Marele premiu la 6 din 49 vine la Galați/ Posibilul profil al câștigătorului: un pensionar de 66 de ani
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Marele premiu la 6 din 49 vine la Galați/ Posibilul profil al câștigătorului: un pensionar de 66 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Biletul câştigător a costat 16,9 lei * După impozitare sumei, norocosul va rămâne cu circa 8 milioane de euro


Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române la Loto 6 din 49 va ajunge la Galaţi. Duminică, în jurul orei 11.00, un gălăţean din Micro 21 a completat biletul norocos şi va avea, în curând, în cont, peste 8 milioane de euro. Şi aste pentru că jucătorul a avut trei variante pe un bilet în valoare de 16,9 lei, toate fiind norocoase. El a reuşit să ghicească toate cele şase numere extrase şi a mai câştigat alte două premii - unul la categoria a treia (patru numere ghicite) şi unul la categoria a patra (trei numere ghicite).

Momentan nimeni nu ştie cine este norocosul, dar acesta are la dispoziţie trei luni pentru a-şi revendica premiul. La o sumară analiză a numrelor jucate, impresia este că acestea simbolizează două date de naștere. Numerele 6 și 7 indică lunile, numerele 22 și 18 indică zilele, iar numerele 47 și 49 indică anii 1947, respectiv 1949. Rezultă astfel că aveam de-a face cu un soț și o soție de 66, respectiv 64 de ani. Concluzia este întărită de faptul că aceste numere sunt jucate și pe celelalte două variante, în combinație cu alte numere, probabil legate de copii sau de alte date importante din viața câștigătorului. Desigur, acestea sunt doar supoziții bazate pe logică. Este foarte posibil ca totul să fie doar un rezultat al hazardului.

Duminică, ora 11.00 - momentul fericit

Vestea cea mare, răspândită în toată ţara încă de duminică seară, le-a bucurat pe cele două vânzătoare de la agenţia loto numărul 5 din Micro 21. „Eu am validat biletul norocos. Mă bucur tare mult pentru cel care a câştigat. Ieri (n.r. duminică) am avut foarte mulţi jucători care au participat. Pot doar să vă spun că biletul a fost validat de calculator la ora 11.00, dar nu îmi aduc aminte amănunte despre persoana respectivă. Jucătorii noştri sunt clienţi fideli, rar se întâmplă să vină din alte cartiere să joace aici. Trebuie să recunoaştem însă că agenţia noastră este una norocoasă. Este prima dată când se câştigă aici potul cel mare, dar am avut câştiguri la celelalte categorii”, ne-a mărturisit doamna Manuela Caraghiulea.

Aceeaşi bucurie ne-a arătat-o şi colega de agenţie, doamna Veta Trandafir. „În cei 32 de ani de experienţă în această agenţie, am văzut foarte mulţi oameni bucuroşi. Câştigurile, fie ele mai mari sau mai mici, s-au adunat în timp printre clienţii agenţiei. Lucrăm la o agenţie norocoasă. Sperăm să treacă şi pe la noi marele câştigător. Nu ne aşteptăm la vreo mulţumire, ci doar să îl cunoaştem. Ne aşteptăm ca de acum să se înmulţească clienţii, că doar suntem agenţie cu noroc”, ne-a spus angajata loteriei.

Sfaturi pentru norocos

Jucătorii din zonă au luat cu asalt agenţia, în speranţa că îl vor cunoaşte pe marele norocos. „Vrem să ştim cine este şi să îl felicităm. Sper să fie un om care chiar are nevoie de aceşti bani şi să se bucure de premiu. Îl sfătuiesc să rămână în ţară şi se creeze noi locuri de muncă pentru semenii noştri”, ne-a spus o doamnă din cartier.

Părerile sunt însă împărţite, existând şi voci care îl sfătuiesc pe marele norocos să plece peste hotare ca să se bucure de bani. În glasul unora s-a ivit însă şi părerea de rău. „De obicei, joc la această agenţie. Ieri însă am fost la cea de peste drum. Poate că aş fi avut mai mult noroc dacă depuneam aici biletul”, ne-a mărturisit un domn.

Curioşii mai au însă de aşteptat până îl vor cunoaşte pe fericitul câştigător, acesta având termen 90 de zile pentru a-şi revendica premiul.

„Galaţiul este fruntaş la câştiguri. În 2009 a fost câştigat premiul de 46 de milioane de lei, al treilea ca valoare în istoria loteriei. Am mai avut câştiguri mari şi în 2005, dar şi în 2008, când doi jucători au plecat acasă cu premii de 9,4 milioane de lei fiecare. De data aceasta premiul este în valoare de aproximativ 49 de milioane de lei (peste 11 milioane de euro)”, ne-a declarat Andrei Alexandru Moţoc, directorul Loteriei Române, filiala Galaţi.

La agenţia numărul 5 din Micro 21 au fost sute de bilete depuse pentru extragerea de duminică seara. Multe dintre ele au fost colective. Angajatele agenţiei ne-au mărturisit că un bilet a fost depus de 56 de persoane, aceştia fiind clienţi fideli ai jocului 6 din 49. Dar, norocul a fost de partea celui care a jucat doar un bilet simplu, cu trei variante.

Gălăţeanul proaspăt intrat în topul milionarilor în euro va rămâne doar cu o parte din bani. El va încasa premiul abia după ce statul îi va opri 25 la sută din valoare, ca impozit. Chiar şi aşa, contul său bancar va fi alimentat cu peste 8 milioane de euro. Dacă vom afla cine este fericitul, depinde tot de el, câştigătorul având dreptul să nu îşi facă publice datele.

Citit 2340 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.