Zilele Francofoniei la Facultatea de Litere din Galaţi

Zilele Francofoniei la Facultatea de Litere din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 27 martie, au debutat, la Universitatea «Dunărea de Jos», Zilele Francofoniei, manifestare internaţională de anvergură, ce reuneşte, timp de trei zile, participanţi din 11 state. Organizat de Facultatea de Litere, Departamentul de Limbă şi literatură franceză, evenimentul ştiinţific a devenit o tradiţie, fiind la a 6-a ediţie.

Evenimentul din acest an reuneşte specialişti în domeniu de pe mai multe continente: Franţa, Iordania, Coasta de Fildeş, Algeria, Camerun, Congo, Mauritania, Italia, Ucraina, Republica Moldova şi, bineînţeles, România.

Tematica este una foarte variată şi cuprinde zone ca: Teoria comunicarii, Discurs politic, Problema identităţii culturale, Didactica limbii şi a literaturii de limba franceza, Literaturile africane cu specificul lor, Interculturalitate, Problema clişeelor culturale, Tendinţe actuale ale francofoniei în România.

Programul lucrărilor ştiinţifice a debutat cu prezentările susţinute de prof. univ. Denis Legros (Universitatea Paris VIII şi Centrul Universitar Mascara din Algeria) şi de prof. univ. Igor Zagar (Universitatea Primorska - Institutul de Pedagogie din Slovenia).

Principalul scop al colocviului este schimbul de idei şi de problematici specifice zonelor francofone de provenienţă a participanţilor. Manifestarea este şi semnul deschiderii spre multiculturalitate, după cum a subliniat, ieri, în cuvântul de început, prof. dr. Mirela Praisler, prorector al Universităţii « Dunărea de Jos », responsabil cu cercetarea ştiinţifică.

Zilele Francofoniei se încheie duminică, printr-o masă rotundă la care participanţii vor discuta despre România şi raporturile sale cu francofonia.

Citit 726 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.