„Portrete” cu hohote de râs

„Portrete” cu hohote de râs
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vernisajul expoziţiei „Portrete” aşteptat de toţi prietenii şi iubitori de caricatură „marca Crihană”, a avut loc luni, la Galeriile „N. Mantu”. Atmosfera la vernisaj a fost foarte caldă, mulţi admiratori şi colegi de breaslă au venit să se bucure de eveniment alături de caricaturistul gălăţean. 

„Expoziţia este şi, în acelaşi timp, nu este o surpriză. Este o surpriză pentru că este un mod inedit de a interpreta această temă a portretelor. Nu este o surpriză, pentru că este acelaşi Florian Doru Crihană cu mult talent, cu multă inventivitate şi cu mult simţ al umorului de bună calitate, care refuză trivialul şi care se menţine în zona inteligenţei şi în zona unei gândiri plastice bine realizată din punct de vedere tehnic”.

„E bine că nu găsim aici nişte portrete şarjate ale unor personalităţi, este mult mai interesant să urmărim ideea de portret, atât din punct de vedere semantic, cât şi ca obiect. El face o incursiune între obiect real şi fantastic. Este una dintre expoziţiile de ţinută deosebită”, a precizat criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei, cea care va semna şi o cronică a expoziţiei în ziarul nostru.  

Destul de emoţionat, a ieşit la scenă deschisă şi Crihană, care ne-a relatat că pregătirea a durat şapte luni, primele două lucrări fiind realizate chiar în Galeriile „Mantu”, anul trecut, în august, când artistul era prezent cu o altă expoziţie - "Nuduri".

"Portretele" vor avea o a doua prezentare la Muzeul Caricaturii din Vianden, Luxemburg. În final, Florian Doru Crihană a anunţat că expoziţia următoare, programată pentru anul viitor, va avea ca temă "Peisajele".

„A fost un moment în galerie care mi-a adus un vârf de satisfacţie, acea mulţumire că nu am lucrat degeaba şi că publicul gălăţean este dornic de acest tip de lucrări: timp de  jumătate de minut in jur de 20 de oaspeţi s-au perindat în faţa lucrărilor într-o linişte absolută, studiind cu mare atenţie piesele expuse. Acele câteva secunde au fost vernisajul meu.. A fost minunat”, ne împărtăşeşte artistul, ale cărui lucrări au şi început să fie cumpărate înainte de a ajunge pe simeze, ele putând fi vizionate pe blogul său www.floriandorucrihana.wordpress.com/.

Explicaţie foto: Crihană asaltat de admiratori

Citit 1663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.