Galaţiul, fără apă caldă/ Electrocentrale a închis robinetul chiar dacă zeci de mii de gălăţeni sunt "la zi" cu plata

Galaţiul, fără apă caldă/ Electrocentrale a închis robinetul chiar dacă zeci de mii de gălăţeni sunt "la zi" cu plata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi discuţia pe care a iniţiat-o ieri a rămas fără niciun rezultat, subprefectul Gabriel Panaitescu se declară optimist: "În patru zile vom avea din nou apă caldă"


După îndelungi discuţii şi ameninţări, apa caldă a fost oprită ieri după-amiază în tot Galaţiul. Peste 70.000 de consumatori, dintre care cei mai mulţi au facturile la întreţinere plătite la zi, s-au întors în epoca duşului la lighean pentru că Apaterm şi Electrocentrale nu au găsit o soluţie de compromis în problema datoriilor înlănţuite pe traseul consumatori - asociaţii de proprietari - Apaterm - Electrocentrale - Romgaz. "După ora 15,00, parametrii de debit şi temperatură ai agentului termic furnizat de Electrocentrale Galaţi către Municipiul Galaţi au înregistrat pierderi semnificative", se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Prefectura poate doar să medieze conflictul

Sistarea furnizării de apă caldă a stat sub semnul întrebării până ieri după-amiază. Din câte se pare, oficialii Electrocentrale au aşteptat şi rezultatele unei discuţii care a avut loc la Prefectura Galaţi înainte să închidă vana de alimentare a oraşului cu apă caldă. Din păcate, nici la această discuţie nu s-a ajuns la un consens. "Nu s-a rezolvat nimic. Fiecare parte îşi susţine cu tărie punctul de vedere. Problema e în curtea lor, Prefectura nu poate să ia nicio decizie, noi putem cel mult să mediem conflictul, să îi aducem la aceeaşi masă ca să se găsească o soluţie pentru ca oamenii să beneficieze de acest serviciu", a declarat subprefectul Gabriel Panaitescu.

Primarul "l-a pârât" pe Tudor Petre la Bucureşti

Imediat după ce apa caldă a fost oprită, Primăria a lansat primele atacuri la adresa conducerii Electrocentrale. "Primarul Marius Stan a informat atât conducerea Ministerului Economiei cât şi pe cea a Romgaz, solicitând se impună Electrocentrale Galaţi să reia furnizarea de apă caldă către consumatorii din municipiu şi să se facă o analiză a deciziei conducerii Electrocentrale Galaţi de a inceta furnizarea de apă caldă. Această analiză este acum în desfăşurare la Ministerul Economiei", se mai arată în comunicatul Primăriei.

De aceeaşi parte a baricadei s-a situat şi conducerea Apaterm. "SC Apaterm SA a făcut eforturi deosebite pentru a achita contravaloarea energiei termice furnizată de către SC Electrocentrale Galaţi SA, dovadă fiind faptul că în perioada de reorganizare s-a achitat către producător suma de 42.139.441 lei în timp ce  contravaloarea energiei termice consumate a fost de 35.133.041 lei. (...) Pretențiile SC Electrocentrale Galaţi SA exced planului de reorganizare al societății aprobat de creditori şi confirmat de către instanţă, sistarea energiei termice pe acest temei fiind  nejustificată", se arată într-o declaraţie de presă a adminstratorului special al Apaterm, Adriana Stratulat.

