UPDATE Şase străzi inundate şi 94 de gospodării afectate în Valea Oraşului. Ploaia torenţială a făcut pagube şi în judeţ

UPDATE Şase străzi inundate şi 94 de gospodării afectate în Valea Oraşului. Ploaia torenţială a făcut pagube şi în judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 11:00 Ploaia torenţială de noaptea trecută a creat probleme şi în judeţul Galaţi, nu doar în oraş. Conform comunicatului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, două curţi din oraşul Târgu Bujor au fost afectate de inundaţii. „Au fost probleme în comuna Suceveni, unde au fost afectate cinci case, iar cinci curţi au fost inundate. În aceeaşi comună au fost distruse două poduri, iar pe DJ 242D, pe o lungime de un kilometru, s-au format ravene. De asemenea, în comuna Cavadineşti, pe DN 26, pe o lungime de 0,3 kilometri, au fost depuse aluviuni”, ne-a declarat Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. Ploaia a afectat şi terasamentul liniei de cale ferată între Băneasa şi Moscu. Acesta a fost motivul pentru care circulaţia feroviară pe ruta Galaţi - Târgu Bujor a fost întreruptă. Echipe ale ISU evaluează la această oră pagubele produse de inundaţii.


 

UPDATE, ora 10:00 Pompierii gălăţeni au evaluat situaţia şi au raportat că, pe cele şase străzi inundate, 94 de curţi, din tot atâtea existente, au fost afectate de ape. Doar trei case au avut de suferit în urma inundaţiilor. La această oră, apa de pe străzi a fost îndepărtată cu ajutorul pompelor de la ISU şi de la Apă Canal. Operaţiunea a durat aproximativ cinci ore.


 

Şase străzi din Valea Oraşului au fost inundate în urma ploii din această noapte. A fost afectat inclusiv Spitalul CFR, pompierii fiind nevoiţi să scoată poarta pentru a putea intra în curtea instituţiei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut la inventarierea caselor afectate de apa care în unele locuri trece de genunchi.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 3988 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 11:34

7 comentarii

 • postat de pcr? niste copii......
  Joi, 29 August 2013 20:59
  5.13.209.***
  asta-i orasul unde unii viseaza la poduri, tuneluri, circuite turistice, telegondole. aeroporturi, stadioane de C.L, LOCURI DE MUNCA............. . tot ce a-ti primit ca promisiune electorala e doar o imensa MINCIUNA, pe care o sa o inghititi la fiecare 4 ani dupa ce mergeti ca oile la vot. un oras in care smecherii stiu sa faca bani si idiotii de votanti o sa o ia in gura mereu. apaterm si apacanal , ca societati o duc rau. angajatii lor o duc superbine. de ce? PARTIDUL, PARTIDUL. PARTIDUL,.....e in toate.
  1
  5
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Joi, 29 August 2013 17:29
  217.212.230.***
  Daca DNA-ul de Galati nu ar cauta in continuare BIBLIA pierduta anul trecut la Suraia, pentru ce s-a intamplat asta noapte, astazi persoanele enumerate mai jor ar trebui sa fie un pic la "sectia de reculegere din puscarie":
  - DIRECTORI RAGC / APA CANAL:
  - A.Tanasescu;
  - V. Parlog;
  - sociologul;
  - psihologul;
  - actualul.

  - DIRECTORI EXECUTIVI:
  - Adriana Stratulat;
  - Nita Podaru.

  - Sef cu mare experienta in masurarea suruburilor ruginite al tehnicului - ing. Stefan Dragomir;

  Explicatie:
  - cota Dunarii nu justifica inchiderea stavilarelor Grivitei si Colectorului Laminorul;
  - Daca Nita Podaru nu a distrus intre timp din nou Soft-Starterul POMPEI EXISTENTE - AIA MARE DIN 98, - nu trebuia sa se ajunga aici;
  - Inseamna ca ISPA nu a rezolvat probleme vaii orasului pentru care au primit bani si proiectantii alesi de primarie dar si constructorul!
  - cine a semnat de achizitie proiectare/executie/receptie, sa plateasca! Doar conform legii care se exista!
  0
  2
  Raportează
 • postat de auras
  Joi, 29 August 2013 16:09
  193.231.136.***
  asta nu se ia in considerare casele din galati,valea orasului ???
  ce se face cu acele case???
  0
  0
  Raportează
 • postat de oooo
  Joi, 29 August 2013 10:53
  5.13.130.***
  Si blocul in care stau a fost inundat aseara, din cauza unor destepti care s-au apucat sa izoleze acoperisul si nu si au facut treaba cum trebuie!
  3
  0
  Raportează
 • postat de mate
  Joi, 29 August 2013 09:34
  188.24.199.***
  eu zic sa inundati Insula Mare a Brailei .......!?
  4
  1
  Raportează
 • postat de APA POTABILA
  Joi, 29 August 2013 08:41
  86.34.187.***
  Af fost in Elvetia, intr-o zona unde apa potabila este nu o gasesti asa usor. Si totusi apa potabila nu este facturata!
  Fiecare consuma cat este necesar, sigur exista un respect fata de orice resursa.La noi apa se duce singura la vale, noi trebuie sa o dirijam prin case si o scumpim ori de cate ori trebuie astupate unele "gauri". Oare o fi existand pe lumea asta oameni mai prosti! Va imaginati cati tampiti traiesc pe seama DUNARII? si noi ne batem joc de Dumnezeu care ne-a dat-o!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Geluuuuuu Stan, la valeeeeee !!! Altul mai bun. Scumpești inundația???!!!???
  Joi, 29 August 2013 08:22
  92.86.47.***
  Păi pentru asta vrea Apă-Canal prin Gelu Stan să scumpească apa potabilă și canalizarea? La valeeeeeee Gelu, altul mai bun că nu poți, ești limitat. Scumpire? Pentru ce? Este același serviciu la o populație gălățeană cu mai puțini cetățeni, aproximativ 50 000 de oameni. Noi rămași pe aici consumăm mai multă apă? Curge Dunărea pe lângă noi tatieeee !!!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.