Carnagiu la 30 de kilometri de Budapesta: Trei gălăţeni au murit în drum spre Italia
Foto: Foto: atv.hu

Carnagiu la 30 de kilometri de Budapesta: Trei gălăţeni au murit în drum spre Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Microbuzul plin cu gălăţeni care terminaseră vacanţa în România şi se întorceau la muncă în Italia a fost lovit în plin de un TIR pe M5, în apropiere de Budapesta * Doi bărbaţi şi o femeie au pierit pe loc * Ministerul Sănătăţii a decis să trimită în Ungaria un avion militar pentru a-i aduce în ţară pe ceilalţi pasageri răniţi 


O nouă tragedie rutieră în care au fost implicaţi cetăţeni români a avut loc vineri dimineaţă pe teritoriul Ungariei. Un microbuz în care se aflau 21 de persoane, dintre care 19 pasageri, a fost lovit violent de un TIR pe M5, la circa 35 km de Budapesta. Vehiculul, care efectua o cursă ocazională Galaţi-Milano, aparţine firmei de transport SC Tegaltrans SRL, şi ar fi trebuit să îi ducă în Peninsulă pe gălăţenii care îşi terminaseră vacanţa în ţară şi se întorceau la muncă.

"Microbuzul a plecat din Galaţi joi după amiază. Vineri dimineaţă, şoferul ne-a sunat şi ne-a spus că mergeau într-o coloană, pe banda 1, toată lumea era cu avariile aprinse. La un moment dat coloana s-a blocat, el a oprit, lucru care se poate verifica pe tahograf, şi în câteva secunde a fost lovit din spate de un TIR. Din declaraţiile martorilor, nu există nicio urmă de frânare. Impactul a fost atât de violent, încât a rămas practic jumătate din maşină. Asta înseamnă că că TIR-ul avea viteza maximă, circa 90 – 100 de km la oră", a precizat Sorin Amarinei, administrator al SC Tegaltrans SRL.

În urma impactului, în care au fost avariate şi alte maşini din trafic, trei pasageri, doi bărbaţi, unul din Pechea şi unul din Galaţi, precum şi o femeie din Smulţi, au murit pe loc. Ceilalţi 16 pasageri, precum şi cei doi şoferi, au fost răniţi, fiind transportaţi la diferite spitale pentru îngrijiri medicale. În privinţa acestora, atât conducerea firmei de transport, cât şi oficiali din cadrul Ministerului Sănătăţii au promis că vor face toate demersurile pentru a-i aduce înapoi în ţară sau, după caz, că le vor asigura transportul în Italia celor care au răni uşoare. 

"În urma evaluării situaţiei, din dispoziţia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România", a spus vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat. În ceea ce priveşte familiile victimelor, conducerea firmei de transport dă asigurări că acestea vor fi despăgubite.

"Există asigurare şi pentru microbuz şi pentru persoane. Indiscutabil, vom plăti despăgubiri familiilor. Este prima dată când ni se întâmplă aşa ceva. Firma noastră face milioane de kilometri şi nu am avut niciodată vreo problemă. Şoferii au experienţă, au toate actele la zi, iar maşina era în perfectă stare", a ţinut să puncteze Amarinei.

Potrivit informaţiilor furnizate vineri, microbuzul fusese închiriat de către o persoană fizică, foarte probabil unul dintre pasageri, special pentru grupul care urma să ajungă la Milano.

Citit 4670 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 August 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.