FOTO/ Teroare printre bobocii de la "Dunărea de Jos": 22 de studenţi au fost săltaţi de mascaţi din Grădina Publică

FOTO/ Teroare printre bobocii de la "Dunărea de Jos": 22 de studenţi au fost săltaţi de mascaţi din Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua de joi a început cu senzaţii tari pentru 22 de studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos care au fost luaţi pe sus din Grădina Publică şi înghesuiţi în dube de către jandarmi, sub pretextul că participau la o adunare publică neautorizată. Tinerii au fost aduşi la unitatea de Jandarmi pentru control corporal şi declaraţii, numai că, imediat ce au păşit pragul instituţiei, din buzunarul unui tânăr a văzut un plic cu substanţe suspecte, ceea ce i-a pus imediat la zid, la propriu, pe toţi. Percheziţie corporală, răsturnat poşete, genţi, rucsace şi ce mai ava fiecare la el, totul printre ordinele scurte şi precise ale jandarmilor. "Nu se poate, nu sunt ale noastre, nu am făcut nimic, de ce ne-au adus aici?" spuneau unii dintre studenţi, în vreme ce alţii căutau să găsească un fir logic. "Noi ne-am dus în Grădina Publică să facem o repetiţie pentru Balul Bobocilor. Nu protestam. N-are sens ce se întâmplă", spunea o studentă pe jumătate speriată de ceea ce se întâmpla în jurul ei. Punctul culminant al "acţiunii" a fost momentul în care jandarmii i-au anunţat că urmează să fie audiaţi de ofiţerii de la Crimă Organizată, pentru a explica prezenţa pliculeţului suspect. După circa 30 de minute de stres, tensiune a fost spulberată de şeful Jandarmeriei Galaţi care s-a prezentat în faţa studenţilor aliniaţi şi speriaţi pentru...a le ura bun venit. 

"Aţi fost aduşi aici pentru a cunoaşte specificul activităţilor jandarmilor, dar şi pentru că timp de două zile veţi urma un program de pregătire care face parte din preselecţia pentru concursul de miss şi mister boboc. Veţi avea ocazia să vizitaţi unitatea şi să vă pregătiţi alături de luptătorii Detaşamentului Mobil", a precizat col. Dănuţ Vasilică.

Farsă premeditată punct cu punct

Provocarea pe care Jandarmeria le-o face bobocilor este de a le pune la încercare pregătirea fizică, începută încă din cursul zilei de ieri şi care va continua şi astăzi. "Gazdele" au dat asigurări că toţi cei 22, băieţi şi fete, vor face faţă antrenamentelor.

"Ne-am asigurat că nu vom avea incidente prin includerea studenţilor în acest parteneriat pe care noi îl avem cu Liga Studenţilor, pentru punerea în aplicare a proiectului „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Pentru fiecare în parte există adeverinţe medicale care atestă că pot ace faţă fără probleme pregătirii pe care o vor urma alături de noi. Oricum, prin cabinetul medical al Jandarmeriei noi asigurăm asistenţă medicală în caz de nevoie", a precizat plt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

"Farsa" jandarmilor nu este prima provocare căreia au trebuit să îi facă faţă bobocii gălăţeni. În urmă cu o săptămână, ei au fost duşi la aerodromul de la Vădeni, unde au vopsit balizele de pe pistă şi au spălat Aerialmobilul, un Nissan Patrol pregătit pentru off-road.

 

Citit 4741 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.