ABERAŢII de Galaţi/ Apa rece este tăiată, apa caldă curge
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ABERAŢII de Galaţi/ Apa rece este tăiată, apa caldă curge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asociaţiile care nu primesc apă rece din cauza datoriilor primesc totuşi apă caldă * Culmea ironiei e că apa rece pentru apă caldă le-o facturează tot Apă Canal, care refuză să le dea, în schimb, apă potabilă


Politica din ce în ce mai agresivă a Apă Canal de sistare a furnizării de apă potabilă către asociaţiile datornice scoate la iveală tot mai multe aberaţii ale sistemului de utilităţi publice. Între acestea, la loc de cinste pare să stea situaţia în care un consumator nu mai primeşte apă rece din cauză că asociaţia din care face parte are datorii la Apă Canal, dar primeşte totuşi apă caldă. Sigur, fiind vorba despre două societăţi diferite, acest lucru ar fi, teoretic, posibil, întrucât fiecare furnizor de servicii publice îşi stabileşte singur strategia de recuperare a debitelor de la populaţie. Atenţie, însă: în acest caz, vorbim, totuşi, despre exact acelaşi furnizor, respectiv Apă Canal. Cum? Vă explicăm în cele ce urmează.

Apaterm facturează doar termoficare. Apa o facturează tot Apă Canal

În jur de 10 la sută dintre consumatorii gălăţeni (procent avansat de oficiali ai Apă Canal) au în acest moment apa rece oprită din cauza datoriilor pe care le au asociaţiile de proprietari. În schimb, nimeni în Galaţi nu are oprită apa caldă. Partea aberantă abia acum vine: atât apa rece, cât şi apa cu care se prepară apa caldă sunt furnizate de aceeaşi societate, respectiv Apă Canal. Dar, financiar vorbind, aceasta nu este livrată, aşa cum v-aţi putea închipui, prin intermediul Apaterm, ci direct asociaţiilor. Deci Apă Canal nu vinde apa Apatermului, care să livreze apoi populaţiei un produs unitar, ci o vinde direct populaţiei, cu precizarea că, undeva pe parcurs, Apaterm îi adaugă termoficarea. Asociaţiile de proprietari plătesc trei produse: apa rece, apa rece pentru apă caldă şi termoficarea. Primele două sunt facturate direct de Apă Canal, cel de-al treilea este facturat de Apaterm. Situaţia e cel puţin ciudată, pentru că Apaterm furnizează un produs care nu poate exista fără produsul Apă Canal. Iar bizareria merge chiar mai departe: Apă Canal consideră că unele asociaţii nu mai merită să primească apă rece din cauza datoriilor, dar nu are nicio problemă să livreze şi să factureze aceloraşi asociaţii apă rece căreia Apaterm să îi adauge termoficarea.

Apă rece nu se dă, dar se dă apă rece pentru apă caldă

Cu alte cuvinte, Apă Canal nu sistează de tot livrarea de produse către asociaţiile cu datorii, ci face sistări doar pe jumătate: închide robinetul de apă rece, dar îl lasă deschis pe cel de apă rece pentru apă caldă. Potrivit oficialilor Apaterm, societatea care se ocupă de distribuţia agentului termic nu cumpără apă rece de la Apă Canal pentru a putea, la rândul ei, să le vândă asociaţiilor apă caldă. Apaterm vinde asociaţiilor de proprietari (consumatorilor, în ultimă instanţă) doar căldura din apă. Apa propriu-zisă o vinde Apă Canal. E ca şi cum, la un restaurant, pentru o ciorbă ai primi două note de plată: una pentru materia primă folosită la prepararea ciorbei (legume, carne etc), emisă de un supermarket, şi una pentru manoperă, emisă de restaurant.

Cine are centrală nu primeşte nicio picătură de apă

În acest moment, potrivit site-ului Apă Canal, 45 de asociaţii de proprietari din Galaţi nu beneficiază de apă potabilă din cauza datoriilor restante şi a nerespectării graficelor de reeşalonare a datoriilor. Apaterm, în schimb, livrează apă caldă (de fapt, doar termoficare, pentru că apa propriu-zisă o livrează tot Apă Canal) tuturor asociaţiilor din Galaţi. E drept, nu toţi gălăţenii din aceste asociaţii au şi apă caldă. Mulţi dintre ei şi-au montat centrale termice şi au reziliat contractul cu Apaterm. Spre deosebire de vecinii lor care nu au făcut acest pas, ei nu au niciun strop de apă în casă: nici rece, nici caldă.

 

