(GALERIE FOTO) Apaterm nu şi-a respectat obligaţiile/ Zăpada de pe un punct termic a avariat şase maşini
Foto: Foto: Teodora Miron

(GALERIE FOTO) Apaterm nu şi-a respectat obligaţiile/ Zăpada de pe un punct termic a avariat şase maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surpriză neplăcută pentru proprietarii a şase autoturisme parcate în faţa blocului A6 din Micro 20. Peste o tonă de zăpadă a căzut de pe un punct termic aparţinând Apatermului şi a aterizat peste cele şase autoturisme, toate fiind avariate. Din fericire, prin zonă nu trecea nicio persoană la momentul respectiv. „Ne-a alertat vânzătoarea de la magazin. Ea a văzut şi ne-a anunţat ce s-a întâmplat. Maşinile noastre sunt distruse. Trebuie să dăm zăpada la o parte pentru a vedea exact avariile. Nu aveam asigurare şi vom cere despăgubiri în instanţă. Bine că nu erau copii la joacă, că ei se mai joacă pe acolo”, ne-a spus Vasile Tăbuş, unul dintre proprietarii maşinilor avariate.
„Noi am luat deja legătura cu un avocat pentru a ne reprezenta în instanţă. Vinovatul, Apaterm, primărie sau cine o fi el, trebuie să plătească. Sunt şase maşini distruse”, a completat şi Marius Ene.
Proprietarii au pus mâna pe lopeţi pentru a-şi deszăpezi maşinile astfel încât să poată face o evaluare a pagubelor.
„Spatele este distrus total. Probabil va fi daună totală la maşină. Plafoniera este turtită, luneta spartă şi încă nu am văzut tot. O să încerc să o deszăpezesc pentru a vedea exact care sunt pagubele. Voi face o acţiune în instanţă, ca şi ceilalţi vecini, pentru a ne recupera dauna. Nu aveam asigurare la maşină şi vă daţi seama că paguba este imensă”, ne-a declarat Gică Stoica.
Zăpada căzută de pe punctul termic ar fi trebuit îndepărtată de angajaţii societăţii Apaterm. „Sunt peste 100 de puncte termice în oraş, doar 16 dintre ele au acoperiş în două ape şi necesitau deszăpezire. Luni a fost deszăpezit un punct termic, iar azi (n.r. marţi) alte trei. Şi acest punct termic era pe listă. Probabil că deszăpezirea nu ar fi putut fi făcută cum trebuie chiar din cauza acelor maşini parcate lângă clădire. Despre pagube şi despăgubiri vom putea vorbi abia după ce se va face evaluarea acestora”, ni s-a transmis din partea Compartimentului de Comunicare al Apaterm.
Toată păţania vine în condiţiile în care Primăria Galaţi a avertizat în repetate rânduri că „cetăţenii, agenţii economici, asociaţiile de proprietari şi instituţiile publice au obligaţia legală de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, inclusiv ţurţurii, de pe căile de acces, incinte şi spaţii comune, acoperişuri şi streşini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheţ)”.
La Galaţi nu mai ninge de câteva zile bune, aşa că Apatermul, cel mai probabil, va primi şi sancţiunile de rigoare.Citit 3983 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2014 17:52

16 comentarii

 • postat de Păgubiții să-și unească forțele și prin avocat să-și recupereze pagubele de la Apaterm. Simplu!
  Joi, 06 Februarie 2014 11:43
  92.86.68.***
  Văd că ne legăm de mașini....păi dacă erau parcate vizavi și circulația pietonală era pe lângă punctul termic, nu mureau oameni surprinși de valul de zăpadă ce s-a prăbușit de pe acoperiș? Atunci tot așa comentam dacă oamenii priși sub valul de zăpadă au asigurare CASCO? Păgubiții să-și unească forțele și să-și angajeze un avocat pentru ai îndruma pentru recuperarea pagubelor de la Apaterm.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Cu un avocat se pot recupera avariile produse pe spațiul public.
  Miercuri, 05 Februarie 2014 22:33
  92.86.70.***
  Proprietarii mașinilor avariate să-și unească forțele și mijloacele financiare împreună și să-și angajeze un avocat bun.....pot fi despăgubiți după evaluarea avariilor tehnice într-un service omologat RAR. Întâmplarea se poate compara cu accidentele datorată țurțurilor ce îți cad în cap de o proprietate privată constatată de un medic legist. Capul sunt autoturismele, evaluarea avariilor la service RAR este medicul legist.
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 05 Februarie 2014 20:52
  79.161.63.***
  omul nu are CASCO...il cunosc si stiu problema...iar acolo este parcare amenajata...asa ca in mod normal ar fi sa nici nu se mai ajunga la judecata, ci sa se constate avariile si Apaterm-ul sa plateasca, mai ales daca si Primaria a instiintat oamenii sa deszapezeasca...
  0
  2
  Raportează
 • postat de ADMIN
  Miercuri, 05 Februarie 2014 18:55
  86.124.200.***
  Catre posesorul IP 5.13.194.177

