Judeţul Oxfordshire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Români cu simţul umorului… în Anglia: Societatea românilor din Oxford organizează sâmbătă, 28 martie, ora 16:00, în sala mare a colegiului „Saint Cross" din localitate, un spectacol de cântec şi voie bună intitulat „Cântarea României", o repunere în scenă a nu demult apusului festival. Organizatorii s-au gândit să transmită un telejurnal autentic al vremurilor  trecute, să facă o reinventare a cenaclului Flacăra şi să susţină o scenetă de teatru, toate interpretate de tinere talente  româneşti ale „judeţului" Oxfordshire. Intrarea va fi liberă. Pentru informaţii privind accesul se poate lua legătura cu Dana Dănăilă: 07872607469 sau Răzvan Novacovschi: 07890996889. În aceeaşi zi, tot la Oxford, Societatea Română Culturală va avea Adunarea Anuală Generală, în Common Room, St Cross College, OX1 3LZ.

* Doi ani de „Speranza” în Torino: Asociaţia socio-culturală "Speranza" Onlus din Torino va organiza sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 14.00, la sediul ATC din Corso Dante n. 14, Torino, o manifestare culturală prilejuită de aniversarea a doi ani de existenţă.

* Maramureşul cucereşte Viena: Haydn-Saal din cadrul Universitat fur Musik und Darstellende Kunst din Viena va fi joi, 26 martie, începând cu ora 19:30, gazda unei seri maramureşene. Programul manifestării conţine o expoziţie de fotografii, un film (reportaj) şi piese muzicale interpretate de muzicieni români.

* Concert de orgă la Roma: Chiesa di San Maria del Carmelo in Traspontina, Roma, va găzdui astăzi, de la ora 19.30, un concert de orgă al maestrului Felician Roşca de la Universitatea din Timişoara, în onoarea Eminenţei Sale, Cardinalul Renato Raffaele Martino.

* „Triumful paparudei“, în germană: Haus der Heimat din Stuttgart va găzdui vineri, 27 martie, de la ora 19.00, lansarea de carte a traducerii germane „Triumful paparudei", de Ioana Ieronim.

* Se caută voluntari la Nussbaumen: Clubul Român Baden caută până pe 15 aprilie voluntari pentru a ajuta la organizarea participării la cea de-a şaptea ediţie a Zilei Naţiunilor, care va avea loc în  28 iunie, în localitatea elveţiană Nussbaumen. Invitaţia de participare a fost făcută din partea Primariei din Nussbaumen, clubul român urmând să se alăture celorlalte 71 de naţionalităţi. În caz de neparticipare, România ca ţară va rămâne fără reprezentare, între cele 72 de naţionalităţi prezente în Nussbaumen. Membrii comunităţii de români sunt aşteptaţi să se implice în acest proiect. 

* În Anglia, ”Rinocerii”, de Eugen Ionescu: Piesa „Rinocerii" de Eugen Ionescu va fi pusă în scenă în perioada 24-28 martie, la Redgrave Theatre din Bristol, de către trupa de tineri actori din cadrul University of West Anglia`s School of Creative Arts.

* Mircea Vintilă, în turneu prin Canada: Mircea Vintilă şi Grupul Poesis, alcătuit din Marius Baţu şi Eugen Baboi, se vor afla în luna aprilie în turneu în Canada cu spectacolul "Cântec şoptit".

* Filarmonica a plecat în Italia: În perioada 23 - 31 martie a.c. Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti va susţine cinci concerte în Italia,  oraşele italiene Bergamo (Teatro Donizetti),  Pavia (Teatro Fraschini), Bologna (Teatro Manzoni), Milano (Conservatorio Giuseppe Verdi) şi Torino (Teatro Regio).

Citit 1152 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.