Concursul „Salut, liceu!” de la RTV, zgâlţâit bine de seismul de sâmbătă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cutremurul de sâmbătă seară i-a prins pe liceenii de la Grupul Şcolar „Sfânta Maria” şi Grupul Şcolar de Marină încleştaţi în competiţie, în emisiunea-concurs „Salut, liceu!”, realizată de postul de televiziune RTV la Casa de Cultură a Studenţilor. Cum emisiunea se filmează, iar operaţiunea este destul de grea şi durează ore întregi, tinerii şi profesorii au fost prea obosiţi ca să se mai sperie tare, însă s-a „speriat”… echipamentul.

Scumpul de el, pe cât e de costisitor, pe-atât este de sensibil la vibraţii, iar cutremurul de cinci şi ceva l-a scuturat bine sus la Tehnic, unde era plasat. Necazul tehnicienilor şi operatorilor care mai trebuie să repete filmarea la câte-o bâlbă sau mic accident a fost mare atunci când şi-au văzut munca, în sfârşit prinsă OK pe banda magnetică, compromisă! Din păcate, s-a şters înregistrarea.

Din fericire însă, doar câteva minute din aceasta. Dar care a trebuit reluată, ca la Hollywood: elevii au trebuit deci să aplaude exact ca în minutele anterioare, să se bucure ca înainte de cutremur sau să se întristeze, exact cum mai făcuseră, însă atunci spontan. Iar juriul a trebuit să-şi amintească cât mai exact motivaţiile.

Astfel că, elevii-concurenţi, dar şi galeria, au fost şi actori profesionişti timp de câteva minute. Chiar dacă majoritatea au făcut doar figuraţie…

Citit 1929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.