Citit 4911 ori Ultima modificare Luni, 05 Mai 2014 18:32

38 comentarii

 • postat de tina
  Miercuri, 07 Mai 2014 11:04
  92.86.110.***
  Am fost debransata de la apa rece, deoarece asociatia are de platit catre Apa Canal fabuloasa suma de 663 000 lei si ca nu si-a respectat sentinta civila de a plati catre minunatii domni de la Apa canal mirifica suma. Sunand la cei de la Apa Canal am intrebat ce reprezinta suma.....stupoare nici ei nu stiau. Asa ca, sa vedeti dumneavoastra pe minunatul site "****://portal.just.ro/ toate dosarele cu procesele intentate de Apa Canal asociatiilor de proprietari din Galati................nu o sa ma credeti.......toate sunt pentru plata penalitatilor. Si atunci intreb, daca dosarele(executarile silite) sunt pentru plata penalitatilor aferente facturilor restante, soldul lor cand se va achita.
  Domnule Primar/Domnilor Mari Directori ai institutiilor statului faceti ceva...................nu de alta dar si voi sunteti platiti tot din banii nostri(unii prin aceste asociatii de prorietari e cert).........ce face departamentul din cadrul Primariei Galati de au ajuns asociatiile de locatari sa aiba datorii de miliarde. Ce fac domnii de la Apa Canal de a ajuns mc de apa aproape de 7 lei, cand salariu minim pe economie net este de 636 lei/luna(adica omul munceste o luna ca sa plateasca consumul de apa rece pe 7 luni), nu mai vorbim de gaze, apa calda(daca a mai vazut-o cineva/simtit-o), lumina........................partea de alimentatie sau medicamente pentru ce sa ne mai intereseze, ca oricum nu putem face nimic. Ce fac domnii judecatori de pot da aceste hotarari de plata a penalitatilor. Oare daca galateanul nostru s-ar trezi si ar pune mana de la mana si ar da in judecata: Apa Canal(dela Director pana la ultimul birou care se ocupa de aceste "contracte") alaturi de Asociatia de proprietari(Administrator, Presedinte si Cenzori) impreuna cu Primaria Galati(minunatul serviciu care se ocupa de Asociatiile de Proprietari, Primar, consilieri) si domnii judecatori care sunt foarte ocupati sa mai gandeasca la rece .acele dosare inaintate de institutiile statului de plata a penalitatilor.
  Domnilor judecatori .................cand persoana fizica a ajuns la faliment(costuri exagerate de la utilitati pana la mancare, medicamente si venituri de 2 lei- pentru ca altfel nu se mai ajungea la debransarea in masa a blocurilor de "locuinte" de la apa calda-apa rece, caldura...), iar societatea Apa Canal SA are profit, eu va intreb unde va este "judecata".
  Domnilor, stiti ca sunt apartamente ale Primariei in care stau chiriasi si pe langa fatul ca au datorii de milioane la Bugetul Local(plata Chiriei) au si pentru utilitati...............dar nu se poate face nimic pentru ca acele apartamente sunt cu destinatia de "locuinte" si nu este chiar atat de usor "sa-i dea afara" pe acei locuitori, este mai usor sa faca peste 40% din populatia Galatiului sa plece...................nu cumva exista vreun gand in "vanzarea orasului", ca oricum altceva nu ati lasat de inteles.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sa ne trezim la realitate...
  Miercuri, 07 Mai 2014 09:48
  92.80.169.***
  Domnule Primar- ati promis ca incepand cu 1 martie 2014 veti evacua toti chiriasii Consiliului Local care au datorii la plata cheltuielilor de intretinere. Suntem in luna mai si nu am vazut nici un chirias dat afara din locuinta .Ba din contra stau bine mersi si ne sfideaza cu consumurile uriase la utilitati pe care nu le platesc. Daca ati evacua acesti chiriasi si le-ati achita datoriile pe care le au va spun eu ca nimeni dar nimeni nu ar mai avea de suferit. Sa le achitati pentru ca ati dat dovada de neglijenta cu proprietatile pe care le-ati inchiriat si nu v-a pasat niciodata daca achita sau nu ce consuma sau in ce hal de degradare au ajuns aceste spatii de locuit. Puneti-va Serviciile din cadrul Primariei la treaba, sa plece pe teren, ca de aia platim taxe si impozite ca ei si d-voastra sa va faceti treaba...Luati masuri pentru siguranta cetatenilor care v-au dat votul si respectati-va promisiunile pe care le-ati facut in campanie.Si mai tineti si audiente ...asa face un Primar fie el chiar si de comuna...Nu mai lasati viceprimarii sa va reprezinte...de ce nu iesiti la rampa?
  0
  2
  Raportează
 • postat de vio
  Marți, 06 Mai 2014 22:00
  89.137.221.***
  Nu se poate face contract direct cu APA CANAL daca teava trece prin alte apartamente, este logic. Cei de la gaze fac la fel si nu comenteaza nimeni.
  2
  3
  Raportează
 • postat de muccelgroaznic
  Marți, 06 Mai 2014 20:23
  5.13.174.***
  Toti cei care va plangeti la fiecare indurare a Vietii Libere de a mai scrie un articol despre criza apei la Galati va dau urmatoarea sugestie. Sunati in MASA, cat mai multi posibil la ANRSC, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice tel.: 021.317.97.51; 021.326.17.81 sau fax:021.317.97.52; 021.326.17.96. Scrieti plangerea voastra la cabinet@anrsc.ro.
  Intrati si voi pe http://www.anrsc.ro
  Daca se vor aduna suficiente reclamatii si memorii intr-un timp scurt avem promisiunea ca va suspenda licenta SC Apa Canal S.A ceea ce va duce la eliminarea actualei conduceri manageriale sau la intrarea in legalitate a acestei societati. Aici aveti puterea sa va manifestati simtul civic. Nu va rupe coastele nici un jandarm, va asigur, daca de asa ceva va este frica sa va strangeti si sa protestati. Notati aceste informatii si plangeti-va in fiecare zi la cei care AU OBLIGATIA SA VA ASCULTE deoarece pentru acesta sunt platiti. Cand ii veti innebuni de cap, vor intra si in actiune. Aceasta institutie are si un TelVerde 0800800457.
  Hai sa aveti APA RECE!
  0
  9
  Raportează
 • postat de atamanu
  Marți, 06 Mai 2014 20:19
  5.13.147.***
  Maine la ora 08.00, noi cei cativa din tiglina 3 -" fraierii " din asoc.303, o sa fim la " Apa-n Canal " sa ne aprovizionam cu apa potabila direct de la sursa.....si cine stie, poate ne invita " tovarasul " director si la o cafeluta, asa ca intre prieteni.... Cine este amator, e binevenit !
  0
  3
  Raportează
 • postat de ANONIM
  Marți, 06 Mai 2014 18:08
  79.116.100.***
  Daca se stabileste o data de intalnire la apa canal eu voi fi acolo.Trebuie sa ni se dea si alte solutii decat ---Asociatia are datorii--fara ca ei sa nu faca nimic. Eu am facut ceea ce ei mi-au spus adica toata scara avem separat iar cel cu datorie este blindat dar vad ca daca pana acum a fost in regula acum sub deviza ASOCIATIA 850 NU ARE INCASARI nu mai este nimic in regula .ATATA NESIMTIRE DIN PARTEA LOR SI A AUTORITATILOR ESTE CEVA GREU DE IMAGINAT......
  0
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 06 Mai 2014 17:40
  213.218.53.***
  interesant... se pare ca galatenii chiar isi merita soarta..

