VIDEO / Contrabandişti de ţigări, reţinuţi de oamenii legii. Vezi cum procedau infractorii

VIDEO / Contrabandişti de ţigări, reţinuţi de oamenii legii. Vezi cum procedau infractorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, cu sprijinul informativ şi tehnic al SRI Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, au destructurat un grup infracţional care făcea contrabandă cu ţigări. Grupul infracţional, din care au fost identificate până în prezent 18 persoane, cetăţeni români sau cu dublă cetăţenie, cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani, acţiona în Galaţi şi în Tulcea.

Oamenii legii au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Galaţi şi Tulcea, în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri, printre care şi un pistol cu aer comprimat.

"În urma documentării activităţii infracţionale a membrilor grupării s-a stabilit că aceştia aduceau în mod ilegal din Republica Moldova în România diferite cantităţi de ţigări, disimulate în locaşuri special amenajate ale mijloacelor auto ce tranzitau Punctele de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier şi Oancea. Ulterior, ţigările erau comercializate în Galaţi şi Tulcea. În perioada mai 2012 - aprilie 2013, contrabandiştii au reuşit să aducă în România 40.000 de pachete de ţigări, creând bugetului de stat un prejudiciu de peste 410.000 de lei", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate 3.259 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 13.619 lei, două microbuze marca Mercedes Vito, în valoare de 41.790 lei, respectiv, 29.253 lei, un autoturism marca Mitsubishi Pajero, în valoare 12.537 lei, un autoturism marca Cielo, în valoare 6.268 lei, un pistol cu aer comprimat marca INGRAM M11, calibru 6 mm, cu încărcător aferent, şi suma de 20.000 de lei.

În urma audierilor efectuate de procurorii DIICOT, patru persoane au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind cercetate penal pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire şi aderare la un grup infracţional organizat  şi contrabandă. Cei patru, Giorgică Streşnă, Mihaela Ramona Streşnă, Ionel Rarinca şi Nicolae Camenschi, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia magistraţilor Tribunalului Galaţi a fost atacată cu recurs. Alte cinci persoane au primit interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă.

 

Citit 4008 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.