(GALERIE FOTO) Apaterm nu şi-a respectat obligaţiile/ Zăpada de pe un punct termic a avariat şase maşini
Foto: Foto: Teodora Miron

(GALERIE FOTO) Apaterm nu şi-a respectat obligaţiile/ Zăpada de pe un punct termic a avariat şase maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surpriză neplăcută pentru proprietarii a şase autoturisme parcate în faţa blocului A6 din Micro 20. Peste o tonă de zăpadă a căzut de pe un punct termic aparţinând Apatermului şi a aterizat peste cele şase autoturisme, toate fiind avariate. Din fericire, prin zonă nu trecea nicio persoană la momentul respectiv. „Ne-a alertat vânzătoarea de la magazin. Ea a văzut şi ne-a anunţat ce s-a întâmplat. Maşinile noastre sunt distruse. Trebuie să dăm zăpada la o parte pentru a vedea exact avariile. Nu aveam asigurare şi vom cere despăgubiri în instanţă. Bine că nu erau copii la joacă, că ei se mai joacă pe acolo”, ne-a spus Vasile Tăbuş, unul dintre proprietarii maşinilor avariate.

„Noi am luat deja legătura cu un avocat pentru a ne reprezenta în instanţă. Vinovatul, Apaterm, primărie sau cine o fi el, trebuie să plătească. Sunt şase maşini distruse”, a completat şi Marius Ene.

Proprietarii au pus mâna pe lopeţi pentru a-şi deszăpezi maşinile astfel încât să poată face o evaluare a pagubelor.

„Spatele este distrus total. Probabil va fi daună totală la maşină. Plafoniera este turtită, luneta spartă şi încă nu am văzut tot. O să încerc să o deszăpezesc pentru a vedea exact care sunt pagubele. Voi face o acţiune în instanţă, ca şi ceilalţi vecini, pentru a ne recupera dauna. Nu aveam asigurare la maşină şi vă daţi seama că paguba este imensă”, ne-a declarat Gică Stoica.

Zăpada căzută de pe punctul termic ar fi trebuit îndepărtată de angajaţii societăţii Apaterm. „Sunt peste 100 de puncte termice în oraş, doar 16 dintre ele au acoperiş în două ape şi necesitau deszăpezire. Luni a fost deszăpezit un punct termic, iar azi (n.r. marţi) alte trei. Şi acest punct termic era pe listă. Probabil că deszăpezirea nu ar fi putut fi făcută cum trebuie chiar din cauza acelor maşini parcate lângă clădire. Despre pagube şi despăgubiri vom putea vorbi abia după ce se va face evaluarea acestora”, ni s-a transmis din partea Compartimentului de Comunicare al Apaterm.

Toată păţania vine în condiţiile în care Primăria Galaţi a avertizat în repetate rânduri că „cetăţenii, agenţii economici, asociaţiile de proprietari şi instituţiile publice au obligaţia legală de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, inclusiv ţurţurii, de pe căile de acces, incinte şi spaţii comune, acoperişuri şi streşini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheţ)”.

La Galaţi nu mai ninge de câteva zile bune, aşa că Apatermul, cel mai probabil, va primi şi sancţiunile de rigoare.

Citit 4077 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.