Citit 4335 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:11

25 comentarii

 • postat de y
  Sâmbătă, 03 August 2013 23:17
  5.13.200.***
  solutie aplicata,ieftina si buna
  boiler baie-80l , masina spalat vase -buc.( consum 10l apa rece / spalare ) , in curand un boiler 10 l pt.buc.pt.iarna cand apa rece e prea rece , calorifere electrice in fiecare incapere , fara debransare pt.ca si asta costa 300-400 lei la 2 cam.( plata 10-12 lei/ luna la firma de repartitoare *5 luni/an ),toate astea facute in 2-3 ani pt.a nu fi o povara ,dupa terminarea investitiei se face si debransarea si gata ,adio electrocentrale ,adio apaterm
  o centrala / ap.costa 10000 lei achitat intr-o vara , daca ii ai sau iti permiti un imprumut ,bv.tie ,daca nu asta e solutia
  0
  1
  Raportează
 • postat de y
  Sâmbătă, 03 August 2013 22:59
  5.13.200.***
  solutie
  panouri solare si eoliene pt.iluminatul stradal si populatie
  accesare fonduri europene pt.municipiu
  dar cu cine sa faci asemenea proiecte ?
  suntem centru universitar
  daca profesorii universitari din domeniu si-ar da putin interesul,impreuna cu primaria si consiliul local ,s-ar putea aduce fonduri consistente la Galati
  de la Bucuresti, Galatiul e doar un oras rosu, cu toate ca acum toata conducerea tarii e rosie ,cu putin galben pe ici pe colo,nesemnificativ,gabenul fiind doar pt.a distrage atentia statelor membre ca suntem in continuare comunisti iremediabili,cu pretentia de democrati.
  daca as fi profesor universitar in domeniu,as avea orgoliul de a fi facut ceva pt.orasul in care m-am nascut sau in care traiesc pt.o buna bucata de vreme
  d-lor profesori ,nu va e scarba de ce e in jurul dvs.,cand iesiti din casa?
  dar cred ca ( stiu ) multi s-au resemnat ,si-au montat centrale in ap.si nu-si mai complica existenta.
  pacat de atata invatat si stiinta acumulata ,daca intr-adevar sunteti profesori universitari sau doctori in domeniu si nu plagiatori cum e la moda acum
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Vineri, 02 August 2013 16:45
  83.103.238.***
  Oameni buni sintem niste prosti ca nu mergem in fata primariei sa/l blocam pe primar acolo citeva zile,sa stea si el nespalat , sa vada ca nu sintem o masa care trebuie manipulata numai cind are nevoie de vot.Rusine sa va fie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de De ce nu punem panouri solare pe blocuri pentru apă caldă, măcar? Cu fonduri europene, normal.
  Vineri, 02 August 2013 15:59
  92.86.69.***
  Ura și la gară, trecem la apă caldă la aparate electrice de tip instant sau boilere de diferite dimensiuni și capacități. Oricum, la consumul mic al apei calde pe care îl fac gălățenii din cauza prețului ridicat, CET-ul nu are cum să-și acopere cheltuielile, aburul find întors prin retur, consumul fiind aproape de zero, deci CET-ul funcționează ''în gol'' consumând aiurea. Avem nevoie de alt sistem de producere a apei calde cu aducerea ''focarului'' cât mai aproape de consumator, fără abur, în cartiere, grupuri de blocuri sau chiar pe bloc, funcție de numărul de apartamente. Pe blocuri se pot monta panouri solare pentru apă caldă și totul cu fonduri europene, totul este dacă se vrea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de persoana fara datorii la intretinere; pedeapsa nedreapta
  Vineri, 02 August 2013 15:38
  82.137.10.***
  Este inadmisibil !!! Asa ceva nu se poate !!! in mijlocul verii sa ne pedepsiti pe toti....???? suntem atatia oameni care am platit luna de luna ...va rugam luati masurile corecte....opriti apa pe blocuri, pe scari, dar nu asa !!! nu faceti altceva decat sa ii determinati si pe cei "corecti" sa devina rauplatnici!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Aurel
