Sărbătoarea Dunării: Regată nautică Galaţi-Brăila

Sărbătoarea Dunării: Regată nautică Galaţi-Brăila
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dunărea va fi sărbătorită de ziua ei, 29 iunie, cu o regată nautică pe traseul Brăila – Galaţi, eveniment organizat de Clubul de Turism Montan şi Nautic “Albatros” Galaţi. Cele cinci caiace duble vor pleca, la ora 9,00, de la Gara Fluvială Brăila, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Vor fi aşteptate între orele 16,00 şi 17,00 la Galaţi, la Portul de Ambarcaţiuni de la Trecere bac. Aici sportivii vor fi primiţi cu Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi vor primi trofee.

Primăria precizează că gălăţenii care deţin ambarcaţiuni cu motor pot însoţi regata în condiţiile în care vor naviga responsabil.

Să sperăm că această regată care aminteşte de una celebră, Oxford-Cambridge, va deveni tradiţională şi că gălăţenii şi brăilenii îşi vor disputa întâietatea la vâsle, nu în orgolii şi boicotarea proiectelor. O regată navală a avut loc în 2006, tot de Ziua Dunării, când s-au împlinit 150 de ani de la înfiinţarea Comisiei Dunării, evenimentul fiind organizat de Prefectura judeţului Galaţi.

   

Citit 2205 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.