  si eu am votat pe virginia, atmanu, si ceilalti si foarte bine este ceea ce zic, dar lucrul cel mai interesant este ca multe comentarii in care oamenii PLANG SUNT MULT MAI VOTATE decat alte comentarii cu posibile solutii REALE.

  de fapt, nu cred ca ar trebui sa ma mire, dat fiind la cum lucrurile merg in acest oras,
  se vede cu ochiul liber si in atitudinea galatenilor raportat la a plange sau a rezolva probleme
  (binenteles in frunte cu conducatorii acestui oras, servicii care sunt asa chintesenta celorlalti)
  5
  2
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Marți, 06 Mai 2014 16:24
  194.239.195.***
  Voteaza! Unde ar trebui sa se tina concertele publice la Galati ?Am unul(concert)in ;carti;de 180.000 mii euro.Va dau ,cultura; pe paine(nu de la Galmopan,caci a aprins lumanarea) si voi nimic.Va asteptam la vot.
  Conducerea municipiului si a judetului Galati.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 06 Mai 2014 15:59
  213.218.53.***
  Cei care sunteti suparati pe buna dreptate, poate ar fi bine sa mergeti la Apacanal, sa va intalniti cu totii acolo, si sa cereti modificarea cerintelor Apa Canal SA actuale pentru facturarea individuala, versiunea curenta fiind TOTAL IMPOSIBIL DE PUS IN PRACTICA.

  Readuc aminte ca la actuala versiune in functie si oficiala, publicata si pe site-ul Apacanal cere ca:
  - Asociatia sa aiba 0 datorii (lucru imposibil, pentru ca cei cu apa rece oprita la bloc tocmai ca in suma au datorii)
  - sa existe apometru si apa trasa individual pentru TOTI din asociatia respectiva
  - vine ea Apacanal (scrie negru pe alb : "la cererea operatorului" ) si face facturarea individuala

  In schimb, voi cei care nu aveti apa rece si doriti sa aveti facturare individuala (EGAL CU cei buni platnici nu vor avea niciodata oprita apa rece vreodata) trebuie sa cereti schimbarea actualelor conditii pentru facturarea individuala cu acestea:

  - Asociatia instaleaza un AL DOILEA APOMETRU APACANAL in paralel cu cel existent "la comun" (indiferent daca are Asociatia datorii sau nu)
  - proprietarul de apartament care doreste facturare individuala trebuie sa nu aiba datorii la Asociatie de orice fel
  - proprietarul de apartament trebuie sa traga apa individual cu apometru in spatiul comun (la subsol sau casa scarii, la usa apartamentului, etc)
  - Asociatia va primi factura pentru cei la comun ca inainte, si pentru cel de-al doilea apometru cu cei separati, nu va primi nimic de plata pentru ca
  - proprietarii care sunt racordati separat vor plati facturi individuale direct catre Apacanal
  - proprietarii care nu sunt racordati separat vor plati ca inainte si vor avea apa oprita in caz de datorii
  - proprietarii din cei separati care sunt rai platnici vor avea apa rece oprita si vor putea fi dati in judecata direct de Apacanal

  Aceste conditii NORMALE ar putea da drumul de maine CONFORM LEGILOR SI NORMELOR ANRSC la facturarea individuala a oricarui bun platnic care doreste !!!
  In plus, aceste conditii ar putea AJUTA Apa Canal SA prin faptul ca toti cei care au trasa apa rece prin Contracte (ilegale declarate de ANRSC) pot sa migreze simplu de dinainte de apometrul Apacanal al Asociatiei DUPA cel de-al doilea apometru nou al Asociatiei SI FARA SA MAI MODIFICE NIMIC - nici apometrul individual, nici tevile trase deja, nimic !!!
  Ar ajuta pentru ca ar pune in legalitate si pe cei care au contractele vechi (azi suspendate, pe buna dreptate).


