GALERIE FOTO / Un parc cum n-a mai avut Galaţiul! Avem Viva, urmează Disneyland
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / Un parc cum n-a mai avut Galaţiul! Avem Viva, urmează Disneyland
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sute de gălăţeni, copii, tineri, părinţi, bunici, au luat cu asalt cel mai modern dintre locurile de relaxare, sport, joacă şi agrement ale Galaţiului - Parcul Viva - care va avea, cât de curând, un nume nou, în armonie cu eleganţa şi facilităţile pe care le oferă. Surprizele pregătite de Primăria Galaţi cu ocazia inaugurării parcului - demonstraţii de baschet, handbal, fitness urban, acrobaţii pe skateboard şi role, un miniconcert al corului de copii Allegria, „Scufiţa Roşie” jucată de actorii de la „Gulliver”, animaţie, personaje de poveste şi face-painting - au făcut ziua şi mai frumoasă. Mai ales că şi vremea a ţinut cu cei mici! Dincolo de programul de distracţie, gălăţenii s-au putut convinge că în noul parc ţi-e imposibil să te plictiseşti!

Cum vă place?

Deşi n-au îndrăznit să calce peluzele, iar tălpile nu le erau tocmai obişnuite cu suprafaţa elastică de tartan, fiecare şi-a găsit locul. Zona de fitness şi de skate era înţesată de adolescenţi entuziasmaţi. Instalaţiile de joacă fuseseră deja cucerite de cei mici şi mijlocii, iar crapii japonezi care înotau în iazul amenajat aveau deja fani care-i admirau şi fotografiau. În dubla calitate de tată venit cu copiii în parc şi de primar, Marius Stan şi-a asumat şi o promisiune faţă de cei mici: „Vă garantăm că următorul nostru proiect, Orăşelul Copiilor, va fi peste acest nivel, va fi un mini-Disneyland. Acesta este standardul pe care ni l-am autoimpus. Ce va apărea de acum înainte la nivelul acesta, sau şi mai mare, ne obligă la o investiţie şi mai generoasă din punct de vedere financiar, estetic şi al utilităţii. Parcul a costat sub 500.000 de euro şi se adresează copiilor de la 2 la 80 de ani. Pentru copiii care stau mai departe de zonele centrale, am gândit un proiect de parcuri de cartier. Modelul pe care îl vedeţi în Micro 39 va fi dezvoltat în toate cartierele oraşului. Oricine, din orice zonă a oraşului, merită să aibă un loc în care să se simtă bine chiar lângă casa lui. Bucuraţi-vă de acum încolo de tot ceea ce vedeţi!”, le-a spus edilul gălăţenilor din parc.

„Rădăcini şi muguri”

Primarul a admis că inaugurarea a întârziat cu o lună pentru că a vrut ca proiectul să fie altfel decât cel iniţial: „Am avut din nou, ca de fiecare dată la proiectele pe care le-am preluat, probleme în ceea ce priveşte concepţia şi nu numai, aşa încât am întârziat o lună, dar zic eu că a meritat, pentru că arată de nu are nimeni nimic de reproşat acestui parc. Sunt mândru, cu atât mai mult cu cât văd multă lume fericită”. Întrebat care este zona sa preferată din parc, Marius Stan a indicat compoziţia plastică realizată de Roland Pangrati în zona de fitness, lucrare intitulată „Rădăcini şi muguri”. „Rădăcinile sunt ale unui arbore care reprezintă, de fapt comunitatea, oraşul, iar copiii care se joacă sub ramuri sunt mugurii, adică speranţa, viitorul. Simbolurile apropiate sunt soarele şi luna, care spun că facem parte dintr-un univers accesibil: când te uiţi în sus, poţi să vizezi orice!”, a explicat edilul. Tot Roland Pangrati este autorul unui monument de artă urbană care va fi amplasat în scurt timp în parc: o „mânuţă” de trei metri, în palma căreia va dormi un copil în miniatură - „Vis împlinit”.

Fără gard

Singura nedumerire a gălăţenilor era legată de lipsa gardului. „Conceptul acestui parc este fără gard! Copiii mai trebuie şi supravegheaţi. Am constatat un lucru: gălăţenii noştri şi-au făcut garaje în care şi-au făcut adevărate comunităţi. Cred că-şi fac şi organizaţii de partid. Alţii, care nu au apucat să-şi facă garaje, şi-au ridicat nişte garduri imense în jurul blocului. Asta înseamnă autoizolarea lor de tot ce înseamnă comunitate, socializare şi participare la activitate”, a declarat Stan. Pentru liniştea părinţilor cu copii extrem de zvăpăiaţi, gardul viu plantat lângă trotuar va creşte şi va ţine piept unor eventuale evadări din parc.

Citit 16892 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.