Sicriele morţilor din Ungaria au ajuns acasă (FOTO)
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Sicriele morţilor din Ungaria au ajuns acasă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Smulţi, Pechea şi Galaţi a fost jale mare ieri, când trupurile neînsufleţite ale celor trei oameni nevinovaţi ucişi în accidentul rutier de vinerea trecută au fost aduse acasă


Janeta Popa, Constantin Stan şi Gheorghe Lungu au plecat de lângă familiile lor pe 29 august, luând drumul Italiei, unde munceau de ani de zile. Urmau să se întoarcă alături de cei dragi peste câteva luni sau poate chiar peste un an. În nici un caz, părinţii, fraţii, soţii sau copiii nu se aşteptau să îi vadă mai devreme. Nimeni nu era pregătit pentru teribila întâlnire care a avut loc ieri, la capătul a patru zile de aşteptare grea.

O maşină cu cele trei coşciuge, plecată de la Oradea, a poposit pe rând la Smulţi, la Pechea şi în cele din urmă la Galaţi, pentru a-i reda familiilor împietrite de durere pe cei care au avut ghinion la impactul năucitor cu TIR-ul, pe autostrada M5. Dacă la Smulţi şi la Pechea cei care au trăit coşmarul de a-şi primi copiii între patru scânduri au fost părinţii şi fraţii, la Galaţi, o soţie şi doi copii reveniţi de urgenţă în ţară au îndurat cu greu sosirea sicriului lui Gheorghe Lungu, mecanicul care repara TIR-uri în Italia şi care a ajuns să fie ucis de un vehicul asemănător celor pe care le punea pe roţi.

„Vrem să se facă dreptate”

Pentru soţia, copiii şi cele câteva rude care s-au adunat la casa familiei, orele au trecut greu, timpul mărindu-le şi mai mult durerea care a izbucnit odată cu sosirea la poartă a maşinii mortuare. Popasul acasă a fost unul extrem de scurt, coşciugul fiind imediat dus la Mânăstirea „Sfânta Treime”. Cu ultimele puteri, câţiva membri ai familiei au mai putut face un apel către autorităţi, dar şi-au şi exprimat îndoiala că viaţa lui Gheorghe Lungu şi a celorlalţi nefericiţi care au murit vor fi răzbunate pe măsură.

„Facem apel către ambasada din Ungaria să se implice în rezolvarea acestui caz. Trebuie să plătească firma bulgărească şi şoferul de TIR, care am înţeles că era singur, nu avea dublură! Ne vom alătura procesului pe care îl va deschide firma de la Galaţi, fără discuţie, pentru că ne temem că altfel autorităţile române şi cele bulgare vor cădea la o înţelegere şi nu se va întâmpla mare lucru”, ne-a spus, plin de durere, un membru al familiei Lungu.

Coşciugul cu trupul neînsufleţit al gălăţeanului va sta la capela mânăstirii, unde sunt aşteptaţi toţi cei care vor să îi aducă un ultim omagiu, până joi, când va fi înmormântat.

 

 

Citit 2605 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2013 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.