(GALERIE FOTO) Şi ei sunt contribuabili! Gălăţeni uitaţi sub zăpadă la marginea oraşului

(GALERIE FOTO) Şi ei sunt contribuabili! Gălăţeni uitaţi sub zăpadă la marginea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traian Nord pare a fi cartierul cel mai năpăstuit al Galaţiului. La aproape o săptămână de la ultima ninsoare, pe trei dintre străzile acestui cartier nu a intrat niciun utilaj de deszăpezire. Chiar dacă oamenii şi-au făcut curat aşa cum au putut în faţa curţilor, străzile Zambilelor, Tufănelelor şi Privighetorii sunt impracticabile. Practic, pe aici nu poate intra absolut nicio maşină a serviciilor de intervenţii.
Marghioala Patrichi este una dintre femeile care locuieşte în această zonă. "Eu am suferit un accident vascular mai demult. Chiar ieri (n.r. luni) am sunat la Primărie şi i-am rugat frumos să ne ajute. Ne-au spus că ştiu problema şi atât. Ne-au închis telefonul", a spus femeia.
Unul dintre cititorii ziarului, Costel Radu, a trimis un e-mail atât pe adresa redacţiei cât şi pe cea a city managerului, Aurel Vlaicu. Iată conţinutul acestui mesaj: "Vă deranjez din nou, să vedeţi pozele cu maşina ARO a pompierilor ISU, care a rămas astăzi, 3.02.2014, ora 15.00, înzăpezită pe strada Zambilelor, unitatea lor fiind vecină cu strada noastră. Vă rugăm să nu plătiţi facturile pentru dezăpezire aferente cartierului nostru şi vă invităm să vedeţi realitatea din teren. Vă rog să ne precizaţi ce trebuie să facem ca să ne dezăpezim... inclusiv unitatea ISU?", s-a întrebat Costel Radu.
"De când au fost zăpezile astea, o singură dată a intrat un utilaj de deszăpezire pe aici. Ne chinuim să ne facem singuri cărări. Este inuman ce se întâmplă", a spus şi Petrică Spânu.

Ce spune Primăria

Conform municipalităţii, vinovaţi pentru respectiva situaţie sunt oamenii. "Echipele de deszăpezire ale Primăriei au intervenit în două rânduri pe străzile menţionate de dumneavoastră. Din păcate, există oameni în cartier care îşi scot zăpada din curţi şi de pe căile de acces şi o aruncă în mijlocul drumului. Vom analiza situaţia de pe cele trei străzi, în cursul zilei de astăzi, şi se va lua o decizie privind necesitatea unei noi intervenţii în zonă", a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. "Precizăm însă că intervenţia utilajelor de deszăpezire este costisitoare, variind între 150 şi 500 de lei pe oră, şi nu ne putem permite să risipim banii publici pentru a curăţa zăpada pe care unii oameni o aruncă necontrolat pe străzi", a mai spus aceasta.
În ceeea ce priveşte intervenţia echipelor de urgenţă, "suntem pregătiţi să acţionăm în orice moment, în caz de urgenţă, pentru a sprijini eventualele intervenţii ale echipajelor de Pompieri, Salvare, SMURD sau Poliţie în zonă. Până acum, nu am avut nicio solicitare în acest sens", mai susţine reprezentantul municipalităţii.

Citit 3848 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2014 09:28

8 comentarii

 • postat de albena
  Joi, 06 Februarie 2014 10:01
  86.127.215.***
  unde sunt utilajele de la Ecosal?
  D-nule Primar ati promis de o saptamana ca veti curata orasul , s-a oprit ninsoarea si tot se circula greu . Nu e posibil ca in zona unde locuieste vreun angajat al primariei sau un consilier sa fie alte reguli si legi....Implicati-va si faceti ceva pt orasul nostru ca de promisiuni deja ne e lehamite...
  0
  1
  Raportează
 • postat de ANCA
  Miercuri, 05 Februarie 2014 12:26
  79.116.97.***
  Ninsoarea a incetat de o saptamana!La fel si volele care ar fi trebuit sa elibereze strazile de zapada.Asteptam sa lucreze non stop pana cand in Galati s-ar fi putut circula omeneste.Cineva a luat vacanta probabil si de luni cand scolile se redeschid sa vedem ce se va mai intampla.Dar daca ninsoarea ar fi continuat ce ne faceam domnilor?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Silviu satul de lopata
  Miercuri, 05 Februarie 2014 10:46
  5.13.238.***
  Aleea Emil Racovita a fost deszapezita la lopata ( un sfert de kilometru) pentru ca angajatii ecosal "voiau si ei ceva " sa isi faca treaba si pentru ca nu au primit nu au deszapezit ...oricum scriem degeaba pe net ca oricum nu se va schimba nimic
  0
  1
  Raportează
 • postat de un cetatean revoltat ca plateste taxe
  Miercuri, 05 Februarie 2014 09:23
  83.103.186.***
  Sa faceti un reportaj cu str. Cometei din centrul orasului.
  Azi 5 februarie este inca inzapezita.
  1
  0
  Raportează
 • postat de toma ioana
  Miercuri, 05 Februarie 2014 08:42
  213.177.14.***
  Locuiesc pe strada Pescarusi si va pot spune sigur ca abia ieri seara au venit utilaje de deszapezire. Domnul care se adreseaza cu ,,nesimtiti,, cred ca nu locuieste in zona, altfel ar sti cit de mici sunt curtile in acest cartier, unde zapada este pina la geamuri. Solutia este ca macar o parte din zapada sa fie luata de pe strazi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 05 Februarie 2014 08:29
  194.102.208.***
  Domnilor de la "Viata Libera" in ce oras traiti??? Suntem cumva la Paris??? Sau nu ati mai iesit din casa de cand a nins??? Tot orasul este sub zapada!!!
  Eu nu locuiesc la marginea orasului, ci intr-o zona din mijlocul orasul si nici pe strada unde locuiesc nu a trecut, de la prima zapada si pana acum nici un utilaj... Precizez ca nu este nici o strada fara insemnatate, ci una cu aproximativ 300 de locuinte... Dar surpriza, in cele 300 de apatamente nu locuieste nici un domn consilier sau director in Primaria Galati ca sa vina si la noi un utilaj pentru dezapezire!!!!
  Am sunat, la nr. de telefon pe care mi l-a dat secretara domnului primar pentru a solicita dezapezirea, acum o saptamana, i-am scris tot acum o saptamana domnului primar, dar absolut nimic nu s-a intamplat... Ce trebuie sa facem ca sa ne ia cineva in seama in orasul asta??? Numai daca ai pile la primar ti se poate dezapezi strada???
  0
  1
  Raportează
 • postat de reclamantii=nesimtiti cu pretentii
  Miercuri, 05 Februarie 2014 07:33
  5.13.219.***
  Gospodari oamenii din zona : e vizibil cum si-au aruncat zapada afara din curti iar acum reclama municipalitatea ca-s inzapeziti. Bine ca au pretentii, cu atat mai mari cu cat nesimtirea e mai mare.
  1
  2
  Raportează
 • postat de locuitor din cartier
  Miercuri, 05 Februarie 2014 01:08
  5.13.170.***
  Domnule Ghinea , cred ca ati scris gresit. Din toate strazile si aleile cartierului Traian Nord , doar trei sunt deszapezite! Mai concret str. Zimbrului,pe unde se intra la padocul Primariei, str. Sulfinei si str. Pescarusului....si nici astea nu se pot numi deszapezite. Asa doar cat sa poata trece cate o masina.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.