Veşti bune de la Raed Arafat: Din aprilie, Galaţiul va avea elicopter SMURD

Veşti bune de la Raed Arafat: Din aprilie, Galaţiul va avea elicopter SMURD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent duminică la Galaţi, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a pus la punct ultimele detalii pentru ca, din luna aprilie, Galaţiul să beneficieze de propriul său elicopter SMURD. "Am venit aici, împreună cu un specialist în aeronautică, pentru a stabili dacă există infrastructura necesară pentru amplasarea unui elicopter la Galaţi. În principiu, cel mai probabil, aparatul va fi staţionat tot în curtea Poliţiei de Frontieră, în condiţiile în care autorităţile se vor implica în construirea unui hangar şi a unei staţii de alimentare", a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinţei de presă susţinute după întâlnirea cu autorităţile locale.
"În acest moment, elicopterul este la Bucureşti, alături de cel care urmează să deservească zona Clujului. Cel de la Galaţi va deservi atât judeţele limitrofe, cât şi Autostrada Soarelui. De asemenea, în urma colaborării transfrontaliere, elicopterul va deservi inclusiv o parte din Republica Moldova", a mai menţionat secretarul de stat.
Un alt motiv al vizitei oficialului din MAI a fost verificarea stadiului de implementare a dispeceratului integrat, care va deservi atât Ambulanţa, cât şi Pompierii. "Integrarea acestor două structuri într-un singur dispecerat uşurează foarte mult gestionarea situaţiilor de urgenţă", a mai spus Raed Arafat.
Atât elicopterul cât şi dispeceratul integrat vor fi funcţionale începând cu luna aprilie, a mai menţionat secretarul de stat.

Utilitatea elicopterului SMURD

În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI au intervenit pentru salvarea a 34 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD. Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 21-27 februarie, a peste 48 ore de zbor de către piloţii MAI. Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD Târgu Mureş şi Bucureşti (câte nouă misiuni). Celelalte misiuni au fost executate prin Punctele de Operare Aeromedicală Craiova (patru misiuni), Iaşi (trei misiuni), Arad (trei misiuni) şi Constanţa (trei misiuni). Totodată, în această săptămână, aeronava SMURD Piper Cheyenne, din dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, a efectuat trei misiuni de salvare, două la Târgu-Mureș şi una la Bacău. Astfel, s-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi salvarea a trei persoane care au suferit arsuri grave pe suprafeţe mari ale corpului (două femei şi un copil).

Citit 2349 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 16:38

7 comentarii

 • postat de hahaha
  Luni, 03 Martie 2014 13:35
  5.13.230.***
  Sa moara Fresnescu de ciuda ! :))
  0
  9
  Raportează
 • postat de Mirela
  Luni, 03 Martie 2014 09:32
  79.116.111.***
  Felicitari SMURD !
  0
  8
  Raportează
 • postat de UPU în renovare și balamucul de la internări urgențe este în floare. Degringoladăăă !!!
  Luni, 03 Martie 2014 09:09
  92.86.69.***
  Nu-i rău, dar UPU tot în reparație sau renovare este, un talmeș-balmeș la primiri urgențe, balamuc total pe holul supraaglomerat și TC-ul(tomograful computerizat) mai există? Suntem trimiși cu bolnavii netransportabili cu taxiul pe la centre medicale private aiurea. Degringoladă totală la internări urgențe.
  0
  13
  Raportează
 • postat de O nelamurire
  Luni, 03 Martie 2014 00:12
  5.13.171.***
  @El Zorab: sa contribuim la SMURD-ul lui Arafat sau SMURD-ul de la Galati care e constituit si patronat de autoritatile noastre locale, in frunte cu SpiderMan?
  0
  5
  Raportează
 • postat de x
  Duminică, 02 Martie 2014 20:46
  89.136.185.***
  Acum poate si cocalarul Ba-cal, Ba-sa, sa spaidermaneasca la Bucuresti cu helicopteru.
  0
  9
  Raportează
 • postat de El Zorab
  Duminică, 02 Martie 2014 19:53
  5.13.144.***
  Contribuiti galateni si VOI cu 2% pentru SMURD! Nu lasati "STATUL" sa decida repartizarea banilor dvs!
  2
  16
  Raportează
 • postat de RESPECT S.M.U.R.D.!
  Duminică, 02 Martie 2014 19:47
  5.13.231.***
  Singurul om capabil din toate ministerele la un loc!
  RESPECT!
  1
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.