Cu clătitele în Europa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* România, la Târgul din Torino: Cea de-a patra ediţie a Târgului european din Torino care se desfăşoară până duminică, 26 aprilie, în grădinile Palatului Regal (Giardini Reali), Corso San Maurizio, va număra printre oaspeţi şi comercianţi sosiţi din România care vor propune, după spusele organizatorilor, `Crepes transilvanene’ sau, în limbajul comun, clătite aduse direct din Transilvania.

* Ziua prieteniei la Bruxelles: Institutul European de Cultură, EUNIC, organizează duminica asta, la Bruxelles, o zi multiculturală, unde sunt invitaţi toţi acei care doresc să participe la un schimb de păreri interculturale şi de prietenie între diferitele ţări precum: Italia, Finlanda, Malta, Danemarca, Anglia, Ungaria, Germania, România.

* Un Sf. Gheorghe întârziat la Toronto: Biserica ortodoxă română „Sfântul Gheorghe” din Toronto, Canada, îi aşteaptă pe credincioşii săi duminică, 26 aprilie, să ia parte la slujba duminicală şi la masa festivă ce va avea loc după aceasta, prin care se va sărbători hramul bisericii.

* Paşte românesc la Londra: Peste 10 parohii ortodoxe române şi-au aşteptat în noaptea de Paşti credincioşii să vină să ia lumină şi să asiste la slujba de înviere. Puţini dintre românii din UK au ales anul acesta să îşi petreacă sărbătorile de Paşti în România. Majoritatea celor care lucrează se tem să îşi ia concediu, gândindu-se să nu rămână fără locurile de muncă pe care le au. De asemenea recesiunea îi face pe români să fie mai chibzuiţi şi să se gândească bine înainte de a-şi cheltui banii. Printre cumpărăturile de Paşti ale românilor din UK se numără: ouăle, vopseaua roşie de ouă, carnea de miel şi pasta de mici, varza murată pentru sarmale, cozonacii şi pasca. Românii din Londra au sărbătorit Paştele alături de prieteni şi membrii ai familiei pe langă casă, iar foarte mulţi dintre ei au mers la slujba de înviere în Holborn şi în Kingsbury. Restaurantul românesc The Britannia a atras în după-amiaza de Paşte peste 100 de români care au venit să petreacă alături de Lili Dinescu şi Vali Crăciunescu de la „Spitalul de Urgenţă”, venit la Londra pentru acest concert.

Citit 717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.