Recreaţie cu bombă la Şcoala 31

Recreaţie cu bombă la Şcoala 31
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vocea era în formare… Părea un copil de clasa a VIII-a” (doamna secretară Maria Dumitrescu) *

Cum să faci rost de recreaţie sau cum să scapi de lucrare! Aşa pare să fi gândit puştiul care a dat telefon ieri, la ora 15,10, anunţând cu o voce aproape piţigăiată că „Dacă nu evacuaţi imediat şcoala, se va întâmpla o tragedie!”.

Doamna secretară a râs, dar şi-a făcut datoria şi a anunţat gardianul. De aici până la sosirea Poliţiei care a cercetat fiecare centimetru din Şcoala Numărul 31 „Gheorghe Munteanu”, din Micro 38, a fost numai un pas.

Bomba de la ora 15,00

„Telefonul a sunat în jur de ora 15,00-15,10”, explică doamna secretară Maria Dumitrescu (foto 4), care a răspuns apelului: „Am zis ˝Alo˝ şi o voce în formare, de băiat, a spus: ˝Aveţi o bombă în şcoală! Dacă nu evacuaţi şcoala într-un interval de jumătate de oră, se va întâmpla o tragedie! Nu am apucat decât să întreb ˝Zău?…˝, că a închis. Nu m-am speriat, nu aveam de ce. Cred că suntem ultima şcoală din zonă care nu a primit până acum ameninţare cu bombă! Am anunţat imediat gardianul, acesta a sesizat imediat, prin 112, Poliţia, iar acum şcoala este cercetată de Secţia 4 şi echipajele specializate”, încheie doamna.

„Avem o bombă în şcoală!”, m-a anunţat important un băieţel, care a devenit brusc interesat: „Mă daţi la ziar?”.

Încântaţi de recreaţia prelungită, cei 300 de puşti din clasele V-VIII (în şcoală se aflau copiii din schimbul al doilea, adică două clase de a V-a, trei de a VI-a, două de a VII-a şi două de a VIII-a) umpleau curtea şcolii, roind ba în jurul profesorilor favoriţi, ba căţăraţi prin copacii din jur.

Doar era cald şi bine, tocmai potrivit de o pauză lungă, fără ascultat, citit şi luat notiţe...

Citit 1138 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.