Doi tineri din Galaţi, reţinuţi după ce ar fi înşelat o femeie cu peste 18.000 de lei

Doi tineri din Galaţi, reţinuţi după ce ar fi înşelat o femeie cu peste 18.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, din judeţul Galaţi, au fost reţinuţi, vineri, de poliţiştii hunedoreni, ei fiind suspectaţi că au înşelat o femeie de 63 de ani din Lupeni căreia i-au spus, la telefon, că fiica sa ar fi comis un accident şi au convins-o să le trimită peste 18.000 lei.

"La telefon, unul dintre suspecţi, care s-a recomandat drept oficial al ambasadei României, i-a relatat faptul că fiica sa a comis un accident cu victime într-un stat membru UE. Acesta a convins partea vătămată să vireze în contul indicat de suspecţi, în mai multe tranşe, 3.000 de euro şi 3.000 de lei, cauzând un prejudiciu de 18.700 de lei. Ulterior, în urma discuţiei telefonice cu fiica sa, partea vătămată a realizat că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiştilor formulând plângere penală", a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi, unul dintre tineri, în vârstă de 18 ani, a fost prins în flagrant de poliţişti, la o sucursală a unei bănci din Târgu Bujor, judeţul Galaţi, în timp ce încerca să ridice suma de bani trimisă de victimă. Ulterior, a fost identificat şi celălalt suspect, în vârstă de 19 ani.

"Persoanele identificate au fost transferate la Poliţia municipiului Lupeni în baza mandatelor de aducere emise împotriva lor, în vederea cercetărilor, iar în cursul zilei de vineri au fost emise pe numele lor ordonanţe de reţinere", a spus Niţu.

El a adăugat că urmează a se stabili dacă pentru cei doi tineri va fi formulată propunere de arestare preventivă.

Citit 6846 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.