Abuz în serviciu: numire electronico-fictivă la ISU Galaţi

Abuz în serviciu: numire electronico-fictivă la ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi transfer efectiv la Poliţia Bucureşti * Electronică, numirea la Galaţi a durat maxim o oră, susţin surse din interiorul ISU Galaţi *

La Galaţi, numirea respectivă a venit ca un fulger, doar pe parte electronică. Omul respectiv nu a călcat niciodată în ISU Galaţi. După o oră de la numire, era „transferat” la Poliţia Bucureşti – iată ce indică surse din interiorul Inspectoratului local pentru Situaţiile de Urgenţă.

Se întâmpla în cursul anului trecut şi nimeni nu punea nici un fel de întrebări. Dacă era ordin de la Ministerul Administraţiei şi Internelor?!

Două infracţiuni

Iată un fragment din comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 13 iulie: „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus, la data de 5 iulie 2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Cristian Baci - chestor de poliţie, care la data săvârşirii faptelor deţinea funcţia de secretar general în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice."

Comunicatul continuă: „Inculpatul, în numele şi pentru Ministrul Administraţiei şi Internelor, a aprobat ocuparea a trei posturi în cadrul Jandarmeriei Române şi a unui post în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, deşi, conform Ordinelor Ministrului Administraţiei şi Internelor şi a prevederilor O.U.G. nr. 34/2009, ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi recrutarea personalului din sursă externă erau suspendate”.

„Prin derogări ilegale de la ordinele menţionate au fost deblocate posturi, pe care au fost încadraţi în rândul cadrelor militare active ale Jandarmeriei Române, numiţii F.C., M.L.P. şi Ş.A., iar în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, numitul D.G..

Cei patru „câştigători” ai concursurilor nu au lucrat nicio zi în cadrul Jandarmeriei  sau ISU, întrucât, la data la care aceştia au fost numiţi pe funcţii, au şi fost transferaţi în unităţi ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu aprobarea inculpatului Baci Constantin Cristian”.

Pentru unii mumă…

Cât suferă pentru un post nesigur bugetarii din ISU, Poliţia de Frontieră, Poliţia Judeţeană, Jandarmerie şi Vamă? Numai oamenii care îşi simt ghilotina concedierii deasupra capetelor pot răspunde la această întrebare. Acolo sus, problemele se rezolvă altfel?

Cât priveşte numirea fictivă - dacă era o urgenţă, na! Mai contează că nici n-a venit, şi a şi plecat?

Explicaţie foto: Sediul ISU Galaţi

Citit 2498 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.