  Intrebarea este: daca ziceti sa ne intalnim la Apacanal intr-o zi X pentru a cere masuri normale care sa deblocheze facturarile individuale si deci apa rece la cei buni platnici, cati s-ar strange ?
  2
  8
  Raportează
 • postat de Tepes Voda
  Marți, 06 Mai 2014 15:24
  89.136.186.***
  Tara bogata,romani saraci .Un mare paradox,suntem inconjurati de ape si platim sume exorbitante pentru apa,de parca am trai in desert.Suntem furati de acele firme care detin monopolul in acest oras[sat]. Ne fura pe fata apa-canal,ne fura apaterm,ne fura administratorii de la asociatii[carora nu le mai vad rostul] si ne fura fara nici un bun -simt vecinii.Aajuns orasul asta sat fara caini,cu tot felul de politruci incompetenti in functii de raspundere,platiti gras din buzunarele noastre .Sa le fie rusine ,in primul rand primarului ,care tolereaza astfel de lucruri .Suntem buni doar din patru-n patru ani .,
  1
  11
  Raportează
 • postat de OTELUL
  Marți, 06 Mai 2014 15:01
  193.230.156.***
  BRAVO VIRGINIA NUMAI CA TOT NU O SA/I PESE PRIMARULUI PANA CAND NU O SA/I LASAM PE TOTI FARA APA , CA SA VADA SI ACESTI NESIMTITI CE INSEAMNA SA NU AI APA RECE. SUNTEM MAI RAU CA IN SOMALIA. PRIMARIA TACE, OARE NU LE ESTE RUSINE SA VORBEASCA DE ALTE PROIECTE ATATA TIMP CAT NU AVEM APA RECE???? NU LE ESTE RUSINE PENTRU CA TREBUIE SA/I SUSTINA PE CEI PUSI LA ACEASTA INSTITUTIE SA FURE. PE DE ALTA PARTE ASA NE TREBUIE DACA AVEM ATATIA NEMERNICI CARE SUSTIN ACESTI HOTI FARA SA CUNOASCA NIMIC DIN CEEA CE FAC , FARA SA STIE CA LA ORICE LUCRARE FURA MAI MULT DE JUMATATE DIN COSTURI . NU STIU DACA SE MAI POATE FACE CEVA PENTRU GALATI. LA ORA ACTUALA SUNT ACEEASI HOTI DE 20 DE ANI SI DESI NU O DUCEM BINE, DESI TOTUL IN ACEST ORAS ESTE IN PARAGINA DE 20 DE ANI, ALEGEM ACEEASI HOTI SI PLATIM CONTINUU TOTI PENTRU ASTA .VEDETI ESTE CA LA APA CANAL. NU TOTI NE DORIM MOCIRLA DAR PENTRU CEI CARE VOTEAZA MOCIRLA SUNTEM TOTI NEVOITI SA TRAIM IN EA. ORICAND AS AUZI DE O RASCOALA IMPOTRIVA ACESTORA AS FI PRIMAUL PARTICIPANT, CHIAR DACA AM APA.
  0
  15
  Raportează
 • postat de un votant ...
  Marți, 06 Mai 2014 14:57
  89.136.7.***
  pe 25 la vot murdari si plini de danfuri boschetaresti....apa a fost taiata...oare primarul are apa pe arcasilor ?cred ca nu.......STITI CE MERITA ACESTI NEMERNICI CARE NE-AU LASAT FARA APA...AR TREBUI SA NE KKM IN PUNGA SI SA DUCEM TOT RAHATUL LA PRIMARIE SA PUTA SI LA EI ,NU NUMAI LA NOI.......IN ACESTE CLIPE MINUNATE PE CARE NU LE-AM TRAIT NICIODATA SUNT DISPUS SA IES IN STRADA SI SA-MI STRIG DUREREA....RABDAREA MEA A AJUNS LA CAPATUL DRUMULUI SI CE POT SA VA DORESC MAI MULT DECAT ....MOARTEA.
  0
  14
  Raportează
 • postat de smaranda
  Marți, 06 Mai 2014 13:55
  5.13.137.***
  Situaţia este clară!Dacă Apă-Canal nu vrea să plătim individual consumul exact ca la Distrigaz,Electrica,RDS,etc. inseamnă că nu vor să " fure legal" ca acei pe care i-am menţionat.=))))))))))Ei vor să fure mai mult,fără să poată fi controlaţi şi fără să mai fie nevoiţi să inventeze "metode" prin care să justifice costul metrului cub de apă rece.Aşa că, de asta vor plata prin intermediul asociaţiilor!
  În24 de ani aveau timp să găsească soluţii pentru datornici!De cîţi ani cei din Micro 40 primesc apă cu cisterna?!!!!)Am plătit-o cu toţii! De asta a crescut costul apei permanent!
  Cît de nesimţit trebuie să fii ,ca să consumi fără să plăteşti ani de zile?! Cine este vinovat pentru această situaţie?
  Eu sunt convinsă că apă canal ARE NEVOIE DE DATORNICI ca să poată fura!!!!!Vor să acopere ce-au furat pînă acum! Caută motive pentru ce ar fi trebuit să facă în 24 ani şi n-au făcut!
  Aşa ne-au furat firme căpuşe precum ISTA ( şi alţii) care ne-au luat bani pentru pierderile de căldură din subsoluri.Suntem furaţi pe toate planurile!!!!!!Dacă te duci să le ceri explicaţii de ce s-a ajuns în această situaţie dau vina unii pe alţii şi nu rezolvi nimic! PÎNĂ CÎND??????????????????
  0
  23
  Raportează
 • postat de virginia
  Marți, 06 Mai 2014 13:18
  81.12.150.***
  FRUSTRARE, FURIE SI NEPUTINTA!
  STIMATE DOMNULE PRIMAR - MARIUS STAN - DORESC SA VA "FELICIT"
  PENTRU MASURA LUATA EXACT INAINTE DE 1 MAI DE A SISTA FURNIZAREA APEI RECI CARE ESTE VITALA, FARA A TINE CONT DE BUNII PLATNICI . CARE ESTE ROLUL DVS. IN ACEST ORAS ? SA FACETI PARCURI SI BANCUTE PE BANII CONTRIBUABILILOR DE CARE VA BATETI JOC CU NERUSINARE?
  DE CE NU CAUTATI SOLUTII ASTFEL INCAT SA NU FIE AFECTATI OAMENII DE BUNA CREDINTA? CU CE SUNTEM VINOVATI CA ACESTA ESTE SISTEMU...L? PANA SI BRANSAMENTELE SEPARATE NU SUNT LEGALE!!!!!
  CE FACEM CU ORASUL ACESTA? AVEM PALMIERI DAR NU AVEM CUM SA TRAGEM APA LA WC. FRUMOS D-LE PRIMAR.
  COPILUL DVS. SE SPALA PE DINTI FOLOSIND APA CU LINGURITA? FACE BAIE CU IBRICUL?
  RUSINEEEE D-LE PRIMAR.
  SA VA LUMINEZE D-ZEU MINTEA ASTFEL INCAT SA REALIZATI CA A FI PRIMAR INSEMNA SA-TI PESE DE CETATENI NU SA-I IGNORI .
  TINETI IN BRATE PRIN MINUNATUL BIROU "ASOCIATII DE PROPRIETARI" DIN CADRUL PRIMARIEI TOTI ADMINISTRATORII , IAR NOI , CONTRIBUABILII SUNTEM PUR SI SIMPLU TRATATI DE ACESTE "DOAMNE" CU DISPRET SI TON DE MAHALA.
  RUSINE D-LE PRIMAR!!!!!
  RUSINE, RUSINE, RUSINE
  1
  32
  Raportează
 • postat de atamanu
  Marți, 06 Mai 2014 11:15
  5.13.147.***
  Cine plateste " ca boul " facturile la "intretinere" ? - " MANDRU CA SUNT ROMAN ! "
  Cine mai toarna ca mine, " Izvorul muntelui" in closet ? - " MANDRU CA SUNT ROMANI ! "
  Cine mai pute ca mine, dupa trei zile fara dus ? - " MANDRU CA SUNT ROMANI ! "
  Cine iese din casa pentru a urina la un WC public imputit ? - " MANDRU CA SUNT ROMANI ! "
  Cine pandeste "baba de la asociatie " cu parul ? - " MANDRU CA SUNT ROMANI ! "
  Cine o s-o duca si mai " bine " ? " M A N D R I C A S U N T E M R O M A N I ! "
  2
  26
  Raportează
 • postat de nicu
  Marți, 06 Mai 2014 10:54
  5.13.199.***
  galatenii au ajuns rau de to mai rau ca in deserul sahara!
  sanipidul ,protectia consumatorilor etc etc .....dl. primar ,,,,ce fac?suntem prosti si ne vaitam ca prostii? sa formam o comisie sa mergem la consilierii locali sa le cerem socoteala mai ales ce-i care sunt discriminati ca nu au datorii, sa gaseaca solutii ca de asta i-am ales? ce spui dl candidat europarlamentar psd pnl care va dati la ciolane pentru interesul vostru?
  conform constitutiei trebuie sa ne cerem drepturile in mod democratic!! bataie de joc sa stai zile intregi fara apa rece murin ca prostii!!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 06 Mai 2014 10:41
  79.116.96.***
  @ flamura rosie ,nu sustin ca chiar toti cei cu centrale platesc intretinerea la zi ,deci si apa rece .Poate au datorie la apa rece dar si la caldura din condominiu iar ca ei am si eu o datorie de 900 lei la intretinere ,este asa zisa caldura din subsol pe care nu o voi plati in vecii vecilor, am notificat si asociatia ca aceasta este ceea ce nu platesc ,sa ma debranseze de la reteaua Apaterm ,sa numi mai dea caldura pe care nu o vreau .Sa auzim de bine , daca lucrurile merge tot asa ,SC Apaterm si Sc Apa Canal la anul nu vor mai exista ...fiindaca vor debansa majoritatea asociatiilor , sa caute alta rezolvare a problemei , bransamente si contracte individuale , analiza costurilor si a preturilor de monopol practicate etc.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Iulian
  Marți, 06 Mai 2014 10:02
  92.80.172.***
  "Consider ca aceasta actiune este o dovada clara a incompetentei conducerii APA CANAL SA Galati, din urmatoarele considerente:

