Demolare autorizată. Clădirea de pe Traian 112, definitiv la pământ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Demolare autorizată. Clădirea de pe Traian 112, definitiv la pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După multe lupte birocratice între proprietar, Direcţia de Cultură şi Primăria Galaţi, clădirea de pe strada Traian 112 a ajuns în sfârşit la pământ complet. Casa cu pricina a reprezentat o mare palmă pentru Primăria Galaţi în momentul în care mare parte din structură se prăbuşise în luna iulie 2012. Acum, proprietarul a reuşit să demoleze ce mai era de demolat, după ce s-a pus în ordine cu toate actele. "Proprietarul a cerut de cel puţin trei ani autorizaţiile pentru demolarea respectivului imobil, însă au fost mai multe încurcături cu actele, deoarece, din raţiuni ce mie îmi scapă, anumite avize au fost eliberate de Direcţia de Cultură şi Patrimoniu de la Bacău", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

După ce miercuri aseară, potrivit persoanelor din zonă, imobilul a fost pus la pământ cu utilaje corespunzătoare, ieri, mai mulţi gălăţeni recuperau materialele de construcţii ce ar putea fi eventual refolosite, folosindu-se de cele mai rudimentare unelte. Pe de altă parte, problema a fost rezolvată numai parţial, deoarece clădirea lipită de imobilul demolat stă şi ea să cadă. "Acolo este o situaţie mai specială. Jumătate din clădire a fost revendicată, iar cealaltă jumătate îi aparţine Primăriei. Nu putem spune ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu respectivul imobil", a mai spus Mihai Costache. "Ar fi fost foarte bine ca persoanele care au revendicat aceste clădiri să fi avut şi cu ce să le întreţină. Din păcate, aceste case au fost date unor oameni care nu au avut resurse să le administreze", a mai completat acesta.

Conform legii, proprietarul clădirii de pe strada Traian are la dispoziţie o lună de zile pentru a elibera terenul de resturile clădirii dărâmate.

Citit 2986 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.