Flagrant la Hanu Conachi: Feroaliaje speciale, traficate printr-o firmă fantomă

Flagrant la Hanu Conachi: Feroaliaje speciale, traficate printr-o firmă fantomă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O tonă de nichel folosit exclusiv pentru fabricarea oţelurilor speciale a fost descoperită într-o maşină pe raza localităţii Hanu Conachi


Flagrantul a fost făcut în cursul zilei de marţi de poliţiştii de la Circulaţie, care au oprit în trafic, pe DN 25 A, un autoturism cu numere de Teleorman, la bordul căruia se aflau doi bucureşteni. La verificarea încărcăturii maşinii, agenţii au găsit nu mai puţin de 15 plăci învelite în pături. Pentru stabilirea legalităţii transportului, pe fir au intrat ofiţerii de la Investigare Fraude, care le-au solicitat celor două persoane aflate în maşină actele mărfii. Astfel s-a aflat că plăcile din autoturism erau dintr-un feroaliaj din nichel folosit exclusiv în combinatele siderurgice pentru fabricarea oţelurilor speciale şi că fuseseră furnizate, conform documentelor de transport, de o firmă din judeţul Ilfov.

„Au fost efectuate verificări la sediul firmei furnizoare, poliţiştii stabilind că la sediul declarat al firmei este de fapt o casă în construcţie din oraşul Bragadiru, unde nu au fost identificate documente cu privire la funcţionarea vreunei societăţi comerciale şi nici mărfuri care să ateste efectuarea unor acte de comerţ”, precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi bucureşteni sunt suspectaţi de evaziune fiscală, poliţişti gălăţeni derulând o anchetă pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele necesare pentru a-i pune sub acuzare. Pe durata cercetărilor, atât maşina cât şi marfa se vor afla în custodia autorităţilor.

Citit 2416 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.