Renovări masive la spital/ Unitatea de Primiri Urgenţe intră în reabilitare

Renovări masive la spital/ Unitatea de Primiri Urgenţe intră în reabilitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cu probleme de sănătate ar face bine ca în următoarele luni să nu se mai ducă la Urgenţe pentru cele mai mici necazuri! Secţia va intra în curând în reabilitare, personalul lucrând deja la mutarea compartimentelor, unde, în următoarele luni, vor fi primite cazuri urgente. Restrângerea provizorie a camerelor de gardă în zona veche a urgenţelor va presupune şi o limitare a spaţiului destinat pacienţilor şi aparţinătorilor, dar măsura este absolut necesară pentru buna desfăşurare a lucrărilor a Unităţii în care iarna se îndură frigul, iar vara se moare de cald.

Renovarea Unităţii de Primiri Urgenţe va dura circa şase luni şi va presupune, printre altele, recompartimentări, instalarea unui sistem de climatizare, montarea unui tavan fals care să îmbrace cupola de plexiglas precum şi modificarea garajului astfel încât să poată avea acces şi ambulantele înalte, care în prezent nu pot intra în spaţiul destinat autosanitarelor. Pentru toate aceste operaţiuni, urgenţele chirurgicale şi cele medicale vor fi mutate, temporar, în locul unde până acum era Supravegherea, la Urgenţe Chirurgie se va muta Stabilizarea, iar Dispeceratul îşi va găsi provizoriu loc pe holul care face legătura între Policlinică şi UPU. Accesul bolnavilor se va face pe la intrarea de la Urgenţe Stomatologice. Noua aşezare nu este definitivă, ea putând suferi modificări.

"Lucrările de reabilitare se vor desfăşura în două etape, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean", a precizat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă.

Un efect neplăcut al acestor lucrări ar putea fi şi creşterea duratei de aşteptare a pacienţilor în Urgenţe.

Citit 1698 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2013 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.