  1. Decizia este discriminatorie, pentru ca afecteaza si pe cei care nu inregistreaza restante, pa langa rau-platnici. In comunicatul de pe site-ul Apa Canal se precizeaza ca "Actiunea derulata in aceasta directie de societatea noastra va fi aplicata tuturor categoriilor de consumatori care nu inteleg necesitatea achitarii la timp a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare-epurare de care beneficiaza" dar in fapt, aceasta masura este aplicata si categoriilor de consumatori care isi ACHITA la timp aceste servcii.

  2. "Societatea Apa Canal SA Galati reia masura de sistare a alimentarii cu apa potabila in cazul asociatiilor de proprietari care inregistreaza solduri restante..." Decizia aduce atingere sanatatii publice, fiind sistata nu doar "apa potabila" ci si apa curenta - in zeci de mii de locuinte toaletele, baile vor deveni greu de utilizat iar igiena locuitorilor poate avea de suferit, ceea ce poate duce la aparitia sau agravarea unor boli din cauza imposibilitatii asigurarii unei igiene la standardele vietii moderne, intr-o comunitate citadina in secolul 21 (a se avea deasemenea in vedere conditiile dificile pentru spalat vesela, hainele sau chair mentinerea unui nivel cel putin decent al curateniei in locuinte).

  3. Masura in plus nu poate fi sustinuta de nicio justificare economica, pentru ca duce de fapt la scaderea cash-flow-ului pentru societate APA CANAL, prin reducerea la 0 a vanzarilor in zonele unde s-a sistat furnizarea serviciului (nemaincasandu-se nici macar acei bani care se incasau pana la atunci).

  Este ca si cum o firma ar avea cativa clienti care nu platesc la timp servicii sau produse furnizate si ar lua masura de a nu mai livra nimic, niciunui alt client, chiar daca este bun platnic ...

  4. In loc sa rezolve problema, aceasta masura genereaza costuri si pierderi suplimentare.

  Conform legii, si la cererea locuitorilor, in zonele in care este sistata furnizarea apei potabile, sunteti obligati sa puneti la dispozitie cisterne cu apa potabila. Astfel, apar costuri suplimentare cu combustibilii si cu apa care este furnizata gratuit (!!!) acestor cetateni! In final, cei care platesc sunt pedepsiti prin reducerea gradului de confort elementar iar cei care nu platesc primesc in continuare apa gratuit.

  5. Masura a fost luata fara un studiu de impact si fara a se analiza istoricul altor actiuni asemanatoare.

  In Galati, exista asociatii care au sistata furnizarea apei curente de ani de zile. Ati urmarit ce s-a intamplat? Au platit oamenii debitele restante ca urmare a acestei masuri?"

