Veşti bune de la Raed Arafat: Din aprilie, Galaţiul va avea elicopter SMURD

Veşti bune de la Raed Arafat: Din aprilie, Galaţiul va avea elicopter SMURD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent duminică la Galaţi, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a pus la punct ultimele detalii pentru ca, din luna aprilie, Galaţiul să beneficieze de propriul său elicopter SMURD. "Am venit aici, împreună cu un specialist în aeronautică, pentru a stabili dacă există infrastructura necesară pentru amplasarea unui elicopter la Galaţi. În principiu, cel mai probabil, aparatul va fi staţionat tot în curtea Poliţiei de Frontieră, în condiţiile în care autorităţile se vor implica în construirea unui hangar şi a unei staţii de alimentare", a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinţei de presă susţinute după întâlnirea cu autorităţile locale.

"În acest moment, elicopterul este la Bucureşti, alături de cel care urmează să deservească zona Clujului. Cel de la Galaţi va deservi atât judeţele limitrofe, cât şi Autostrada Soarelui. De asemenea, în urma colaborării transfrontaliere, elicopterul va deservi inclusiv o parte din Republica Moldova", a mai menţionat secretarul de stat.

Un alt motiv al vizitei oficialului din MAI a fost verificarea stadiului de implementare a dispeceratului integrat, care va deservi atât Ambulanţa, cât şi Pompierii. "Integrarea acestor două structuri într-un singur dispecerat uşurează foarte mult gestionarea situaţiilor de urgenţă", a mai spus Raed Arafat.

Atât elicopterul cât şi dispeceratul integrat vor fi funcţionale începând cu luna aprilie, a mai menţionat secretarul de stat.

Utilitatea elicopterului SMURD

În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI au intervenit pentru salvarea a 34 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD. Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 21-27 februarie, a peste 48 ore de zbor de către piloţii MAI. Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD Târgu Mureş şi Bucureşti (câte nouă misiuni). Celelalte misiuni au fost executate prin Punctele de Operare Aeromedicală Craiova (patru misiuni), Iaşi (trei misiuni), Arad (trei misiuni) şi Constanţa (trei misiuni). Totodată, în această săptămână, aeronava SMURD Piper Cheyenne, din dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, a efectuat trei misiuni de salvare, două la Târgu-Mureș şi una la Bacău. Astfel, s-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi salvarea a trei persoane care au suferit arsuri grave pe suprafeţe mari ale corpului (două femei şi un copil).

Citit 2474 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.