GALERIE FOTO / Doi gălăţeni promovează mişcarea într-un mod inedit! Au plecat pe jos la Constanţa

GALERIE FOTO / Doi gălăţeni promovează mişcarea într-un mod inedit! Au plecat pe jos la Constanţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Doi economişti, Cătălin Margine şi Daniel Furcilă şi-au propus să străbată drumul Galaţi - Constanţa pe jos, pentru a promova mişcarea în aer liber

Când toată lumea încearcă să străbată distanţele până la localităţile de destinaţie într-un timp cât mai scurt posibil, iată că doi gălăţeni şi-au propus să se întoarcă în timp, pe vremea lui Badea Cârţan, pe vremea când oamenii petreceau câteva zile pe drumuri, mergând pe jos până acolo unde aveau de ajuns. Cătălin Margine şi Daniel Furcilă, doi tineri economişti din Galaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, au plecat azi dimineaţă la ora 6.00 pentru a străbate, în patru zile, distanţa dintre urbea noastră şi Constanţa.

182 de kilometri, în 39 de ore

Aşa cum au postat şi pe pagina lor de facebook, – „Galaţi – Constanţa,  la pas”,  proiectul lor neobişnuit este o ”acţiune de promovare a mersului pe jos, un îndemn la mişcare de orice fel, o încercare de petrecere a timpului în natură”. Tot aici, cei doi au postat, cu conştiinciozitate, programul celor patru zile de drum, distanţele şi timpul în care urmează să fie străbătute. În total, 182 de kilometri, în 39 de ore de mers voiniceşte. Punctul final al neobişnuitei călătorii este parcul de campare din Mamaia. 

Oameni sănătoşi la minte. Şi la trup

Am reuşit să vorbesc la telefon cu Daniel Furcilă, astăzi, când mai avea trei kilometri până la intrarea în Măcin: „Totul a început ca o glumă. În ianuarie, m-am apucat de alergat pe Faleză cu amicul meu Cătălin. Suntem doi tipi de birou, care ne-am dorit să facem ceva pentru sănătatea noastră. Colegii ne-au spus că am putea lua şi noi exemplul lui Badea Cârţan, care a plecat pe jos la Roma să vadă Columna lui Traian. Noi i-am ascultat, dar ne-am propus un obiectiv mai tangibil, să mergem pe jos la mare. Îi aşteptăm pe toţi cei care nu ne-au crezut în stare, dar şi pe cei care ne-au crezut să sărbătorim reuşita la Mamaia, joi, pe 30 mai”. Daniel Furcilă ne-a spus că atât el cât şi colegul său de „expediţie” au copii, cărora au vrut să le ofere un model de tenacitate, dar şi un exemplu de a trăi sănătos. Cu rucsacii, corturile şi sacii de dormit în spate, oamenii noştri s-au aşternut la drum, după o planificare minuţioasă, demnă de nişte economişti veritabili. Nici vremea rea, nici ploaia, nici furtuna nu-i vor întoarce din drum. Aşa cum cu umor posta pe pagina de facebook Daniel Furcilă, când s-a fotografiat la ieşirea din Galaţi, „vânt puternic, coafura rezistă…”

„Pregătim acest eveniment de ceva timp şi nu ne vom abate din drum indiferent de vreme. Şi să ştiţi că suntem oameni sănătoşi la minte”. Şi la trup, am adăuga noi, felicitându-i din toată inima, pentru curaj şi spirit de aventură, dar şi pentru modul ingenios de a promova mişcarea şi un stil de viaţă sănătos.

Citit 22760 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.