Absurdităţile economiei locale. Galaţiul, printre CELE MAI SCUMPE destinaţii turistice din România

Absurdităţile economiei locale. Galaţiul, printre CELE MAI SCUMPE destinaţii turistice din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu se poate mândri cu prea multe lucruri ce pot fi arătate turiştilor, Galaţiul se află un loc fruntaş în ceea ce priveşte preţurile la cazare. Astfel, potrivit indicelui de preţuri hoteliere www.trivago.ro, preţul mediu de închiriere al unui loc în hotelurile de la malul Dunării este, în luna mai, de 316 lei. În România, Galaţiul este depăşit doar de Poiana Braşov, Mamaia, Sibiu, Bucureşti şi Baia Mare.

La polul opus, cele mai ieftine destinaţii din România sunt Curtea de Argeş, Sighetu Marmaţiei, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Râmnicu Vâlcea (174 lei), Sovata (178 lei) şi Băile Herculane (196 lei). În comparaţie cu mai 2013, preţurile de cazare au scăzut în această lună cu până la 23 la sută în Suceava şi cu 10 la sută în Sighetu Marmaţiei, respectiv, Câmpulung Moldovenesc.

Indicele preţurilor hoteliere arată preţul mediu pe noapte al unei camere duble standard, pentru cele mai populare destinaţii din Europa. Pentru realizarea acestor statistici sunt folosite peste două milioane de căutări de hoteluri pe zi la nivel mondial, generate de toate cele 45 de platforme internaţionale. Utilizând datele stocate la sfârşit de lună, se preconizează evoluţia preţurilor de cazare pentru luna următoare. Ofertele de preţ se bazează pe statisticile obţinute de la sute de agenţii de turism online şi website-uri de rezervări hoteliere conectate la nivel global pe motorul de căutare de hoteluri trivago.

Citit 2079 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.