Canicula face victime! O bătrână a leşinat în stradă şi alţi 23 de gălăţeni au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei

Canicula face victime! O bătrână a leşinat în stradă şi alţi 23 de gălăţeni au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

12 gălăţeni şi-au pierdut conştienţa în ultimele ore, cauza cea mai probabilă a acestor leşinuri fiind temperaturile ridicate. Unul dintre pacienţi, o bătrână de 85 de ani, a căzut în faţa unui magazin din complexul „Potcoava de Aur”. La faţa locului a venit în câteva minute un echipaj al Ambulanţei, care a ajutat-o pe femeie să-şi revină, după care a transportat-o la camera de Supraveghere a Spitalului Judeţean. În celelalte cazuri a fost vorba de leşinuri petrecute în locuinţele victimelor. "Pe lângă leşinuri, am intervenit şi în două cazuri de atacuri de panică, unul de epilepsie şi cinci de pacienţi cardiaci cu tensiune arterială mărită. De asemenea, patru cardiaci au fost transportaţi la spital. Unul dintre ei, care a suferit un infarct, a fost dus la Bucureşti", a  declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Şi în satul Cişmele (comuna Smârdan) un bătrân a fost găsit la pământ în plină stradă. Din păcate, echipajul SMURD trimis pentru acordarea primului-ajutor a putut doar să constate decesul bărbatului. Cel mai probabil, el a suferit un infarct miocardic. Trupul lui a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, unde medicii urmează să stabilească ce a cauzat decesul.

Doctorii ne sfătuiesc să evităm ieşirea în spaţiile expuse la soare în timpul orelor amiezii. De asemenea, nu este indicat consumul de alcool, cafea şi mâncăruri bogate în grăsimi. Cantitatea de apă băută zilnic trebuie să fie de cel puţin doi litri, pentru a evita deshidratarea.

Citit 1478 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.