GALERIE FOTO / Cinste celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Potop de cetăţeni şi oficialităţi la Ziua Eroilor

GALERIE FOTO / Cinste celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Potop de cetăţeni şi oficialităţi la Ziua Eroilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea capricioasă de Ziua Înălţării Domnului nu i-a speriat pe cei care respectă sacrificiul celor care au pierit pentru libertatea ţării şi pentru apărarea valorilor în care noi credem. Câteva sute de gălăţeni, civili, cadre militare şi oficialităţi au fost prezenţi la procesiunea şi la ceremonialul militar şi religios de la Mausoleul Eroilor Neamului – Cimitirul „Eternitatea”, organizate de Prefectura Galaţi şi de Arhiepiscopia "Dunării de Jos".

S-a intonat Imnul Eroilor, Înalt Prea Sfinţitul Casian a ţinut slujba de pomenire a morţilor, iar la sfârşit s-au depus coroane. „Florile recunoştinţei şi slujba de pomenire sunt lucruri sfinte, care se cuvin, astăzi, mai mult ca oricând, pentru că eroii noştri sunt cei care au pus mai presus de orice ţara şi viitorul ei. Noi suntem aceia pentru care s-au jertfit înaintaşii noştri şi avem faţă de ei datoria de a le păstra vie memoria, iar cel mai bine o putem face cinstind, mai departe, valorile pentru care ei şi-au dat viaţa: ţara, unitatea, credinţa şi adevărul”, a spus prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu.

Au depus coroane la Mausoleul Eroilor Neamului Prefectura Judeţului, Consiliul Judeţului, Primăria, Garnizoana Galaţi, Sindicate şi Asociaţii, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Român de Informaţii, AJOFM, dar şi partidele politice: PSD, PNL, PC, PDL, PP-DD, PER şi Mişcarea Populară. De la ceremonial nu au lipsit primarul Marius Stan, viceprimarul Florin Popa, vicepreşedinţii CJ, Tania Bogdan şi Cornel Hamza, precum şi senatorii Gheorghe Saghian şi Eugen Durbacă.

Citit 2053 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.