Două gălăţence au jefuit mai multe bătrâne în numele unui primar celebru

Două gălăţence au jefuit mai multe bătrâne în numele unui primar celebru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numele edilului de la malul mării a fost folosit de individele cu vârste de 23 şi respectiv 16 ani pentru a fura din cinci locuinţe bani şi bijuterii din aur


Gina Ş., de 23 de ani şi A.M., de 16 ani, au fost reţinute de poliţiştii brăileni ca urmare a unei sesizări primite de la o localnică de 77 de ani, domiciliată în cartierul Radu Negru. Femeia a dat alarma după ce s-a trezit cu cele două fete la uşă, care i-au spus că au să îi ofere ajutoare alimentare şi cosmetice din partea primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Femeia le-a lăsat să intre în casă, dar le-a şi surprins în timp ce scotoceau după bani.

"În urma cercetărilor, poliţiştii de Investigaţii Criminale au stabilit că tânăra majoră avea rolul de a se prezenta la uşile părţilor vătămate pentru a oferi donaţia constând în alimente şi produse cosmetice, iar minora, profitând de neatenţia victimelor, pătrundea în locuinţe şi sustrăgea bani şi bunuri de valoare precum bijuterii şi telefoane mobile", a precizat Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că cele două gălăţence mai aveau la activ încă cinci fapte de acest gen, comise în perioada 23 august - 15 septembrie. Victimele, cinci brăilence domiciliate pe Calea Călăraşilor şi în Radu Negru, s-au ales cu o pagubă totală de peste 9.000 de lei. În baza dovezilor aduse de anchetatori, Gina Ş. a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pentru violare de domiciliu şi furt calificat. Complicea sa minoră va avea interdicţia de a părăsi localitatea pentru următoarele 19 zile.

Citit 1790 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.