  Extras din petitia "Vreau sa traiesc civilizat in Galati" semnata pana acum de 32(!) de oameni.
  http://www.petitieonline.com/masuri_viata_decenta_galati
  1
  14
  Raportează
 • postat de popo_acas
  Marți, 06 Mai 2014 09:52
  89.137.220.***
  Pretul de livrare apa rece este corect ? Ati auzit pina acum ca societatea apa/canal nu ar fi rentabila ? Care este oare secretul ?
  Secretul este simplu ; cu Dunarea linga noi si platim un pret de top al apei reci , in timp ce societatea apa/canal este foooarte profitabila.!
  Vad ca exista o singura obsesie , similara cu situatia de la termoficare : sa fim sclavi si sa platim , sa platim , sa platim !
  0
  18
  Raportează
 • postat de gala
  Marți, 06 Mai 2014 09:40
  5.13.216.***
  O continua bataie de joc, asta e.
  Daca ar fi ceva in neregula cu apa la vreo societate comerciala, ar veni cei de la directia de sanatate publica si ar da amenzi usturatoare. Se opreste apa rece la o scara sau la un bloc intreg de locuinte si nu ia nimeni nici o masura, nu se mai pune problema ca ne putem imbolnavi.
  Iar noi cei care ne platim facturile la zi ce vina avem?
  Cand se va rezolva probema aceasta ?
  Voi, cei care luati astfel de masuri si opriti apa, va puteti macar imagina cum e cand locuiesti intr-un bloc si nu ai apa curenta ?
  0
  17
  Raportează
 • postat de muccelgroaznic
  Marți, 06 Mai 2014 09:34
  193.231.148.***
  Doar actiunea democratica va salveaza situatia. Cine va impiedica sa cereti APA RECE pe 25 mai in fata Biroului Electoral Judetean? Europarlamentarii trebuie sa cunoasca abuzurile de care dau dovada autoritatile locale, fiindca ele poarta vina cea mai mare. Ne-am obisnuit sa-l injuram pe Gelu Stan, pe SC Apa-Canal, pe Apaterm, Asociatiile de locatari etc. Un sigur lucru trebuie sa se intample. Cel ce nu vrea sau nu poate sa plateasca trebuie sa dispara din sistemul traiului la comun in condominiu. Domnul Primar tot a promis sa rezove situatia datornicilor. Nu s-a intamplat nimic. Autoritatile locale au obligatia sa medieze si sa rezolve problemele cetatenilor care i-au ales. Ele trebuie sa fie fortate sa ia decizii. Ce facem noi acum este sa latram precum cainii la luna si sa ne rotim in jurul cozii. Lipsa coeziunii intre cei care sufera la fel face ca problema sa nu se rezolve niciodata. De ce se tem galatenii atunci cand se gandesc sa demonstreze absolut democratic in fata Primariei, Prefecturii? Problema sistarii apei reci nu este pe deplin cunoscuta. Mass media de la nivel national nu a fost informata in acest sens. Exercitiul civic trebuie sa ia amploare. Altfel...
  1
  17
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 06 Mai 2014 09:12
  5.13.161.***
  Apa care se aduce cu cisterna,cine o plateste? Apa pe care cetatenii o iau in sticle,bidoane de la cismele,cine o plateste? Nu ar fi mai bine sa-i blindati doar pe cei cu datorii? La un moment o sa izbucneasca o epidemie de boli de la mizeria stransa de la wc,de nu o sa stiti pe unde scoate camasa.Incercati in alt fel sa recuperati sumele de bani de la acei datornici rai platnici sau mai micsorati numarul de salariati care stau degeaba la Apa-canal,pe niste salarii aberant de mari.Suntem orasul cu cea mai scumpa apa in conditiile in care Dunare avem destula.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Cristian
  Marți, 06 Mai 2014 09:01
  89.136.184.***
  La o asociatie de locatari sistarea apei din data 25.04.2014 s-a facut dupa dupa o situatie din 2012.Nu este de mirare faptul ca sunt scari care au datorii si benefeciaza de apa rece . Cine si ce vrea sa recupereze..........??
  0
  7
  Raportează
 • postat de muccelgroaznic
  Marți, 06 Mai 2014 08:48
  193.231.148.***
  Gelu Stan Europarlamentar. Votati, Gelu Stan! Europa de asemena oameni are nevoie!
  17
  7
  Raportează
 • postat de flamura rosie
  Marți, 06 Mai 2014 08:47
  5.13.229.***
  @ marius stanica - aberezi si manipulezi fara sa stii - miezul problemei este sictirul oamenilor fata de proprietatea comuna. si la gaze cum e, nene? Ai contor la usa? Da, ai, numai ca il ai pe teava TA, pe care ai platirt-o TU, cind au facut o instalatie in paralel cu cea a blocului, de pausal. De la regulatorul de la limita de proprietate, de la coltul blocului, e teava TA si a vecinilor care au platit-o. Cine se racordeaza dupa tine iti plateste o cota parte din lucrare. Ce vrei tu pur si simplu desfiinteaza sistemul de protectie sociala al parazitilor de catre ceilalti, care tine in viata clasa politica urbana. Ca asta este - eu platesc, vecinul meu nu plateste, si pina cind furnizorul de apa rece sau de caldura taie - subventionam in grup electoratul cu pricina.
  Pe urma, mai e ceva - un sistem de tipul asta, cu racorduri individuale, nu poate fi facut pina nu e stabilit cum se recupereaza datoriile. Ca daca iar ne plimbam prin instanta apa canal imp[otriva asociatiei si asociatia impotriva datornicului ne ia prea mult timp.
  4
  4
  Raportează
 • postat de adi
  Marți, 06 Mai 2014 08:40
  82.137.10.***
  Va dau cea mai simpla solutie posibila: SA PLATIM APA!!!
  12
  3
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 06 Mai 2014 08:37
  213.218.53.***
  Sa adaug ceva: cu sistemul de mai jos implementat de Apacanal, orice proprietar fara nici-o datorie la Asociatie ar putea sa se duca simplu, maine la orice firma de instalatii apa, gaze, etc si sa se duca doar cu hartia ca nu are nici-o datorie si are apa rece separat si factura Apacanal acasa FARA SA FIE CONDITIONAT CU NIMIC ca trebuie sa depinda de vecinii lui, de cine stie ce datorii istorice, de cine stie ce rau platnici, etc.