  Comentariile dumneavoastra au fost invalidate deoarece le considerăm inacceptabile. Vă reamintim că domeniul http://www.viata-libera.ro este proprietatea firmei noastre, motiv pentru care ne rezervăm dreptul de a invalida toate comentariile care aduc atingere imaginii mărcii noastre şi/sau angajaţilor ziarului.
  0
  2
  Raportează
 • postat de e la blocul A5
  Miercuri, 05 Februarie 2014 18:53
  66.249.81.***
  Indiferent ce este acolo(parcare ,loc de joaca,loc de dat cu capul,,,,) vina este a propietarului.
  Daca masinile au fost parcate neregulamentar pot fi doar amendati. Distrugerea masinilor este vina propietarului care nu a curata zapada si nici macar nu a marcat cumva zona ca fiind periculoasa.
  0
  3
  Raportează
 • postat de pepeman
  Miercuri, 05 Februarie 2014 18:11
  5.13.192.***
  Sunteți atât de proști încât simt nevoia să v-o spun. Păgubiții n-or să primească nici un sfanț, de fapt sunt convins că nu va fi nici o acțiune în instanță, pentru simplul și evidentul fapt că acolo nu e parcare.
  6
  3
  Raportează
 • postat de Andi
  Miercuri, 05 Februarie 2014 16:19
  5.13.166.***
  Draga "vecin de la A6" mentalitate romaneasca ai tu! Spun acest lucru pentru ca din cele scrise de tine reise acest fapt. Proprietarii masinilor avariate au avut grija sa indeparteze zapada de pe acestea, dar si din imprejurul lor. Nu iti mai da tu cu parerea ca sunt "niste nemernici ca nu au asigurare" e strict problema lor nu a ta. Si de unde stii tu ca nu isi permite sa mearga cu ea, si ca o tine numai pentru week-end? Daca tot esti atat de zmeu, de ce nu spui lucrurile astea in fata? Cu totii avem curaj de a ne da cu parerea aici unde nu ne vede nimeni ....
  2
  3
  Raportează
 • postat de Păi uite unde sunt pierderile de căldură, chiar în punctul termic de a supraîncălzit și acoperișul.
  Miercuri, 05 Februarie 2014 15:04
  92.86.70.***
  Păi cum a alunecat un așa volum mare de zăpadă când afară este destul de frig? Păi simplu, prin pierderile imense de căldură din punctul termic, căldură radiată până la acoperiș ce s-a încălzit așa de tare de a alunecat toată zăpada de pe acoperiș......un fel de avalanșă ca la munte când se desprinde un volum mare de zăpadă pentru că fundația este umedă. Ghici cine plătește acest volum de căldură imens ce încălzește acoperișul punctului termic? Nu abonații? De ce este nevoie de o așa căldură în punctul termic de topește și zăpada de pe acoperiș?
  2
  9
  Raportează
 • postat de E blocul A5
  Miercuri, 05 Februarie 2014 14:03
  89.137.138.***
  Indiferent de valoarea masinii sau "misiunea" ei aici vorbim de respectarea unor legi care trebuie sa le respectam! Este obligatia fiecarui propietar sa faca ordine in jurul si pe(aici vorbim de acoperis) propietatea lui! Nu a respectat , deci trebuie tras la raspundere!
  2
  5
  Raportează
 • postat de E blocul A5
  Miercuri, 05 Februarie 2014 14:01
  89.137.138.***
  Indiferent de valoarea masinii sau "misiunea" ei aici vorbim de respectarea unor legi care trebuie sa le respectam! Este obligatia fiecarui propietar sa faca ordine in jurul si pe(aici vorbim de acoperis) propietatea lui! Nu a respectat , deci trebuie tras la raspundere!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Costi
  Miercuri, 05 Februarie 2014 13:47
  82.208.163.***
  Cand vezi un acoperis plin de zapada si inclinat spre exterior iar tu iti parchezi masina la baza cladirii, inseamna ca esti prost sau vrei sa scapi de masina. Ca sa cureti acoperisul, cu lopata sau cu utilaje, trebuie sa fie libera zona din fata cladirii respective. Voi ati blocat totul cu masinile si era doar o problema de timp pana cand zapada o ia la vale. Ar trebui sa-l ascultati pe Basescu, cand va spune cum e iarna. Banuiesc ca vara parcati sub copacii putrezi.
  3
  9
  Raportează
 • postat de UNDE NU-I CAP.....VAI DE MASINI !!!!!!!!!!!!
  Miercuri, 05 Februarie 2014 11:20
  78.96.254.***
  Nu era mai bine asa cum incepuse conducerea APATERM pina in 2011 sa monteze panouri solare pe punctele termice ?
  Macar:

