Cutremurător/ Doi copii înfometaţi şi ţinuţi în frig, la un pas de moarte

Cutremurător/ Doi copii înfometaţi şi ţinuţi în frig, la un pas de moarte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi copii din Pechea, murdari, înfometaţi şi ţinuţi în frig de către mama schizofrenică, au fost salvaţi de la moarte de către autorităţi, în urma unei alerte venite din partea unor vecini ai femeii.
Reprezentanţii Ambulanţei Galaţi, care au pornit, printre nămeţi, în căutarea băieţelului, de doar trei ani, şi fetiţei, de doar patru luni, i-au găsit pe micuţi într-o mizerie de nedescris, nehrăniţi şi, pe un ger năpraznic, înveliţi doar cu nişte cearceafuri. Ba mai mult, băieţelul de doar trei ani avea semne clare că fusese şi bătut. „Erau înveliţi doar cu nişte cearceafuri, iar camera era neîncălzită. Vecinii au vrut să ia copiii pentru a avea grijă de ei, însă mama nu le-a permis şi, atunci, în colaborare cu Poliţia Locală, cu Asistenţa Socială, cu Primăria şi cu ajutorul domnului prefect, am reuşit să luăm cei doi copii din această familie care prezenta pericol major pentru ei. Dacă mai rămâneau acolo, nu se ştie dacă scăpau cu viaţă”, a povestit dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Fetiţa şi băiatul, neglijaţi şi supuşi la rele tratamente de către propria mamă, se află acum internaţi la Spitalul de Pediatrie din oraş, iar medicii luptă pentru ca micuţii să se facă bine, după o perioadă plină de chinuri prin care au trecut. „Sunt acum internaţi la Spitalul de Pediatrie. Fetiţa, sugarul, este cu bronhopneumonie destul de urâtă, iar celălalt - agresat, lovit şi într-o stare avansată de înfometare şi hipotermie foarte periculoasă”, a precizat dr. Mihai Polinschi.
Cel mai probabil, copiii vor fi luaţi în grijă de către Protecţia Copilului, după o anchetă socială ce urmează a fi demarată, întrucât este evident că mama acestora nu îi îngrijeşte, iar tatăl se află în închisoare.

Citit 2788 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 20:13

7 comentarii

 • postat de alex
  Miercuri, 05 Februarie 2014 12:17
  86.127.212.***
  problema este ca de adoptat este foarte greu si copii raman prin centre pana la varsta de 18 ani dupa care sunt aruncati in strada
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 04 Februarie 2014 15:50
  5.13.237.***
  Felicitari oamenilor din Pechea felicitari celor de la ambulanta ,felicitari autoritatilor ca au intervenit rapid in salvarea acestor copii.Bnii folositi pentru organizarea galelor de K1 de catre d-ul primar si aici trebuie investiti:in acesti copii oropsiti,necajiti si care nu au fost de nimeni intrebati daca vor sa se nasca in familii dezorganizate.
  1
  8
  Raportează
 • postat de dinu
  Marți, 04 Februarie 2014 15:18
  123.18.27.***
  Preot, politist, consilier local, asistenta sociala si medic de familie nu sunt la Pechea ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de ue
  Marți, 04 Februarie 2014 13:57
  89.137.224.***
  Stimată autoare a acestui articol, vă rugăm frumos să ne țineți la curent cu situația acestei familii. Ca oameni, ne bucurăm să aflăm cum consătenii au alertat autoritățile, în acest caz, și cum au fost salvați acești copii nevinovați. Se știa că mama este schizofrenică? Ce măsuri legale se iau în astfel de cazuri?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Eu
  Marți, 04 Februarie 2014 13:11
  89.121.200.***
  Asta este problema, ca nici nu pot fi adoptati pentru ca, in general, parintii nu-si dau acordul.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cristian
  Marți, 04 Februarie 2014 12:32
  5.13.141.***
  O intrebare f buna, Ruxandra.

  Cand omul ala a fost luat la inchisoare, de ce Protectia Copilului nu s-a autosesizat? De ce nu sunt anuntate organele de genul,pentru a putea ajuta familia? Sa monitorizeze bunastarea familiei, sa ajute prin consiliere pentru diferite probleme. Consiliere maternala, pentru obtinerea unnui loc de munca. Nu ma refer strict la cazul acesta,ci la modul in care ar trebui ajutata o familie in cazul in care ramane fara un parinte(din diverse motive).
  0
  11
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Marți, 04 Februarie 2014 11:12
  83.166.206.***
  cum poti fi adoptati acesti copii????????????????
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.