(GALERIE FOTO) Şi ei sunt contribuabili! Gălăţeni uitaţi sub zăpadă la marginea oraşului

(GALERIE FOTO) Şi ei sunt contribuabili! Gălăţeni uitaţi sub zăpadă la marginea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traian Nord pare a fi cartierul cel mai năpăstuit al Galaţiului. La aproape o săptămână de la ultima ninsoare, pe trei dintre străzile acestui cartier nu a intrat niciun utilaj de deszăpezire. Chiar dacă oamenii şi-au făcut curat aşa cum au putut în faţa curţilor, străzile Zambilelor, Tufănelelor şi Privighetorii sunt impracticabile. Practic, pe aici nu poate intra absolut nicio maşină a serviciilor de intervenţii.

Marghioala Patrichi este una dintre femeile care locuieşte în această zonă. "Eu am suferit un accident vascular mai demult. Chiar ieri (n.r. luni) am sunat la Primărie şi i-am rugat frumos să ne ajute. Ne-au spus că ştiu problema şi atât. Ne-au închis telefonul", a spus femeia.

Unul dintre cititorii ziarului, Costel Radu, a trimis un e-mail atât pe adresa redacţiei cât şi pe cea a city managerului, Aurel Vlaicu. Iată conţinutul acestui mesaj: "Vă deranjez din nou, să vedeţi pozele cu maşina ARO a pompierilor ISU, care a rămas astăzi, 3.02.2014, ora 15.00, înzăpezită pe strada Zambilelor, unitatea lor fiind vecină cu strada noastră. Vă rugăm să nu plătiţi facturile pentru dezăpezire aferente cartierului nostru şi vă invităm să vedeţi realitatea din teren. Vă rog să ne precizaţi ce trebuie să facem ca să ne dezăpezim... inclusiv unitatea ISU?", s-a întrebat Costel Radu.

"De când au fost zăpezile astea, o singură dată a intrat un utilaj de deszăpezire pe aici. Ne chinuim să ne facem singuri cărări. Este inuman ce se întâmplă", a spus şi Petrică Spânu.

Ce spune Primăria

Conform municipalităţii, vinovaţi pentru respectiva situaţie sunt oamenii. "Echipele de deszăpezire ale Primăriei au intervenit în două rânduri pe străzile menţionate de dumneavoastră. Din păcate, există oameni în cartier care îşi scot zăpada din curţi şi de pe căile de acces şi o aruncă în mijlocul drumului. Vom analiza situaţia de pe cele trei străzi, în cursul zilei de astăzi, şi se va lua o decizie privind necesitatea unei noi intervenţii în zonă", a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. "Precizăm însă că intervenţia utilajelor de deszăpezire este costisitoare, variind între 150 şi 500 de lei pe oră, şi nu ne putem permite să risipim banii publici pentru a curăţa zăpada pe care unii oameni o aruncă necontrolat pe străzi", a mai spus aceasta.

În ceeea ce priveşte intervenţia echipelor de urgenţă, "suntem pregătiţi să acţionăm în orice moment, în caz de urgenţă, pentru a sprijini eventualele intervenţii ale echipajelor de Pompieri, Salvare, SMURD sau Poliţie în zonă. Până acum, nu am avut nicio solicitare în acest sens", mai susţine reprezentantul municipalităţii.

Citit 4094 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2014 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.