Controalele în forţă ale poliţiei rad şoferii la buzunare

Controalele în forţă ale poliţiei rad şoferii la buzunare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţia Galaţi a acţionat în forţă la finele săptămânii trecute, aplicând amenzi de peste 200.000 de lei şi constatând nu mai puţin de 74 de infracţiuni


Prezenţa în stradă a circa 250 de poliţişti zilnic a avut, la finele săptămânii trecute, repercursiuni severe asupra buzunarelor celor care au încălcat în diverse legea, dar şi asupra cazierelor. Cei mai afectaţi au fost conducătorii auto, care pentru că au depăşit limita de viteză, s-au urcat puţin ameţiţi la volan, au vorbit la telefon sau nu au purtat centura de siguranţă au încasat nu mai puţin de 965 de amenzi din cele 1.211 aplicate în total în cursul acţiunii. Cei prinşi încălcând legea au de cotizat la buget 229.590 de lei. 69 de conducători auto au rămas fără permise de conducere, iar 15 au fost în situaţia de a li se retrage certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Nici infractorii nu au avut prea multe şanse de scăpare, 74 alegându-se cu dosare penale, 28 dintre fapte fiind constatate în flagrant.

Evaziune cu produse metalurgice

Nici societăţile comerciale nu au scăpat de controale în perioada amintită, cea mai gravă situaţie fiind depistată la o firmă care are ca obiect de activitate comerţul cu produse metalurgice. Poliţiştii de la Investigare Fraude au constatat, în urma verificării documentelor contabile, că în acte fuseseră înregistrate achiziţii fictive de materiale care au avut ca urmare diminuarea impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată cu 493.662 lei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală.

Citit 2180 ori Ultima modificare Luni, 17 Martie 2014 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.