  Vineri, 02 August 2013 14:12
  5.13.133.***
  Apaterm e o căpuşă politică care îi arde la buzunar pe gălăţeni; încasează banii de la populaţie şi în loc să plătească la Electrocentrale marfa livrată pentru distribuţie (agentul termic), ei prăduiesc totul între ei. În acest sens, mass-media din Galaţi trebuie să-i informeze pe gălăţeni în mod corect: sistemul de încălzire centralizat e cel mai ieftin din lume, aceasta în cazul în care e deparazitat de căpuşele politice. Soluţia cea mai avantajoasă pentru gălăţenii branşaţi la sistem, e aceeia ca parazitul apaterm să dispară, iar producătorul de agent termic Electrocentrale Galaţi să preia şi distribuţia, deoarece are şi licenţă ANRE în acest sens. Însă Primarul Marius Stan nu doreşte să aprobe cererea de concesionare a punctelor de distribuţie către Electrocentrale. Şi aici trebuie să intervină mass-media din Galaţi să arate populaţie interesul ocult pe care îl are primăria în căpuşarea Apaterm taxarea populaţiei în mod sălbatic. Tedy are dreptate:" Centralele ANL blocurile str. Traian(linga penitenciar) au preturi mari in compatatie cu cele ale sistemului centralizat- studiati. De asemeni studiati si documentativa vizavi de preturile de productie a agentului termic in Brasov -motoare termice, Bacau - motoare termice, Focsani CAF-uri etc. preturi sensibil mai mari decit in Galati." Jos corupţia! La pârnaie cu căpuşela care îi ard la buzunare pe gălăţeni în mod sălbatic. HHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAA! Marius Stan.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ROMAN
  Vineri, 02 August 2013 13:58
  5.13.215.***
  Fraieri mai sunt cei de la ELECTROCENTRALE eu sunt convins ca nu au platit decat 10%din factura dar ziarul asta de raha...t manipuleaza in interesul cui?iesiti fraierilor si spuneti adevarul.,intr-o economie de piata ce se vinde trebuie si achitat ..sau APATERM TREBUIE ..trecuta la firme de gen ..TEPARI..NU?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Port 2000
  Vineri, 02 August 2013 13:42
  5.13.128.***
  E o masura ff buna,asta e concluzia cand vezi ce consum de apa declara multi proprietari:1 mc apa rece si 1 mc apa calda. Concluzia este ca nu e nevoie de apa calda,acel metru cub e dovada sau poate...cinstitii buni platnici nu declara cat consuma? Cineva spunea ca e o prostie sa declari 15 mc apa consumata la asociatie. Cine-i aduce la adevar pe cei care fura apa, consumul nedeclarat transformandu-se in pierderi impartite in mod egal la plata intretinerii de zeci de ani. Romanii "destepti"au gasit ac si de cojocul apometrelor,e atat de simplu sa fii la zi cu plata cand ai 1 mc de apa consumat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul nespalat
  Vineri, 02 August 2013 13:30
  79.116.97.***
  Ca sa reclamati Electrocentrale la Ministerul Economiei sunati la numarul 021 40 799 12.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tedy
  Vineri, 02 August 2013 13:16
  86.124.204.***
  Gata cu pomenile electorale! Ce este greu de inteles agentul termic nu mai poate fi ''agent electoral".Centralele de cartier produc mult mai scump de asta nu functioneaza vezi , zona LMK (nefunctionala).Centralele ANL blocurile str. Traian(linga penitenciar) au preturi mari in compatatie cu cele ale sistemului centralizat- studiati.Deasemenea studiati si documentativa vizavi de preturile de productie a agentului termic in Brasov -motoare termice, Bacau -motoare termice,Focsani CAF-uri etc. preturi sensibil mai mari decit in Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Vineri, 02 August 2013 12:59
