După patru luni de arest/ Proxeneţii din Vârlezi, trimişi în judecată

După patru luni de arest/ Proxeneţii din Vârlezi, trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Obligând fete din familii sărace să se prostitueze, cei patru inculpaţi au câştigat peste 250.000 de euro


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis recent în judecată patru inculpaţi, toţi acuzaţi de trafic de persoane. Este vorba despre Simona Cristea şi de concubinul acesteia, Nicolae Macxim, dar şi despre Vasilică Croitoru şi Victor Ciobotaru. Primi doi, cunoscuţi printre clienţii clubului din Vârlezi, despre care "Viaţa liberă" a scris în repetate rânduri că este considerat cuibul mai multor interlopi din judeţele Galaţi, Brăila şi Vaslui, au fost arestaţi preventiv anul trecut, în luna octombrie.

Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu în mai 2013 şi, în urma investigaţiilor efectuate, au constatat că Simona Cristea a pus bazele afacerii încă din 2010, când a început să racoleze fete din familii sărace din judeţul Galaţi, cărora le promitea locuri de muncă bine plătite în Italia şi Irlanda. Fetele erau racolate chiar de la familie, care primea bani pentru a-şi da consimţământul, şi ulterior erau obligate, prin agresiuni fizice şi psihice, să practice prostituţia. Profitul scos de fete era adunat doar de Simona Cristea, care a reuşit, în perioada decembrie 2010 - iunie 2013, să strângă peste 140.000 de euro.

Banii i-au atras şi pe alţii să intre în "afacere"

Văzând că este o afacere profitabilă, concubinul Simonei Cristea s-a implicat şi el în activitatea infracţională, în septembrie 2012. Împreună, cei doi au reuşit, într-un an de zile, să îşi mai adauge în cont peste 115.000 de euro. Procurorii au efectuat şi percheziţii la domiciliile celor doi, unde au găsit şi permise de conducere ce par a fi false, Nicolae Macxim nefiind înregistrat ca posesor de permis. Acesta este motivul pentru care anchetatorii au dispus disjungerea cauzei cu privire la infracţiunea de fals în înscrisuri, dosarul ajungând la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, unde procurorii trebuie să-i şi identifice pe cei care au falsificat permisele de conducere.

De asemenea, în urma audierilor, anchetatorii au aflat că Vasilică Croitoru şi Victor Ciobotaru s-au alăturat afacerii, sperând să obţină bani de pe urma fetelor pe care le obligau să se prostitueze, motiv pentru care, pe parcursul anchetei, au cerut şi arestarea lor. Judecătorii au emis mandat de arestare doar pentru Vasilică Croitoru, acesta fiind nevoit să stea după gratii timp de 30 de zile, ulterior fiind eliberat.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 6.800 de euro şi 4.000 de lei, ridicaţi în cursul urmăririi penale de la inculpaţii Simona Cristea şi Nicolae Macxim, dar şi asupra unui autoturism BMW 320d, acesta urmând a fi confiscat.

Judecătorii Tribunalului Galaţi urmează să stabilească pedepsele pentru cei patru inculpaţi.

Citit 3616 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.