Nouă drumuri judeţene şi două naţionale rămân închise/ 28 de localități izolate în continuare

Nouă drumuri judeţene şi două naţionale rămân închise/ 28 de localități izolate în continuare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, utilajele de deszăpezire au lucrat non-stop. Ca urmare, din cele 13 drumuri judeţene raportate ca fiind închise luni dimineaţă, doar nouă au rămas în aceeaşi stare.

La ultima raportare, de la ora 18.00, făcută la ISU Galaţi erau închise următoarele drumuri: DJ 251F Drăguşeni - Smulţi, DJ 254 Iveşti - Călmăţui - Griviţa, DJ 251C Valea Mărului - Smulţi, DJ 255 Cuca - Rediu, DJ 251B Corod - Cerţeşti, DJ 204N Nămoloasa - Năneşti, DJ 240 Ţigăneşti - Negrileşti, DJ 252H Tecuci - Furceni şi DJ 252 Podoleni - Movileni.

De asemenea, DN24D, între Bălăbăneşti şi DN 26, şi DN25A, între Hanu Conachi şi Fundeni, rămân închise circulaţiei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pe DN 25 se circulă în condiţii de iarnă şi cu restricţie de tonaj de până la 7,5 tone.

Conform raportării, 23 de comune (28 de localităţi) sunt încă izolate. În aceste localităţi sunt 21.448 de case în care locuiesc 39.074 de persoane.

Echipajele ISU şi ale ambulanţei au acordat asistenţă medicală în 11 cazuri medicale, cinci dintre acestea fiind femei gravide.

Unii primari au aşteptat ajutoare pentru a-şi deszăpezi localitatea pe care o conduc. „Localitatea Cuca este izolată. Şi drumul spre Rediu este blocat. Din fericire însă avem o brutărie în comună şi suntem astfel aprovizionaţi cu pâine. Din cauza drumurilor impracticabile, magazinele nu se pot aproviziona. Mi s-a spus că vor veni nişte utilaje de la Drumuri Naţionale. Avem nevoie de ajutor pentru a reuşi să deszăpezim comuna”, ne-a spus primarul Mihăiţă Vlad.

Dacă la Cuca edilul aşteaptă ajutor, nu acelaşi lucru se poate spune despre comuna Valea Mărului. Primarul Vasile Doca ne-a spus că localitatea pe care o conduce nu are nicio problemă cu zăpada. „Eu mă bucur când ninge. Înseamnă că o să avem o recoltă bogată, iar frigul omoară microbii. Nu am aşteptat ajutor de la nimeni. Am scos utilajele de la primărie şi am deszăpezit toate drumurile comunale. Şi drumul spre Tecuci este practicabil şi vom avea grijă să rămână aşa.  Eu îmi aduc aminte că, pe vremuri, zăpada era cât casa şi nu venea ISU să deszăpezească. Ieşeau oamenii cu lopata şi îşi făceau pârtie. Acum nu sunt în stare să îşi cureţe drumul până la poartă, dar ştiu să se plângă la televizor că mor de foame în casă. La Valea Mărului avem brutărie proprie, iar magazinele sunt bine aprovizionate”, ne-a declarat, telefonic, Virgil Doca.

Cum utilajele de deszăpezire sunt în teren, situaţia se schimbă de la o oră la alta, tocmai datorită faptului că se lucrează la foc continuu.

Citit 1983 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2014 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.