Soluţia Apaterm: izolarea datornicilor/ O asociaţie de pe lista neagră a fost deblindată

Soluţia Apaterm: izolarea datornicilor/ O asociaţie de pe lista neagră a fost deblindată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apaterm a găsit soluţia pentru a furniza agent termic bun-platnicilor captivi în asociaţii cu datorii mari. Cu acordul locatarilor rău-platnici, au fost blindate doar apartamentele acestora, astfel încât ceilalţi locatari să beneficieze de serviciile Apaterm. Desigur, decizia de a relua furnizarea de agent termic către asociaţie s-a luat şi ca urmare a unor plăţi făcute în ultimele zile. Premiera s-a petrecut ieri la Asociaţia de proprietari 843 din cartierul Micro 14, care a făcut plăţi de peste 10.000 de lei în ultimele zile, şi, în plus, cu acceptul proprietarilor, au fost blindate caloriferele din 19 apartamente ale celor cu datorii mari.

Plăţi şi blindarea datornicilor cu acordul lor

"Măsura este aplicată ca urmare a faptului că Asociaţia de proprietari 843 a achitat suma de 10.700 lei în condiţiile în care factura lunii decembrie 2013 a fost de 6.000 de lei. Suma achitată reprezintă 8,5 la sută din restanţa Asociaţiei 843 faţă de Apaterm, cea mai veche factură neachitată fiind, pînă ieri (marţi, n.r.), din ianuarie 2004. De asemenea, o echipă a Apaterm a însoţit conducerea Asociaţiei 843 şi, cu acceptul proprietarilor datornici, a debranşat şi sigilat reţelele interioare din 19 apartamente (patru apartamente nu sunt locuite). Proprietarii acestora însumează 85,62 la sută din datoria pe care Asociaţia 843 o are de încasat de la proprietarii din blocul E. Precizăm că măsura de reluare a furnizării agentului termic în blocul E a fost posibilă exclusiv datorită plăţilor făcute de Asociaţia de proprietari şi a faptului că preşedintele Asociaţiei, administratorul şi membrii comitetului executiv al asociaţiei i-au determinat pe datornici să accepte blindarea şi sigilarea caloriferelor", se arată într-un comunicat Apaterm. În acelaşi timp, se mai arată în comunicat, Apaterm a încheiat convenţii individuale de plată cu fiecare dintre locatari.

Măsura poate funcţiona drept exemplu

Conducerea Apaterm susţine această soluţie va fi aplicată în orice asociaţie care în acest moment este restricţionată de la furnizarea agentului termic din cauza datoriilor, a vechimii facturilor neachitate şi a faptului că de la 1 decembrie 2013 până în prezent nu au achitat nimic sau au achitat sume foarte mici în raport cu factura lunii precedente. În acest moment, se mai află pe lista neagră a celor blindaţi de Apaterm 38 de asociaţii de proprietari din Galaţi, care nu primesc agent termic.

Citit 2527 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.