FOTO/ Proprietarii de sclavi, din nou în centrul atenţiei: Stâna morţii de la Frumuşiţa a fost demolată de autorităţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTO/ Proprietarii de sclavi, din nou în centrul atenţiei: Stâna morţii de la Frumuşiţa a fost demolată de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii primăriei din Frumuşiţa, cu sprijinul jandarmilor gălăţeni, au pus ieri capăt ororilor de la stâna fraţilor Enache, prin demolarea saivanelor construite ilegal pe terenul comunităţii. Trei vole au fost duse în Tămăoani, acolo unde cei trei fraţi Enache - Valerică, Neculai şi Sorin - au construit ilegal mai multe adăposturi pentru animale. Locuitorii din zonă s-au plâns în repetate rânduri la Primărie, motiv pentru care decizia de demolare a fost supusă votului Consiliului Local. Mirosul insuportabil şi distrugerile produse de cele aproximativ 4.000 de oi au adus la disperare o întreagă comunitate.

Demolarea saivanelor a început fără probleme, familia Enache ajungând la concluzia că este mai bine să îşi ridice de bună voie lucrurile de acolo. „I-am somat în repetate rânduri. Le-am oferit teren în altă parte pentru a-şi construi stânele. Se pare că, într-un final, au înţeles şi şi-au strâns bunurile de aici şi au început să le mute în noua locaţie oferită de Primărie. Vom demola tot, pentru că aici este păşunea comunităţii”, ne-a explicat viceprimarul comunei Frumuşiţa, Paraschiv Stoica.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

Citit 4556 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.