată noua conducere a Poliţiei Locale", a spus acesta.

Concluzia este una cât se poate de simplă. Dacă nu aveţi mărunţi, nu parcaţi, nu de alta, dar nu ştii niciodată când este ADP-ul ascuns prin boscheţi. Iar dacă aveţi poveşti similare, trimiteţi-le pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pe site-ul www.viata-libera.ro puteţi găsi o galerie foto cu maşini parcate neregulamentar în Galaţi. Şi, evident, neblocate de nimeni!

Citit 7752 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.