  Deasemenea toate probeleme ca ale dlui Anonim si a celor buni platnici ar fi rezolvate imediat, cu un astfel de sistem.
  In plus, ar da posibilitatea ca rand pe rand proprietarii sa faca racordurile individuale cand pot, cand au bani, nu toti odata - lucru imposibil. Ca la gaze practic.


  Dar conducatorii Apacanal si a Primariei Galati sunt mult prea imbecili sa faca un lucru simplu si de normalitate.
  Si la gaze daca va aduceti aminte, existau doua tevi in paralel pana cand au migrat toti pe teava cu bransamente individuale. Nu a existat vreo conditionare ca sa faca toti odata. Numai niste imbecili din Apacanal si restul birocratiei de la stat puteau sa gandeasca niste reguli ca cele postate astazi pe Apacanal ca fiind solutia lor pentru problema mult prea grava pentru un oras cica UE si in mileniul 3 (sa fii bun platnic si sa nu ai apa la WC).
  4
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 06 Mai 2014 08:10
  213.218.53.***
  cred ca pe CETATENII BUNI PLATNICI ii intereseaza O SOLUTIE !

  Aceasta solutie ar EXISTA si ar fi FOARTE SIMPLA:

  Exista o propunere Apa Canal SA pentru conventiile de facturare individuala DOAR CA NU ESTE FUNCTIONALA pentru ca cer:
  - toti locatarii intregii Asociatii de proprietari sa semneze ca vor bransament individual in cadrul Asociatiei (a nu se confunda cu bransament individual cu contract separat - azi ilegale, suspendate)
  - Asociatia sa nu aiba datorii
  - toti, dar absolut toti proprietarii intregii Asociatii sa monteze apometrele in spatiul comun (subsol sau casa scarii)

  SI DE ACEEA ACEAST SISTEM PROPUS ESTE IMBECIL SI IMPOSIBIL DE PUS IN PRACTICA.


  Cum trebuie facut - ceva similar cu sistemul de la gaze, adica :
  - Asociatia instaleaza un AL DOILEA APOMETRU APACANAL in paralel cu cel existent "la comun"
  - proprietarul de apartament care doreste facturare individuala trebuie sa nu aiba datorii la Asociatie de orice fel
  - proprietarul de apartament trebuie sa traga apa individual cu apometru in spatiul comun (la subsol sau casa scarii, la usa apartamentului, etc)
  - Asociatia va primi factura pentru cei la comun ca inainte, si pentru cel de-al doilea apometru cu cei separati, nu va primi nimic de plata pentru ca
  - proprietarii care sunt racordati separat vor plati facturi individuale direct catre Apacanal
  - proprietarii care nu sunt racordati separat vor plati ca inainte si vor avea apa oprita in caz de datorii
  - proprietarii din cei separati care sunt rai platnici vor avea apa rece oprita si vor putea fi dati in judecata direct de Apacanal


