Deszăpezire pe sărite în cartierele Galaţiului/ Vremea rea revine miercuri seară (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Deszăpezire pe sărite în cartierele Galaţiului/ Vremea rea revine miercuri seară (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atenţionările de cod galben şi portocaliu au declanşat starea de alertă la Galaţi, iar mobilizarea autorităţilor a fost destul de bună, chiar dacă travaliul utilajelor nu a fost în totalitate vizibil, din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă. Utilajele de deszăpezire au trecut pe toate arterele principale, au curăţat carosabilul atât cât a fost posibil şi au aruncat material antiderapant pentru a evita formarea gheţii. Nici arterele secundare nu au fost uitate, însă, cum spuneam, acţiunea a fost mult îngreunată de viscol. Lucrurile stau cel mai prost pe aleile dintre blocuri, acolo unde utilajele n-au putut intra.

Nevoie de simţ civic

Dacă şoferii au putut circula în oarecare siguranţă, nu acelaşi lucru îl pot spune pietonii. Majoritatea trotuarelor din municipiu erau aseară încă acoperite de un strat gros de omăt, la care s-au adăugat pe alocuri munţii de zăpadă aduşi de pe carosabil de utjlajele de deszăpezire. Nici în staţiile de transport în comun situaţia nu era aseară mai roz, majoritatea fiind în nămeţi. O parte dintre staţiile de autobuz au fost curăţate în cursul zilei de ieri de către angajaţii Ecosal, însă mai este destul de mult de lucru până lucrurile vor intra în normal.

Din cauza troienelor de pe trotuare, mulţi gălăţeni s-au văzut nevoiţi să circule, cel puţin pe străzile secundare din oraş, direct pe partea carosabilă, enervându-i astfel la culme pe şoferi. Mai norocoşi au fost cei care au avut drum pe trotuarele aferente unor societăţi comerciale, ca în Ţiglina I, de exemplu, acolo unde zona pietonală arăta decent.

În următoarele ore, autorităţile vor interveni, din câte am aflat, şi pentru dezăpezirea trotuarelor de la străzile principale. Maşinile şi oamenii Primăriei nu vor intra însă printre blocuri, acolo unde gălăţenii trebuie să pună mâna pe lopată dacă vor să scape de zăpadă.

Vremea rea revine joi

Astăzi şi în prima parte a zilei de mâine, iarna bate uşor în retragere. Şansele de ninsoare vor fi slabe, iar vântul va sufla moderat. În aceste condiţii, este de aşteptat ca majoritatea străzilor şi aleilor din Galaţi să fie curăţate în curând complet de zăpadă.

Minunea nu va ţine însă prea mult, căci de miercuri seară este aşteptat ca vremea să se strice din nou. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor reveni în forţă, iar viscolul va da şi el bătăi de cap edililor. Bucuraţi-vă de iarnă, însă nu vă lăsaţi purtaţi de val. Greul încă n-a trecut.

 

Citit 3651 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2014 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.