Primăria spune că, de luni seară, a început furnizarea de căldură/ Vor beneficia doar asociaţiile fără datorii

Primăria spune că, de luni seară, a început furnizarea de căldură/ Vor beneficia doar asociaţiile fără datorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În primă fază, agentul termic va fi livrat cu program: dimineaţa şi seara


Începând de luni seară, majoritatea caloriferelor din apartamentele din reţeaua publică de termoficare urmau să se dezmorţească. Primăria Galaţi a anunţat că Apaterm începe furinzarea de agent termic, ca urmare a deblocării situaţiei dintre Electrocentrale şi furnizorul său de materie primă, ROMGAZ. "În urma discuţiilor purtate astăzi (luni, n.r.) cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a obţinut aprobarea ca Romgaz să suplimenteze debitul de gaze naturale către SC Electrocentrale Galați, până la parametrii necesari pornirii sistemului centralizat de termoficare. Astfel, începând din această seară (luni, n.r.), SC Electrocentrale SA va demara procedurile tehnice de furnizare a agentului termic necesar încălzirii locuinţelor din oraș", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Potrivit decalajului obişnuit în astfel de situaţii, în anumite zone din oraş caloriferele ar urma să fie încălzite în 12-48 de ore.

Doar 550 de asociaţii primesc agent termic

De căldură nu vor beneficia însă toate asociaţiile, ci doar cele care nu au datorii la Apaterm. În plus, în primă fază se va livra agent termic doar seara şi dimineaţa. "Furnizarea de căldură se va face doar către asociațiile de proprietari/locatari care au achitat cel puțin jumătate din consumul anului 2013, după următorul program: dimineața, între orele 5.00 și 8.00 și seara, între orele 18.00 și 23.00. În restul zilei, sistemul de termoficare va funcționa la limita de avarie. Vor beneficia de căldură peste 550 de asociații din Galați, care însumează aproape 57.000 de apartamente", se mai arată în comunicatul de presă.

10 milioane de lei "deturnaţi" de la proiecte de dezvoltare

Conducerea Primăriei afirmă că deblocarea situaţiei a fost posibilă doar prin redirecţionarea unor sume din bugetul local. "Precizăm faptul că Primăria Galați și-a îndeplinit toate obligațiile financiare față de Apaterm, prin plata integrală a subvențiilor pentru energia termică. În plus, Municipalitatea a alocat încă 10 milioane de lei din bugetul local, bani luați de la proiecte de dezvoltare, pentru acoperirea unor pierderi tehnologice ale Apaterm, bani cu care s-a platit o parte din facturile în avans solicitate de Romgaz pentru mărirea debitului de gaze pentru Galați", se mai spune în comunicat.

Citit 6266 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2013 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.