  5.13.212.***
  George iar tu dai dovada de multa inteligenta cu acel comentariu. Daca nu esti in stare sa ajuti omul, macar nu te mai baga in seama.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cris
  Vineri, 02 August 2013 12:40
  79.116.97.***
  Bine ca aveti bani de gratare si masini scumpe jeguri penale!
  0
  0
  Raportează
 • postat de rhythmsdevine
  Vineri, 02 August 2013 11:51
  5.13.207.***
  As intreba si eu pe cineva????? eu unu sunt cu platile la zi la intretinere la cine ma duc si eu sa intreb daca mai au nevoie de prosti de"" astia ca d-alde noi"""pe care sa ii lase cu ochii in soare .Nu este frumos d-lor sa va bateti joc si de cei care sunt buni platitori.Ganditi-va ca s-ar putea sa ramaneti si fara astia si intr-o buna zi ve-ti pune lacatul si pe Energofaga aia de electocentrale si peste salariile uriase pe care stati in momentul de fata.Eu unu cred ca ar trebui sa va dati Demisiile gata sa vazut cat sunteti de (IN)competenti d-lor nu aveti nici macar unu bun simt d-lor habar nu aveti ce este ala management, normal daca la-ti facut la viteza din scaunul ala politic de la centru pac te-a numit director asta e politica face numai bine pentru interesul lor nu pentru CONSUMATORUL FINAL sau cum se mai numeste el sclav,etc....
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 02 August 2013 11:04
  89.136.65.***
  Eu se vede ca esti tare prost. Prost de bubui. Existw site-ul avocat.net acolo pui intrebari din astea. Nu suntem toti avocati sau judecatori. Sa puio intrebari din astea asa pe unde iti vine.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 02 August 2013 10:40
  5.13.172.***
  Nu am avut niciodata restante, ieri abia am platit factura in curs. Su nu am apa cald la robinet. Cine mai este stimulat sa plataesca daca suntem bagati toti in aceeasi oala. Sigilati-le conductele de apa calda la cei cu restante, sau vreti sa ne instalam toti boilere.Este ca va veti pierde toti clientii ? Faceti-i sa semneze o clauza prin care sa permita accesul in apartament, ca si clienti, daca nu ii somati si intram cu organele abilitate. E prea costisitor sau... e muuult mai comod asa, bagam pe toti in acceasi oala!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de EU
  Vineri, 02 August 2013 10:29
  81.12.150.***
  Vreau si EU un sfat juridic. Pe cine dau in judecata daca sunt cu platile la zi?
  0
  1
  Raportează
 • postat de gabi
  Vineri, 02 August 2013 10:20
  89.122.188.***
  sunt curios unde s-au spalat cei care au chiuit pan la 1 noaptea pe platforma de la casa de cultura, geamurile noastre zdranganind de atatea manele ... in centrul uni oras european... RUSINE noului primar ca a lasat instalarea teraselor acolo si ca nu intervine pentru respectarea linistii publice ... RUSINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de noni
  Vineri, 02 August 2013 09:25
  5.13.221.***
  sint centralele de cartier care functioneaza [sau a functionat] de ce nu mai lucreaza????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Frigul si lipsa de apa, votul vostru din 2016
  Vineri, 02 August 2013 09:17
  89.137.229.***
  SAU POATE DIN INTERESUL CE ZORNAIE A BANUTI SI NU-L PRICEPEM NOI . EI CE ZICETI ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Frigul si lipsa de apa, votul vostru din 2016
  Vineri, 02 August 2013 09:12
  89.137.229.***
  SOARTA UNUI ORAS IN CARE CEI MARI CARE DECID AU FARA NICI O EXCEPTIE CENTRALE PROPRII DE VILE SI APARTAMENTE.

