Caz halucinant la Cuza Vodă: Bebeluş bătut de propria mamă

Caz halucinant la Cuza Vodă: Bebeluş bătut de propria mamă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi-a lovit soţul şi copilul de doar patru luni * Femeia a fost internată la psihiatrie şi riscă să ajungă 15 ani după gratii


O fetiţă de patru luni din comuna gălăţeană Cuza Vodă a ajuns la spital după ce a fost bătută de propria mamă. Norocul fetiţei a fost că vecinii au auzit scandalul provocat de femeie şi au sunat la 112. O ambulanţă a ajuns la faţa locului şi copilei i-au fost acordate primele îngrijiri.

„Lângă copil a fost găsită şi mama, aflată într-o stare avansată de ebrietate. Am preluat atât copilul, cât şi mama. Femeia a fost internată la Spitalul de Psihiatrie”, ne-a declarat Mihai Polinschi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Şocaţi de cele văzute, medicii au solicitat şi ajutorul poliţiştilor. „S-a început o anchetă faţă de femeia de 36 de ani, mama copilului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi de rele tratamente aplicate minorului”, ne-a explicat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Nu doar poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, ci şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Chiar ieri am fost acolo şi am făcut verificări. Copilul era bine şi nu prezenta leziuni. Nimic nu ne-a făcut să credem că mama va face aşa ceva. Micuţa va fi preluată în regim de urgenţă imediat ce sănătatea ei o va permite”, a declarat Nicoleta Ioviţă, de la Protecţia Copilului.

Cele spuse de asistentul social sunt însă contrazise de medicul care a examinat-o pe fetiţă. „Copilul prezenta multiple zgârieturi, iar pe spate şi abdomen avea semnele unor lovituri mai vechi”, susţine prof. dr. Aurel Nechita.

Bunicii paterni vor să îşi crească nepoţii

Femeia de 36 de ani, Genioara Corcodel, trăieşte în concubinaj cu Dumitru Tudorancea şi au împreună patru copii, cel mai mare având 13 ani. În aceeaşi casă locuiesc şi părinţii lui Dumitru, care susţin că nora lor are mari probleme cu alcoolul şi că devine violentă atunci când bea. „Sâmbătă m-a împins pe scări. Am avut noroc că aveam nişte fasole în curte şi am căzut pe ea, că altfel nu ştiu dacă mai trăiam acum. Mă doare spatele de nu mai pot. Aseară (n.r. marţi) mi-a cerut 10 lei să cumpere pâine pentru copii. Am crezut-o şi i-am dat, dar nu a mai cumpărat pâine, ci s-a îmbătat”, ne-a spus Ion Tudorancea, bunicul patern al fetiţei.

Oamenii s-au săturat de comportamentul femeii şi spus că nu mai vor să o primească acasă, deşi sunt conştienţi că asta nu depinde de ei, ci de fiul lor. „Aseară (n.r. marţi) l-a lovit şi pe fiul meu în spate. Acum e plecat şi el la spital, că l-a trimis medicul de familie. S-au luat la ceartă de la copil. Fiecare voia să ia fetiţa şi de-aia l-a lovit. După aceea s-a urcat cu genunchiul pe aia mică. Au venit vecinii că au auzit scandalul şi cred că ei au sunat şi la salvare. Eu nu vreau să o mai primesc în curte. Nu are niciodată grijă de ei. Copiii vin la mine şi mă întreabă ce mănâncă. Suntem bătrâni, dar ne voi chinui noi să ne creştem nepoţii”, ne-a spus Maria Tudorancea.

Bunicii sunt înconjuraţi de cei trei nepoţi care le-au rămas în grijă. Cel mai mic, de doar cinci anişori, nu s-a putut abţine şi ne-a spus că surioara lui era plină de zgârieturi. Din păcate, niciunul dintre ei nu merge la şcoală sau la grădiniţă. Viaţa alături de o mamă alcoolică, care riscă să stea după gratii până la 15 ani, va lăsa amprente asupra viitorului lor. Şi, din nefericire, nu sunt singurii copii într-o asemenea situaţie.

Citit 3216 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2013 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.