  DECI SOLUTII EXISTA !
  Intrebarea este : se poate ca in mocirla asta de oras si cu incompetentii din Apacanal Galati si Primaria Galati sa se si poata face ceva pentru oamenii de buna credinta din orasul asta ????
  3
  9
  Raportează
 • postat de cristi
  Marți, 06 Mai 2014 08:07
  82.137.10.***
  Oare exista cineva care FURA apa?
  0
  10
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Marți, 06 Mai 2014 08:03
  83.103.186.***
  Partial de acord cu d-l i.cetateanu,spun partial deoarece primarul "se face ca vrea",afirmatia este motivata de realitatile cutremuratoare din administratia puplica. Referitor apa canal cu trei incompetenti(din care doiu si impotenti)la conducere nu vom avea rezolvata problema in veci. Sa v-amintiti de scandalul inchiderii apei de catre i.stefa ,de intentia declarata a lui c.marin(recititi presa timpului)iar acum totui dulce si frumos.psd conduce voios. Votati pe mai departe psd si aliatii lor pentru binele si propasirea noastra. sa fiti iubiti ca meritati. 25 mai inca o zi de "plata".Succes.
  0
  4
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Marți, 06 Mai 2014 08:02
  193.230.156.***
  Si asta nu inseamna si o proasta organizare a societatii apa canal???/ este firesc sa tii directorul care se vede clar are cap de capra sa ia un salariu colosal raportat la incapacitatea de a organiza o societate????Este. Atata timp cat pros,t neprost este pila cuiva. Cetateanul are dreptate trebuie dat peste ei , trebuie sa li se ceara socoteala si nu trebuie sa ne sarim unul in capul celuilalt PENTRU CA ASTA VOR ACESTI NEMERNICI. SA NE RAZBOIM NOI INTRE NOI IN LOC SA NE RAZBOIM CU EI. NU VOM REUSI ATATA TIMP CAT SUNT SMECHERI CARE SUSTIN(nu stiu de ce)magariile celor care au fost alesi , nu stiu de cine.
  1
  7
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Marți, 06 Mai 2014 08:02
  193.230.156.***
  Si asta nu inseamna si o proasta organizare a societatii apa canal???/ este firesc sa tii directorul care se vede clar are cap de capra sa ia un salariu colosal raportat la incapacitatea de a organiza o societate????Este. Atata timp cat pros,t neprost este pila cuiva. Cetateanul are dreptate trebuie dat peste ei , trebuie sa li se ceara socoteala si nu trebuie sa ne sarim unul in capul celuilalt PENTRU CA ASTA VOR ACESTI NEMERNICI. SA NE RAZBOIM NOI INTRE NOI IN LOC SA NE RAZBOIM CU EI. NU VOM REUSI ATATA TIMP CAT SUNT SMECHERI CARE SUSTIN(nu stiu de ce)magariile celor care au fost alesi , nu stiu de cine.
  1
  9
  Raportează
 • postat de felicia katz
  Marți, 06 Mai 2014 07:59
  94.159.238.***
  Eu nu stiu de ce doarme inspectoratul pentru sanatate publica.In Israel de exemplu este interzis prin lege debransarea de la apa rece.Poate sa-ti taie bransamentul la cablu tv la gze la electricitate.La apa rece nu se exista.Acum fiecare intelege ce vrea.Ce fac aia cu toaleta?cum evacueaza reziduurile?Boli,microbi,mirosuri.Si apoi ce-i prostia asta?adica unul care plateste de ce sa sufere?
  2
  18
  Raportează
 • postat de Slavu
  Marți, 06 Mai 2014 07:56
  109.166.135.***
  "La noi ca la nimenea",aceasta companie isi bate joc de consumatori,isi permite fiind o companie de stat,managementul acesteia este execrabil.Facturile sunt incarcate cu pierderile inesemnate pe reteaua invechita,
  nu ia masuri pentru reparatiile ce se impun,Primaria se face ca nu vede aceasta situatie,iar consumatorii buni platnici sunt privati de cel mai elementar serviciu,culmea si platit.
  1
  12
  Raportează
 • postat de flamura rosie
  Marți, 06 Mai 2014 07:49
  5.13.229.***
  @ ion cetateanu - nu mai fi atit de sigur ca cei care au centrale si platesc tot ce au de platit. Mergi la blocul de D8 in Dunarea, la scara 3. 6 insi cu centrale au peste 500 de milioane la intretinere. N-au mai platit nimic si apa rece consumata de ei a fost platita cu banii de apa calda platiti de vecini.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 06 Mai 2014 07:11
  79.116.96.***
  Citez :' Cine are centrală nu primeşte nicio picătură de apă " si comentez : aceata propozitie scoate in evideta disperarea cu care administratia apara existenta APATERM . In mod sigur cine are centrala nu are datorie la Apa Canal si evident la Apaterm , sunt buni platnici pentru toate utilitatile . Galatenii,buni platnici , ar trebui sa se organizeze si sa se mobilizeze pentru ai lua la intrebari serios pe alesii lor si pe cei care acestia i-au cocotat la conducerea societatilor subordonate CL. Incepe sa ajunga cutitul la os ,preturi la utilitati crescute aberant ,platesti si iti intrerupe furnizarea , vrei sa te separi si sa faci contract direct cu furnizorul pe care il si plateste , ei raspund prin regulamente contrare interesului bunilor platnici si chiar societatilor de utilitati , pana cand ? Se invoca proiectele blocurilor si legi aberante facute dupa modelul celor comuniste . De ce la gaze s-e pot separa consumurile ? Majoritatea blocurilor din Galati au varsta apropiata RK la instalatii ,de ce nu se doreste ca la aceste reparatii sa se faca si separarea consumatorilor ,ba chiar sa se impuna acesta ? Domnul primar Stan a inceput sa se tina ,in limita posibilitatilor de promisiunile facute ( vezi inceputul timid cu demolare de chioscuri si garaje ) il implor ,acum cand inca nu este prea tarziu, sa se implice si in rezolvarea problemei izolarii ,prin bransamente individuale si contracte direct cu furnizorii , a rai platnicilor ,ar economisi astfel si bani la bugetul local ,raii platnici fiind de regula beneficiarii de subventii ,ne consumand nu mai sunt necesare subventiile ( cine nu poate plati nu consuma sau se muta ). Tot domnul primar ar trebui sa fie atent ,consider ca actiunile in forta de la Apa Canal sunt o consecinta a ruperii USL si dorinta adversarilor politici de a inocula in mintea alegatorilor a ideii ca liberalii prin primarul lor sunt sursa relelor ,nu majoritatea PSD-USD din CL si conducerea PSD-ista de la Apa Canal . Repet , noi galatenii ,contribuabili si electori ,trebuie sa ne organizam cat mai urgent ,se vede tot mai clar ca administratia actuala ,poate cu mici exceptii, nu ne mai apara interesele ,adica nu ne mai reprezinta .Sa-i vad pe unde se vor ascunde in cazul izbucnirii unei epidemii din lipsa de igiena sau a cresterii la limita maxima a rabdatii populatie de buna credinta.
  4
  8
  Raportează
 • postat de ANONIM
  Marți, 06 Mai 2014 05:57
  5.13.220.***
  De o saptamana avem apa rece oprita in 39 b la blocul T 12 desi ne-am bransat toata scara prin asociatie pentru ca APA CANAL nu a mai facut contracte anul trecut in mai ,apartamentul cu datorii a fost blindat,iar cei de la apa canal ne-au trimis la asociatie pt ca si atunci apa era cu program .De ce nu se opreste apa pe scari asa cum spun in interviuri .de ce suntem umiliti cu o cisterna care vine ozi da ,una nu si sta un sfert de ora si mai mult decat atat nu se stie la ce ora vine.NI SE TOT REPETA CA ASOCIATIA ARE DATORII DAR NOI CEI CORECTI SUNTEM TRATATI IN ULTIMUL HAL .DE CE NU NI SE FAC CONTRACTE INDIVIDUALE CUM AU 5-6 APARTAMENTE DIN BLOC .AM AJUNS LA CAPATUL PUTERILOR SI NU CEREM ALTCEVA DECAT ........APA RECE..........'STAU LA ETAJUL 4 SI LUAM APA DIN PARC .......
  1
  17
  Raportează
 • postat de flamura rosie
  Marți, 06 Mai 2014 01:30
  5.13.229.***
  Populism infiorator ... nimic despre datoriile celor cu apa taiata? 12 miliarde datorie la apa rece va spune ceva? 6 miliarde la apa rece nu inseamna nimic? LA APA RECE! Si daca ar fi 10 lei litrul si tot inseamna ani in sir de neplata! Nu pot sa cred ca asociatiile astea nu au deloc incasari. Dar sunt convins ca si bunii platnici n-au avut nicio grija de banii lor. N-au fost la nicio sedinta, poate nu stiu nici cum il cheama pe presedintele asociatiei sau pe administratorul care le joaca banii la pacanele sau ii cotizeaza la partid.
  5
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.