Galaţiul, fără apă caldă/ Electrocentrale a închis robinetul chiar dacă zeci de mii de gălăţeni sunt "la zi" cu plata

Galaţiul, fără apă caldă/ Electrocentrale a închis robinetul chiar dacă zeci de mii de gălăţeni sunt "la zi" cu plata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi discuţia pe care a iniţiat-o ieri a rămas fără niciun rezultat, subprefectul Gabriel Panaitescu se declară optimist: "În patru zile vom avea din nou apă caldă"


După îndelungi discuţii şi ameninţări, apa caldă a fost oprită ieri după-amiază în tot Galaţiul. Peste 70.000 de consumatori, dintre care cei mai mulţi au facturile la întreţinere plătite la zi, s-au întors în epoca duşului la lighean pentru că Apaterm şi Electrocentrale nu au găsit o soluţie de compromis în problema datoriilor înlănţuite pe traseul consumatori - asociaţii de proprietari - Apaterm - Electrocentrale - Romgaz. "După ora 15,00, parametrii de debit şi temperatură ai agentului termic furnizat de Electrocentrale Galaţi către Municipiul Galaţi au înregistrat pierderi semnificative", se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Prefectura poate doar să medieze conflictul

Sistarea furnizării de apă caldă a stat sub semnul întrebării până ieri după-amiază. Din câte se pare, oficialii Electrocentrale au aşteptat şi rezultatele unei discuţii care a avut loc la Prefectura Galaţi înainte să închidă vana de alimentare a oraşului cu apă caldă. Din păcate, nici la această discuţie nu s-a ajuns la un consens. "Nu s-a rezolvat nimic. Fiecare parte îşi susţine cu tărie punctul de vedere. Problema e în curtea lor, Prefectura nu poate să ia nicio decizie, noi putem cel mult să mediem conflictul, să îi aducem la aceeaşi masă ca să se găsească o soluţie pentru ca oamenii să beneficieze de acest serviciu", a declarat subprefectul Gabriel Panaitescu.

Primarul "l-a pârât" pe Tudor Petre la Bucureşti

Imediat după ce apa caldă a fost oprită, Primăria a lansat primele atacuri la adresa conducerii Electrocentrale. "Primarul Marius Stan a informat atât conducerea Ministerului Economiei cât şi pe cea a Romgaz, solicitând se impună Electrocentrale Galaţi să reia furnizarea de apă caldă către consumatorii din municipiu şi să se facă o analiză a deciziei conducerii Electrocentrale Galaţi de a inceta furnizarea de apă caldă. Această analiză este acum în desfăşurare la Ministerul Economiei", se mai arată în comunicatul Primăriei.

De aceeaşi parte a baricadei s-a situat şi conducerea Apaterm. "SC Apaterm SA a făcut eforturi deosebite pentru a achita contravaloarea energiei termice furnizată de către SC Electrocentrale Galaţi SA, dovadă fiind faptul că în perioada de reorganizare s-a achitat către producător suma de 42.139.441 lei în timp ce  contravaloarea energiei termice consumate a fost de 35.133.041 lei. (...) Pretențiile SC Electrocentrale Galaţi SA exced planului de reorganizare al societății aprobat de creditori şi confirmat de către instanţă, sistarea energiei termice pe acest temei fiind  nejustificată", se arată într-o declaraţie de presă a adminstratorului special al Apaterm, Adriana Stratulat.

Citit 4623 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.