Arestaţi pentru înşelătorii cu case. Iată ce metode foloseau escrocii

Arestaţi pentru înşelătorii cu case. Iată ce metode foloseau escrocii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis miercuri seara, la propunerea procurorilor DIICOT, mandate de arestare pe numele a patru persoane acuzate de fraude imobiliare. În urma deciziei instanţei de judecată, Mara Moldoveanu, Aurel Moldoveanu, Rodica Mihaela Moldoveanu şi Georgiana Cătălina Moldoveanu vor sta după gratii în următoarele 29 de zile.

Cei patru sunt acuzaţi că au indus în eroare 20 de persoane şi le-au deposedat de imobile (apartamente, case şi terenuri), creând astfel un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

Metodele folosite de grupul infracţional erau diverse, dar de fiecare dată scopul era atins. Astfel, fiecare membru avea un rol foarte bine stabilit. De obicei, erau identificate persoane care aveau apartamente cu datorii foarte mari la întreţinere. Acestora li se propunea un schimb imobiliar, pentru a scăpa de datorii. La finalul tranzacţiilor, proprietarii rămâneau fără apartament şi nu mai primeau la schimb niciun alt imobil.

În alte cazuri, membrii grupării se împrieteneau cu persoane dependente de alcool care aveau în proprietate imobile. Imediat ce prietenia se lega, proprietarul apartamentului era dus la notariat, sub influenţa băuturilor alcoolice, şi pus să semneze o procură pe numele unuia dintre membrii grupării. Procura era dată pentru ca aceştia să se ocupe de schimbul imobiliar sau de vânzarea apartamentului. Ca şi în cazurile precedente, imobilul era vândut fără ca banii să mai ajungă la proprietar sau ca acesta să primească alt apartament în proprietate. Pentru a fi cât mai convingători, cei patru îi mutau pe cei păcăliţi în alte imobile, pe care însă nu le făceau niciodată acte. Şederea în noua locuinţă era provizorie, în general până la perfectarea actelor de vânzare-cumpărare.

Metoda cu procura era folosită şi în cazurile unor moşteniri. Astfel, mergeau la birourile notariale pentru a depune mărturie că o anumită persoană este unicul moştenitor. Apoi îi propuneau moştenitorului un schimb imobiliar, ajungând astfel la metoda clasică a înşelăciunii.

Mara Moldoveanu, coordonatoarea grupării, a fost cea care a venit cu ideea ca celelalte două femei să se prefacă îndrăgostite de anumite persoane, dependente de alcool, pe care le luau să locuiască cu ele. Apoi, folosind constrângerea emoţională şi, uneori, chiar pe cea fizică, fetele îi determinau pe cei de care să dădeau îndrăgostite să îşi vândă proprietăţile.

Membrii grupării nu au ezitat nici să falsifice acte pentru a-şi atinge scopul. Prin această metodă, însă, cei patru nu au reuşit să ducă la final nicio tranzacţie.

Ancheta în acest caz va fi continuată de procurorii DIICOT Galaţi, care vor stabili dacă mai există şi alte părţi vătămate.

Citit 6054 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.