Unitatea de Tancuri din Galaţi şi-a deschis, astăzi, porţile

Unitatea de Tancuri din Galaţi şi-a deschis, astăzi, porţile
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Ziua Porţilor Deschise” le-a dezvăluit gălăţenilor care au ajuns marţi, la Unitatea Militară 01551, frânturi din ceea ce înseamnă dotarea acestei unităţi, ca unitate de frunte a ţării. Acţiunea a fost pusă sub semnul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Ocrotitorul Armatei Române. În micul teatru de operaţiuni din curtea unităţii militare erau în stare de veghe camioane, transportoare, amfibii blindate, un dragor şi un pod de asalt, dar şi cel mai performant tanc din dotarea Armatei Române, un TR85M1.

„Acest tip de tanc este cel mai modern din Armata Română şi este firesc să fim bine dotaţi, fiindcă, geopolitic, vorbind, unitatea noastră este situată într-un oraş aflat la frontiera de Est a României, a Uniunii Europene şi a NATO”, ne-a spus colonelul Ionel Munteanu, comandantul Batalionului 284 Tancuri şi al Garnizoanei Galaţi.

Vizitatori au fost şcolarii şi liceenii de la şcolile din Galaţi, dascăli şi părinţi. Ce a însemnat lecţia pentru şcolari? „Soldaţii şi ofiţerii noştri sunt cadre pregătite şi mereu la datorie ca să ne apere. Pornind de la modelul de jertfă al Sfântului Gheorghe, întâlnirea cu cadrele militare ne-a dat o pildă despre cum poţi, prin profesionalism şi credinţă, să devii puternic şi din dragoste să te pui în slujba oamenilor”, ne-a spus Luis Stângă, de 12 ani, elev la Şcoala nr. 13.

Cei mari, liceenii, pe lângă lecţia practică au avut parte şi de o informare privind cariera militară într-una din şcolile medii şi superioare din ţară, prin prezenţa ofiţerilor de la Biroul Informare-Recrutare al Centrului Judeţean Militar Galaţi.

Citit 8951 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.