Ploaia a făcut prăpăd în nordul judeţului Galaţi. Zeci de terenuri au fost inundate

Ploaia a făcut prăpăd în nordul judeţului Galaţi. Zeci de terenuri au fost inundate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Precipitaţiile abundente căzute în localităţile din nordul-vestul şi centrul judeţului Galaţi în cursul după-amiezei şi serii de miercuri au afectat gospodării, grădini şi un drum judeţean. Potrivit raportului centralizat al ISU Galaţi, cele mai mari pagube s-au înregistrat la Corod, unde au fost inundate 60 de grădini, dar şi curtea bisericii din comună, satul Nărteşti din comuna Gohor, unde au avut de suferit trei grădini, dar şi DJ 241, care face legătura cu Gara Berheci şi care a fost acoperit cu aluviuni şi satul Cârlomăneşti din comuna Cerţeşti, unde opt gospodării cu grădinile aferente au fost inundate, iar un pod, distrus. Pentru înlăturarea efectelor ploii mai multe echipe ale ISU s-au deplasat în zonă, alături de angajaţii de la Drumuri şi Poduri, care au intervenit pentru curăţarea de aluviuni a DJ 241. Pompierii sunt în continuare în alertă vizavi de apele aflate pe suprafaţa comunelor afectate,care s-ar putea umfla în cazul unor noi căderi de precipitaţii.

“Monitorizăm în continuare iazul din localitatea Cărăpceşti şi iazul din localitatea Brătuleşti precum şi punctele vulnerabile de la nivelul comunei Gohor. Se continuă monitorizarea cotelor râului Corozel, pe raza comunei Corod, alături de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă” a precizat cpt. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

 

Citit 2451 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 17:43

2 comentarii

 • postat de mateescu
  Vineri, 07 Iunie 2013 12:05
  Autoritatile judetene nici n-or sa prea curand vreo masura, ei sunt foarte ocupati cu alte treburi mult mai importante: scormonesc in activitatea institutiei pe ultimii 4 ani, doar-doar gasesc ceva de care sa se lege, sa mai faca/produca niste dosare bune de trimis la DNA sau la Politie sau la Procuratura, sau la mama masii stie pe unde! In timp ce "tara piere - baba se piaptana", adica se consuma cantitati imense de energie pe toate mizeriile posibile, care sa dea satisfactie unor bolnavi mintal, decat sa se faca treburile necesare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile g.
  Joi, 06 Iunie 2013 17:50
  In partea de nord a localității Corod un ,,dobitoc,, a astupat Gliga un curs de apa ( ce trece pe proprietatea sa ) cu un tub care nu poate prelua surplusul de apa pluviala si astfel Drumul Județean si câteva zeci de gospodarii au fost inundate de 5-6 ori in ultima luna. La nivel local ,,liniște totala,, iar autoritățile județene nu iau măsuri.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.