  CINE VRETI SA MAI AIBA GRIJA DE VOI MAI SARACILOR !

  INTREBATI-L PE INFUMURATUL DE PRIMAR SI PE PREA NETOTII CONSILIERII :

  1. DE CE NU S-A CONTINUAT PROGRAMUL DE MONTARE A PANOURILOR SOLARE PE CELE 120 DE PUNCTE TERMICE INCEPUT DE FOSTA CONDUCERE , DEMISA AIUREA ? DE CE AU RAMAS MONTATE DOAR PE SC1 CARE ASIGURA UN NUMAR DE BLOCURI CU APA CALDA TOTUSI.

  2. DE CE NU S-A DORIT MONTAREA UNOR C.A.F. - uri MODERNIZATE ORI CONLUCRAREA CU FIRME PRECUM CEZ PENTRU TURBINE DE CARTIER IN COGENERARE , DE MAXIM 25 / 30 MW CARE FUNCTIONEAZA CU ORICE : - MOTORINA , C.L.U. , ULEI DE RAPITA , ETC , SI SCAPAM DE TIRANIA ELECTROCENTRALELOR.

  3. DE CE DACA LA INSTALAREA IN FUNCTIE ATAT ACTUALUL PRIMAR , CITY MANAGERUL SI MULTI OAMENI POLITICI , AU PRIMIT DIN PARTEA FOSTEI CONDUCERI , UN MATERIAL CU MULT MAI MULTE SOLUTII DE VINDECARE A TERMOFICARII ORASULUI SI A SALVARII DISTRIBUTIEI, ACESTI STIMATI DOMNI AU ADORMIT CU FUNDUL PE EL.

  DIN DRAGOSTE PENTRU GALATENII CARE TREMURA DE FRIG SI NU AU CU CE SE SPALA?

  ATATIA DRACI!!!!!!!!!!!!!! DIN INDIFERENTA SI NESIMTIRE , FARA CULOARE POLITICA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ramona
  Vineri, 02 August 2013 08:53
  82.79.117.***
  Eu as dori ca "inteligentii" de directori de la Apaterm, Electrocentrale etc sa faca un pic de puscarie si sa plateasca si niste daune. Ei au impresia ca jobul lor de director cu salariu urias vine doar cu beneficii pentru ei. Soc! Pentru salariile alea uriase pe care le iau au si niste responsabilitati. Daca nu stiu sa isi faca treaba sa lase pe altii. Sa nu vina sa-mi explice mie ca nu stiu cine ... nu stiu ce. La puscarie!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costina
  Vineri, 02 August 2013 07:38
  5.13.218.***
  Era de asteptat,ar fi fost culmea ca in aceasta vara sa nu mai fim privati,de un lucru elementar,ce sa facem nu toata lumea are bani sa-si puna centrala si sa termine cu balamucul in care traim de ani de zile,vara nu este apa calda,iar iarna,pentru a te spala trebuie s-o lasi sa curga mult timp deci sa consumi foarte mult,pentru a veni in sfarsit pe teava apa calda!Asta ne este soarta,sa fim bataia de joc a mai marilor nostri care doar ne solicita voturile,pentru a-si ingrosa buzunarele!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galati=scarba greata ca-ca-t
  Vineri, 02 August 2013 07:18
  5.13.220.***
  manipulare de ca-cat vl-primarie-electrocentrale

  isi prostii oamenii ca nu va iau la bataie ca-ca-ti lor ajunsi mari lideri
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sursa de căldură trebuie adusă cât mai aproape de consumator pentru reducerea pierderilor, deci implicit a prețului final la consumator.
  Vineri, 02 August 2013 06:58
  80.97.242.***
  CET-ul nu este viabil, este un mastodont ce produce abur rezidual și ca orice rezidiu, este gunoi, un produs scump, prost calitativ. Sursa de căldură pe gaz metan, de producere a agentului termic trebuie adus în oraș pe cartiere, pe cvartale de blocuri sau chiar pe blocuri cu fonduri europene.
  1
  0
  Raportează
 • postat de cetatean european
  Vineri, 02 August 2013 00:21
  82.137.11.***
  Minunat! Ca tot e cald de-nnebunim si ar trebui sa facem cel putin doua/trei dusuri pe zi!!!!!!!!
  In astfel de conditii minunate noi cand o sa ne spalam decent, asa ca niste cetateni europeni???
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.