  - Curatau zapada de nevoie

  - Aveam vara apa calda moaca nu la pret de " Cotnari" / litru chioara
  3
  11
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Miercuri, 05 Februarie 2014 10:20
  89.121.200.***
  Era inevitabil sa nu se produca vre-un accident la stratul de zapada care s-a depus in ultimele saptamani. Si m-as mira sa fie unicul accident.

  Aloooo !!! COMUNISTII din Consilil local, aia care sustineti miile de garaje ... ASTA SE INTAMPLA DIN IGNORANTA VOASTRA ! Oamenii astia, de nevoie, sunt fortati sa caute cele mai ciudate si periculoase locuri in care sa-si parcheze masinile. Trotuare, spatii verzi, colturi de intersectie ... sunt PLINE DE MASINI.

  Daca existau parcari de anvergura celor de la supermarket-uri nu avea ce sa cada pe masini ... dar asa, printre blocuri, pe sub copaci ... repet, nici nu ma mira ca s-a intamplat asta.
  3
  15
  Raportează
 • postat de rable
  Miercuri, 05 Februarie 2014 08:17
  94.177.145.***
  Din poze se vede ca sunt doar gunoaie de masini, asa ca suma ce va trebui platita de catre Apaterm nu va fi foarte mare.
  28
  2
  Raportează
 • postat de mariusica
  Miercuri, 05 Februarie 2014 08:08
  89.122.189.***
  "vecin a blocului A6 " esti cretin, nu te cunosc dar dupa cum scrii asta inteleg!
  si eu am masina, sunt chiar la a 3 a masina, si nu am casco, si merg zilnic cu ea, iar cu reviziile sunt la zi la reprezentanta, nu mai trage tu concluzii repede!
  13
  13
  Raportează
 • postat de vecin a blocului A6
  Miercuri, 05 Februarie 2014 06:43
  5.13.131.***
  A curatat nu a curatat acum nu mai conteaza , masinile sunt lovite. Din pozele atasate nu cred ca cineva isi putea pune in pericol viata pentru a se urca pe acoperis si dezapezi in conditiile alea. Asa cum au facut anunt diferite societati prin atentionarea proprietarilor de masini cu diferite semnale, se putea pune un afis cu pericol .sa nu fim neglijenti si cu aceisoferi care de la prima zapada pun prelata pe masina si o mai scot la primavara....sa nu pateasca ceva. Fiecare are obligatia de curata in jurul lui....si daca tot tin atat de mult la masini puteau sa le asigure o locatie mai putin periculoasa in perioada asta. Referitor la faptul ca nu au asigurare nu pot zice decat ca sunt niste nemernici..numai in romania poti vedea oameni care isi cumpara masina de toti banii si apoi nu isi permit sa mearga cuea..o tin doR pt wekend....mentalitate romaneasca....ia o masina mai ieftina sa iti permiti carburant saiifaci asigurare si sa nu stzi sa astepti in caz de ceva doamne fereste sa ti se dea......cum asteapta toti...SA NI SE DEA, SA NI SE FACA.
  16
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.