Cozonaci fabricaţi în mizerie şi o cantitate uriaşă de motorină într-un depozit clandestin, descoperite în câteva ore (VIDEO)

Cozonaci fabricaţi în mizerie şi o cantitate uriaşă de motorină într-un depozit clandestin, descoperite în câteva ore (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un producător de pâine şi cozonaci din Galaţi s-a văzut cu afacerile la pământ chiar înainte de Paşte, după ce poliţiştii, procurorii şi inspectorii de muncă i-au vizitat sediul firmei şi i-au confiscat tone de produse şi materie primă * Aproape zece tone de combustibil, ţinute ilegal într-o gospodărie din Movileni, au fost depistate la un simplu control


11 descinderi au avut loc în municipiul Galaţi în miercurea din Săptămâna Mare, Direcţia Naţională Antifraudă, procurorii, poliţiştii de la Economic şi jandarmii percheziţionând locaţii în care bănuiau că vor descoperi dovezi ale unor activităţi comerciale "de sezon", efectuate în afara cadrului legal. Patru sedii de societăţi comerciale care prestează activităţi de panificaţie precum şi şapte imobile aparţinând administratorilor bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost scotocite de autorităţi, care au căutat bunuri, documente şi înscrisuri ce ar putea proveni din săvârşirea de infracţiuni.

"Cu ocazia percheziţiilor, s-a constatat că, la sediul unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Galaţi, activitatea de producere şi desfacere a produselor de panificaţie se derula fără evidenţierea în documentele contabile a producţiei obţinute şi fără respectarea condiţiilor sanitar-veterinare impuse de lege", a precizat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi. Tot cu această ocazie, echipele de control au golit practic sediul firmei de produse finite şi materie primă: 1.545 kg. de făină, 185  kg. de zahăr, 4.600 de cozonaci, 500 de pâini, 2.700 de ouă şi 1.228 alte produse de panificaţie, pentru care reprezentanţii societăţii nu au prezentat documente sau care erau fabricate şi manipulate în condiţii improprii consumului.

Angajaţi fără acte

În urma verificărilor, inspectorii de muncă au găsit şi ei nereguli. Cinci persoane are munceau la fabricarea ori vânzarea de produse de panificaţie nu erau angajate cu forme legale, conform Codului Muncii. Pentru acest lucru, la dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani s-a mai adăugat unul, pentru punere la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea de contracte individuale de muncă.

Depozit clandestin de motorină

O cantitate uriaşă de combustibil a fost descoperită în urma unor descinderi la Movileni făcute de poliţişti şi inspectorii Antifraudă. Echipele de control aveau informaţia că în două locaţii din comună sunt depozitate produse petroliere, fără respectarea celor mai minime condiţii impuse de lege, fapt care constituia un real pericol pentru mediu şi prezenta un risc uriaş de explozie. În urma percheziţiilor, au fost descoperite 11 butoaie a 200 de litri de motorină şi 4 rezervoare ce conţineau în total 3.200 de litri de motorină, 129 de bidoane a 20 de  litri de  motorină, cinci butoaie ce conţineau 450 de litri de ulei industrial, precum şi alte cantităţi de combustibil uşor totalizând 9.000 de litri de combustibil. Pe lângă combustibil, poliţiştii au mai găsit la cele două locaţii şi componente noi folosite în industria petrolieră şi care sunt utilizate exclusiv de companiile de profil pentru extracţia şi prelucrarea minereului. Deoarece există suspiciunea că piesele au fost procurate pe căi ilicite, acestea au fost indisponibilizate pentru moment, alături de cele nouă tone de combustibil şi cinci maşini. În cauză se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citit 4675 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 08:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.