UPDATE Şase străzi inundate şi 94 de gospodării afectate în Valea Oraşului. Ploaia torenţială a făcut pagube şi în judeţ

UPDATE Şase străzi inundate şi 94 de gospodării afectate în Valea Oraşului. Ploaia torenţială a făcut pagube şi în judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 11:00 Ploaia torenţială de noaptea trecută a creat probleme şi în judeţul Galaţi, nu doar în oraş. Conform comunicatului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, două curţi din oraşul Târgu Bujor au fost afectate de inundaţii. „Au fost probleme în comuna Suceveni, unde au fost afectate cinci case, iar cinci curţi au fost inundate. În aceeaşi comună au fost distruse două poduri, iar pe DJ 242D, pe o lungime de un kilometru, s-au format ravene. De asemenea, în comuna Cavadineşti, pe DN 26, pe o lungime de 0,3 kilometri, au fost depuse aluviuni”, ne-a declarat Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. Ploaia a afectat şi terasamentul liniei de cale ferată între Băneasa şi Moscu. Acesta a fost motivul pentru care circulaţia feroviară pe ruta Galaţi - Târgu Bujor a fost întreruptă. Echipe ale ISU evaluează la această oră pagubele produse de inundaţii.


 

UPDATE, ora 10:00 Pompierii gălăţeni au evaluat situaţia şi au raportat că, pe cele şase străzi inundate, 94 de curţi, din tot atâtea existente, au fost afectate de ape. Doar trei case au avut de suferit în urma inundaţiilor. La această oră, apa de pe străzi a fost îndepărtată cu ajutorul pompelor de la ISU şi de la Apă Canal. Operaţiunea a durat aproximativ cinci ore.


 

Şase străzi din Valea Oraşului au fost inundate în urma ploii din această noapte. A fost afectat inclusiv Spitalul CFR, pompierii fiind nevoiţi să scoată poarta pentru a putea intra în curtea instituţiei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut la inventarierea caselor afectate de apa care în unele locuri trece de genunchi.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 4066 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.