Doi spărgători de locuinţe au fost prinşi cu focuri de armă după o banală tamponare (VIDEO)

Doi spărgători de locuinţe au fost prinşi cu focuri de armă după o banală tamponare (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După două lovituri, una de Crăciun şi una din cursul lunii aprilie, suspecţii au furat bunuri a căror valoare însumată depăşeşte 16.000 de lei


Doi gălăţeni suspectaţi că au comis două spargeri de locuinţe în oraş, în ultimele cinci luni, au fost reţinuţi în urma unui incident mai puţin obişnuit. Cei doi, împreună cu un amic, se aflau într-o maşină cu care se deplasau pe strada Traian. Un echipaj de la Circulaţie a încercat să oprească autoturismul în trafic, numai că şoferul, un tânăr de 19 ani, a refuzat să dea curs semnalului şi a pornit într-o goană nebună, cu poliţia pe urme. La intersecţia cu strada Cezar, conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un stîlp, imediat după tamponare atât el cât şi ceilalţi doi tineri din maşină luând-o la sănătoasa pe jos.
Au fost urmăriţi de poliţişti, care au fost nevoiţi să facă uz de armă ca să îi oprească. "Întrucât cei trei nu s-au supus somaţiei, poliţistul a tras un foc de avertisment în plan vertical. Cele trei persoane au fost imobilizate şi conduse la sediul poliţiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul care conducea autoturismul, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu posedă permis de conducere", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Tânărul de 19 ani s-a ales cu doar penal pentru conducere fără permis, dar asta nu a fost decât o mică parte a problemelor care au urmat.

Spărgători cu ştaif

Unul dintre motivele pentru care poliţiştii de la Circulaţie încercaseră să oprească în trafic maşina fusese acela că exista suspiciunea că aceasta i-ar aparţine unei persoane bănuite de furturi din locuinţă. Bănuielile au fost confirmate de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, care au preluat cazul şi care au descins la trei locaţii de pe raza municipiului, unde au găsit mai multe bunuri reclamate ca furate.
"Poliţiştii au stabilit că tânărul de 19 ani, împreună cu altul de 24 ani, ar fi sustras în ziua de 26 decembrie 2013, dintr-o locuinţă din municipiul Galaţi, bijuterii, parfumuri şi un laptop, în valoare de 11.500 lei. De asemenea, în ziua de 13 aprilie, acesta ar mai fi sustras un telefon, bijuterii şi băuturi alcoolice, în valoare de 5.000 lei, dintr-o altă locuinţă din Galaţi", a completat cms. Tatulici.
Mai multe bijuterii şi ceasuri, reprezentând doar 30 la sută din prejudiciu, au fost ridicate din locuinţele percheziţionate marţi, precum şi două autoturisme. Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Citit 2766 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.