Cutremurător/ Doi copii înfometaţi şi ţinuţi în frig, la un pas de moarte

Cutremurător/ Doi copii înfometaţi şi ţinuţi în frig, la un pas de moarte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi copii din Pechea, murdari, înfometaţi şi ţinuţi în frig de către mama schizofrenică, au fost salvaţi de la moarte de către autorităţi, în urma unei alerte venite din partea unor vecini ai femeii.

Reprezentanţii Ambulanţei Galaţi, care au pornit, printre nămeţi, în căutarea băieţelului, de doar trei ani, şi fetiţei, de doar patru luni, i-au găsit pe micuţi într-o mizerie de nedescris, nehrăniţi şi, pe un ger năpraznic, înveliţi doar cu nişte cearceafuri. Ba mai mult, băieţelul de doar trei ani avea semne clare că fusese şi bătut. „Erau înveliţi doar cu nişte cearceafuri, iar camera era neîncălzită. Vecinii au vrut să ia copiii pentru a avea grijă de ei, însă mama nu le-a permis şi, atunci, în colaborare cu Poliţia Locală, cu Asistenţa Socială, cu Primăria şi cu ajutorul domnului prefect, am reuşit să luăm cei doi copii din această familie care prezenta pericol major pentru ei. Dacă mai rămâneau acolo, nu se ştie dacă scăpau cu viaţă”, a povestit dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Fetiţa şi băiatul, neglijaţi şi supuşi la rele tratamente de către propria mamă, se află acum internaţi la Spitalul de Pediatrie din oraş, iar medicii luptă pentru ca micuţii să se facă bine, după o perioadă plină de chinuri prin care au trecut. „Sunt acum internaţi la Spitalul de Pediatrie. Fetiţa, sugarul, este cu bronhopneumonie destul de urâtă, iar celălalt - agresat, lovit şi într-o stare avansată de înfometare şi hipotermie foarte periculoasă”, a precizat dr. Mihai Polinschi.

Cel mai probabil, copiii vor fi luaţi în grijă de către Protecţia Copilului, după o anchetă socială ce urmează a fi demarată, întrucât este evident că mama acestora nu îi îngrijeşte, iar tatăl se află în închisoare.

Citit 2919 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.