Festivalul Scrumbiei: Iată cum vă puteţi distra de Florii

Festivalul Scrumbiei: Iată cum vă puteţi distra de Florii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un concurs gastronomic de mâncăruri tradiţionale din peşte de apă dulce, un târg de tradiţii pescăreşti, o expoziţie culinară de reţete tradiţionale din peşte, un concurs de pescuit şi numeroase momente artistice constituie programul de distracţie pregătit duminică, de Florii, la Festivalul Scrumbiei. Iată care este agenda evenimentelor ce vor avea loc pe Faleza Inferioară.

De dimineaţă, de la ora 7.00 şi până la ora 11.00, în zona foişorului de pe Faleza Inferioară, are loc o prezentare de echipamente de pescuit şi abilităţi practice, adică tradiţionalul concurs de pescuit, la care „Viaţa liberă” va acorda premii.

La ora 9.00, pe Faleza Inferioară, în zona sculpturilor „Zbor Frânt” şi „Septenarius”, se deschide Târgul de Tradiţii Pescăreşti. Nu mai puţin de 15 standuri vor găzdui tot atâţia expozanţi, printre care se numără Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Grupul de Producători Lotca, Liceul Tehnologic de Marină, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Universitatea „Dunărea de Jos”. În plus, va exista şi un punct de prezentare a traseelor turistice legate de pescuit.

La ora 10.00, în acelaşi loc, se dă startul concursului gastronomic „Mâncăruri tradiţionale din peşte de apă dulce”. Competiţia are două secţiuni, una pentru juniori - zece tineri bucătari, şi o alta în care se vor întrece maeştrii bucătari. Preşedintele juriului este chef Cezar Munteanu. Şi dacă nu vi s-a făcut deja poftă, aflaţi că în program este inclusă şi o expoziţie culinară, tot cu mâncăruri tradiţionale din peşte.

De la ora 11.00, începe şi programul artistic, cu defilarea fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Tot de la ora 11.00, la Foişor, timp de o oră, cei mici au întâlnire cu „Scufiţa Roşie” jucată de păpuşarii de la „Gulliver”. În continuare, în acelaşi loc, între orele 12.00 - 15.00, se desfăşoară un program artistic susţinut de Centrul Cultural. De la ora 15.00, tot la Foişor, frâiele divertismentului vor fi preluate de fundaţia Rotary, care promite un program artistic, dar şi karaoke, între orele 19.00 şi 21.00.

Momente artistice vor avea loc până la ora 19.00 şi pe Faleza Inferioară, în zona Septenarius. Din program nu lipsesc: dansuri folclorice cu Grupul Ciobănaşul, latino-dance cu Ovidiu Colesa, muzică live cu Victor Udreş şi trupa Over, improvizaţie teatrală cu „Social Act Teather” şi zumba cu EliteGym.

Citit 3790 ori Ultima modificare Vineri, 11 Aprilie 2014 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.